Блог Себастьяна Тегзи

Головне питання Євангелія − це питання влади!?

Головне питання Євангелія − це питання влади! Хто панує? Ось фундаментальна проблема. Адже суть гріха полягає в тому, що людина посягнула на владу самого Бога: «Станете, як Бог!». Внаслідок цього у світі запанували сили смерті, розпаду та тління.

Наша проблема не в тому, що ми нашкодили й дістанемо за це від Бога палицею по спині, а в тому, що ми стали рабами зіпсуття, впавши у безбожництво. Ось чому якщо Ісус воскрес, значить головний ворог переможений і панує не смерть, а праведність. Значить є надія, є визволення, є світло в кінці тунелю, є прощення врешті-решт.

Зауважте, саме відповідаючи на питання учнів про владу, Ісус розкриває суть викуплення: «Син Чоловічий прийшов не для того, щоб Йому служили, а щоб послужити й віддати життя Своє у викуп за багатьох!». Саме так здійснюється викуплення − через прихід Божого Царства, яке відкривається у смиренні та служінні. «Хто принизиться, буде вивищений, а хто вивищується, буде принижений». На хресті, в мить Свого найбільшого приниження, Бог знову стає справжнім царем світу, повертаючи славу впалій людині. Так Він знову повертає світ на своє первісне місце, перевертаючи його з голови на ноги.

«Ісус є Господь!» − ось підсумок всього Євангелія і відповідь на головне питання: Хто панує? А панує Бог, панує через жертву, через смирення, лагідність, любов. А це означає, що я також повинен поставити собі це фундаментальне питання: в чиїх руках кермо мого життя? Кому я служу? І чи служу, взагалі? Чи можливо я хотів би бути, як Бог? Відповідь на це питання визначає все.

«Бо кожен, хто хоче своє життя зберегти, той його погубить, а хто його погубить ради Христа та Євангелія, той його спасе».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Схожі статті

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Себастьян Тегза

Народився 1981-го року на Закарпатті. Одружений. Батько трьох дітей. Бакалавр соціології та богослів'я. В минулому священнослужитель Греко-Католицької Церкви. Сьогодні член Євангельської Церкви Святої Трійці в м. Хуст. Початкуючий письменник.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button