Блог Ренді Маршалла

Сміх. Як Бог ставиться до гумору?

” Ангели можуть літати, тому що вони сприймають себе легко”. Г.К. Честертон

Деякі з моїх найкращих спогадів у житті містять зупинку дихання, коли я надривався від сміху. Згинаючись навпіл, з підстрибуючим животом і потоками сліз!

Більшість людей, які довгий час знають мене, знають, що я являюсь послідовником Христа. Зрештою, хто ще міг би бути кращим послідовником? Але те, що мене найбільше дратує (це не лицемірство або релігійний жаргон) – це відсутність почуття гумору.
Я клянусь, що багато Віруючих, яких я знаю, виглядають так, ніби вони наїлися маринованих огірків. Мені хочеться закликати їхні серця … нібито “повні радості” … відкритися.
Я роблю багато помилок, але сприймати себе занадто серйозно – це не одна з них.

Ось моє запитання:

Як ми можемо вважати, що речі є смішними, якщо вся ідея сміху не прийшла від Бога в першу чергу? Я не буду здивований, дізнавшись, що Гумор Бога – одна з Його незмінних якостей.

Біблія також сповнена гумору:

Приповісті 11 говорить, що “Золотая сережка в свині на ніздрі це жінка гарна, позбавлена розуму.”.
Або в 27 розділі сказано, що «Хто сильним голосом благословляє із раннього ранку свого товариша, за прокляття залічується це йому».  (Вірш, присвячений моєму співмешканцю з коледжу та його ранньому співу).
Як щодо досить серйозної книги під назвою Йова? У ній є опис страуса в главі 39: «Бо Бог не наділив його мудрістю і не дав йому частки здорового глузду». (Я абсолютно впевнений, що Бог багато разів описував мене саме цими точними словами).

Подумайте над цим. Ви коли-небудь чули проповідь про гумор? Читали книгу богослов’я про сміх? Чому ні? Я усвідомлюю, що, напевно, наступаю на чиїсь святі пальці, але думка про те, що Господь Всесвіту цілий день ходить з купою хлопців, що називалися Його учнями … ставлячи запитання … напевне викликали у нього дикий сміх?
Діти схожі на Царство Боже… (я не можу уявити наших 12 онуків з ідеально укладеним волоссям і з сумними обличчями). Якщо “радісне серце робить життєрадісним обличчя”, то однаково вірно, що “скорботне серце душить наш дух”. Так, я знаю, що Цар Царів був Людиною Скорботи знайомий з горем. Я знаю, Він кричав у агонії на Хресті.
Я також знаю, що через 3 дні Він воскрес із мертвих … за “радість, відкриту перед Ним”. Це життя, безумовно, повне дива і руйнування. У кінострічці Сталева Магнолія дуже добре сказано: «Сміх через сльози – це моя улюблена емоція».
Мене часто запитують: “Що таке рай?” Хоча я не маю правильної відповіді, я вірю, що відлуння радості, яку ми відчуваємо зараз там воно буде повним і резонансним.
І я не здивуюся, якщо найсолодший звук, який ми почуємо, крім ніжного Божого голосу буде вічний заразливий сміх.
[sc name=”futerblock” ]

Схожі статті

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Ренді Маршал

Автор трьох книг, більше 35 років бере участь у сфері комунікацій як спікер, професор з комунікацій, а також корпоративний консультант. Засновник Коледжу ораторів – заклад який навчає комунікації з метою вдосконалення комунікативних та лідерських навичок керівників. Навчає лідерству в Україні.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button