Варто замислитись

«Ти що, добріший за Бога?»

Час від часу мені в коментарях пишуть або особисто кажуть: «Ти що, хочеш бути добрішим за Бога?» Ні, ні я, ні ви не можемо бути добрішими за Бога. Тому що ми:

  • не створили Час і Простір, як Він;
  • не створили Всесвіт і закони природи, як Він;
  • не створили людини й тваринний світ, як Він;
  • не підтримуємо всі природні закони своїм Λογος, як Він;
  • не створили закон сіяння і жнив, яким у світі природи користуються і злі й добрі;
  • не посилали дощ і сонце, пори року на добрих і злих, як Він;
  • не посилали століттями й десятиліттями пророків, як Він, щоб у Своїй любові виправити й направити народ чи народи, як Він, перш ніж покарати їх у Своєму абсолютному всевіданні абсолютно все, включаючи серце і мотиви людини;
  • не залишали славу Небес заради того, щоб примирити з собою свого ворога;
  • не віддавали, як Батько, свого єдиного сина заради примирення ворогів з собою через віру в Сина;
  • не вмирали на Хресті за своїх ворогів, щоб убити ворожнечу заради примирення.

Тому якщо сповідуючий християнин виправдовує свою приховану ненависть до ворога (не обов’язково до політичного, а й до соціального теж) тим, що він не хоче бути добрішими за Бога, бо нібито «Бог ненавидів, і нам велів», «Бог проклинав і нам велів»,«Давид проклинав, і ми покликані» (парафрази), – то смію припустити, що він або вона ще не пізнали всю глибину Христової любові до себе і всю суть того, скільки прощено їм, і від чого позбавив їх Христос по вірі в Нього в контексті Вічності.

Хочеш ненавидіти, як Бог? Люби, як Бог, тих, кого вважаєш своїм ворогом, і того, хто тебе вважає своїм ворогом, і піклуйся про них, як Бог до хреста і сходження в пекло, або хоча б у ворожу душу іншого, щоб вона воскресла для Христа.

Читайте також:

Тому ні я, ні ви, не можемо бути добрішими за Бога. А саме питання, вибачте, вважаю і маніпулятивним, і виправданням своєї прихованої ненависті, і не важливо, до кого.

І чи не в уподібненні характеру Христа суть покликання і місія сповідуючого християнина? Ісус каже: «Хто бачив Мене, той бачив Отця Мого». А якого Ісуса бачить мій ближній і мій ворог в дзеркалі мого характеру сьогодні? Без проживання болю немає зміни нашого характеру в характер хрістоподібний, щоб досвідчення вашої віри нашої в Нього і довіри нашої до Нього виявилися дорожче золота.

Схожі статті

Так, і сам Христос нікого не утримує біля себе насильно. Ми вільні піти від Нього в будь-який час. Люди або християнська громада можуть нас утримувати насильно, але не Христос. Його Царство – це взаємні добровільні відносини любові і довірі один з одним і з Ним…

Вірую, Господи, поможи моєму невірству…

Шануймося ♥ ️

Джерело: taras.dyatlik.net/kinderthangod

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Тарас Дятлик

Пошукач кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова, голова правління ГО "Євангельська акредитаційна теологічна асоціація", член Міжнародної ради по євангельській богословській освіті (в рамках Всесвітнього євангельського альянсу), член Наглядової ради асоціації "Богослови без кордонів", регіональний директор United World Mission (Overseas Council) по Східній Європі та Центральній Азії в області розвитку богословських освітніх систем. Випускник Донецького християнського університету й Evangelische Theologische Faculteit (Лувен, Бельгія) за спеціалізацією богослов'я Нового Завіту.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button