Домашня » Блог Себастьяна Тегзи » Близкість VS Виконання

Близкість VS Виконання

0
Поширень
Pinterest WhatsApp

Трагедія старшого брата була в тому, що він не мав близькості з Отцем, а жив постійним виконанням справ:

“Розгнівався він і не хотів увійти. І вийшов тоді батько й почав його просити. А той озвався до батька: Ось стільки років служу тобі й ніколи не переступив ні однієї заповіді твоєї, і ти не дав мені ніколи козеняти, щоб з друзями моїми повеселитись. Коли повернувся цей син твій, що проїв твій маєток з блудницями, ти зарізав для нього годоване теля. Батько ж сказав до нього: Ти завжди при мені, дитино, і все моє — твоє”. (Лк.15:28-31)

Саме це виконання стало стіною між ним і батьком. Саме через це виконання він залишився поза батьківськими обіймами. Саме це виконання зробило його серце злим. Саме це виконання вкрало його радість. Саме це виконання вбило близькість з батьком.

Справжня близькість завжди веде до радісного виконання, але виконання без близькості не знає радості. Для фарисеїв на першому місці було виконання, для Ісуса — близькість. Євангеліє навчає, що саме сердечна близькість з Богом є суттю віри та справжньої праведності. І мається на увазі не просто емоції, а щире прийняття Божого слова з дитячим довір’я та слухняністю. Саме про це говорить святий Павло в посланні до Римлян:

“Мойсей про праведність, що від закону, пише: «Той, хто його виконує, буде ним жити». А справедливість, що від віри так говорить: «Близько тебе слово: у твоїх устах і в твоїм серці», тобто, слово віри, що його проповідуємо. Бо коли ти твоїми устами визнаватимеш Господа Ісуса і віруватимеш у твоїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем вірується на оправдання, а устами визнається на спасіння. Письмо бо каже: «Кожний, хто вірує в Нього, не осоромиться.» Немає бо різниці між юдеєм і між греком; бо Той самий Господь усіх, багатий для всіх, хто Його призиває; бо «Кожний, хто призове ім’я Господнє, спасеться». (Рм.10:8-13)

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Попередня Стаття

Джоні Ерексон Тада - історія одного болю

Наступна Стаття

Прем'єр-міністр Ефіопії, християнин Абій Ахмед отримав Нобелівську премію миру

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *