Актуальне

Родовід материнства для сучасної жінки

У неділю відзначали День матері. Це означає, що в магазинах знову купа квітів, листівок та повітряних кульок. Це прекрасне свято, але насправді «розквітати» реальним материнством – це не легка робота.

З появою нового життя, з’являється і відповідальність, страждання та постійна потреба молитися. Біблія дає нам унікальні приклади материнства, які варто наслідувати попри наші особисті переконання.

Я згадую всіх матерів Біблії та їх благословенний Богом шлях, попри усі їхні труднощі.

Мати Мойсея народила свого сина у небезпечні часи, вона була змушена заховати його в очереті, щоб врятувати йому життя. Завдяки Божому провидінню, сестра Мойсея покликала справжню матір, щоб вона піклувалась про дитину (Вихід 2:1-10).

Мати Самсона страждала через те, що вона була безплідна, але згодом Бог благословив її сином, щоб у майбутньому визволити Ізраїль (Суддів 13)

Такі матері, як Вітсавія та Раав мали недосконале минуле, але вони входять у родовід Месії (2 Самуїла 11, Ісуса Навина 2, Матвія 1:5-6).

Ноема втратила обох синів, але залишилась вірною, втішаючись надією (Рут 1-4).

Знову й знову ми згадуємо ті труднощі та благословення, які може принести материнство. Чи ви мати біологічна, чи ні, все одно ви пережили багато злетів і падінь.

Я бажаю підбадьорити вас, щоб ви міцно трималися покликання вашого життя. Твоя жінка в кутах твого дому як та виноградина плідна, твої діти навколо твого стола немов саджанці ті оливкові! Оце так буде поблагословлений муж, що боїться він Господа! (Псалми 127:3-4). Ви − воїни, ви ті, кому Бог довірив ростити майбутнє покоління. Ви покликані для найвищої мети – закласти фундамент для майбутнього.

Біль серця люблячої матері записаний у її ДНК. Чи то біль через безпліддя, як у перші роки дружини Маноа, чи наступні роки, коли Самсон став дорослим. Не дозволяйте стражданням вкрасти у вас надію, яку Господь насадив глибоко у ваше серце для вашої дитини. Любіть її усім своїм серцем та ніколи не відмовляйся від неї.

Навіть якщо ви не маєте своїх дітей, варто пам’ятати, що усі жінки мають особливу можливість бути матір’ю для тих, кому боляче, для тих, хто залишився сиротою, для тих, хто просто потребує любові та підтримки. Світ ніколи не буває бездітним…. Тримайте свої очі та серце відкритим для тих, хто поряд з вами. Можливо, ви покликані бути мамою для когось попри свій вік чи статус.

Дійсно, це не легка робота. Багато жінок зараз відмовляються від материнства, тому що бачили цю боротьбу. Але знайте, неважливо, що з вами сталося, чи якими б недосконалими ви були, Бог використовує вас там, де ви навіть не могли уявити.

Я впевнена, що усі ці дивовижні матері з Біблії не здогадувались, що їх очікує, але вони продовжували боротися, молитися та вірити, що все буде добре у житті їхніх дітей. Я підбадьорюю вас сьогодні пам’ятати про вашу мету та ніколи не втрачати надію.

Матері, ми – воїни!

Джерело: christianheadlines.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button