Домашня » Блог Себастьяна Тегзи » Про Бога і людина перед Богом

Про Бога і людина перед Богом

1
Поширень
Pinterest WhatsApp

Напевно кожна людина рано чи пізно задавала собі питання про Бога. Є Він чи Його немає? Що Він думає про нас? Як дивиться на нас? Як оцінює нас? Що Він від нас очікує? Що мені робити, щоб бути з Ним? Для того, щоб зайняти правильне положення перед Богом і мати з Ним правильні відносини, думаю кожна людина повинна знати, як мінімум, три засадничі істини про Бога. Я не говоритиму загально, а звертатимусь особисто до кожного:

Перша істина: Бог любить тебе і має щодо тебе добрі наміри. Він створив світ не з нудьги чи для експерименту, а з надміру любові. Всього того, що існує, могло і не бути, але воно є тому, що Бог захотів, щоб воно було. І це бажання народилося з надміру Його любові. І ти теж був бажаний, тому що є люблений Ним.

Друга істина: У Бога є претензії до тебе! Так, у люблячого Бога є серйозні претензії до тебе. Адже Він є Богом ревнивим. Його ревність палає гнівом на все, що відвертає нас від Нього. І проблема не в матеріальних речах, а в нашому відношенні до них. Коли ми стаємо до Бога спиною і живемо своїм життям у власне задоволення — це називається гріхом. Це може проявлятися чи то в байдужості чи у відвертому запереченні Бога. Можна устами наближатися до Бога, а серцем блукати далеко від Нього. Так чи інакше Бог все бачить і Він не може проігнорувати нашу невдячність. І над тобою також палає Його святий гнів за неправедність і нечестя, які є в твоєму житті.

Третя істина: Бог веде тебе на суд! Так, люблячий Бог починає тяжбу з тобою. Він буквально тягне тебе на судилище. Але не для того, щоб тебе погубити, але щоб спасти, не для того, щоб тобі відомстити, а щоб тебе повернути до Себе. Його любов вимагає справедливості. А що таке справедливість для Нього? Відновлення єдності. Не просто покарання, а примирення грішника з Собою. І цей суд відбувся на хресті: “Бог, — пославши Свого Сина в тілі, схожім на гріховне тіло, ради гріха, осудив гріх у тілі, щоб праведність Закону сповнилась на нас, що ходимо не за тілом, а за Духом”. (Рм.8:3,4) “Христос, щоб привести нас до Бога, один раз постраждав за гріхи наші: праведник — за неправедних, умертвлений тілом, але оживлений у Дусі”. (1 Пт.3:18) “Він сам у Своїм тілі виніс наші гріхи на дерево, щоб ми, вмерши для гріхів, жили для справедливості, — ми, що Його синяками зцілились”. (1 Пт.2:24)

Голгофа — це всесвітня судова зала. І ми всі є учасниками цієї судової тяжби, яку розпочав сам Бог. Участі в цій драмі неможливо уникнути. З неї можна вийти тільки виправданим, або засудженим. Цей суд страшний і дискомфортний, але це є суд любові. Він здирає з нас листя нашої фальшивої значимості, але не залишає нас нагими, бо одягає нас в значно кращий одяг Христової гідності.

Бог є позивач, ти — відповідач. Якою буде твоя відповідь? І це є четверта істина: Бог очікує від тебе віри і навернення! “Клянусь, як от живу Я, — слово Господа Бога, — Я не бажаю смерти грішника; бажаю, щоб він відвернувся від своєї поведінки і жив. Відверніться, відверніться від вашої лихої поведінки! Чому б вам умирати, доме Ізраїля?” (Єз.33:11) “Поверніться до Мене усім вашим серцем, у пості, в плачі й у жалі. Роздеріть серце ваше, а не одежу вашу, і поверніться до Господа, Бога вашого, бо Він благий і милосердний, довготерпеливий і многомилостивий, — і уболіває над нещастям”. (Йоіл 2:12,13)

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Попередня Стаття

Чим особливий Новомедіа Форум 2019? Вже незабаром!

Наступна Стаття

Якщо не будеш змінювати світ, тоді світ змінюватиме тебе, - Володимир Богайчук

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *