Актуальне

Живіть так, щоб ті, хто знає вас, але не знає Бога, прийшли до пізнання Бога, тому що знає вас

Нагадую собі у цей непростий час: нікого не розлюднювати та не знецінювати. Зараз служимо тим і любимо тих, хто страждає, хто за нашою спиною, кого вбивають, бомбардують, розстрілюють в Україні; так само як допомагали з 2014 р., і допомагали багато всім тим, хто на Донбасі з обох боків. Прийде час, далі вчитимемося любити ворогів через миротворчі діалоги, в центрі яких буде не ідеологія «руського миру» і традиційні цінності та скріпи, а місія Бога і Його Царство, в якому немає місця розлюднюванню та знеціненню.

Останнє, я не поділяю людей за національною, мовною чи расовою ознакою. Для мене вододіл проходить по лінії світогляду, незалежно від раси, етносу чи мови. Тому не треба мені приписувати ненависть до російської. Можна комусь іншому, але не мені. Ворожою, дуже ворожою для мене є ідеологія та світогляд путінізму, червоного православ’я, імперства та інших феноменів, що міцно засіли у багатьох християнських умах. Ці феномени та наративи абсолютно не сумісні з наративом Євангелія та Царства Божого, де Христос нікого не примушує до миру, а запрошує до стосунків любові, довіри та турботи. Вчити підставляти праву щоку має право той, хто сам її підставляє та не славить Бога за нібито денацифікацію України тощо.

Нагадую, не Україна напала на Україну, а Росія анексувала Крим, напала на Донбас у 2014, і на решту території України у 2022 за неправдивими звинуваченнями під вигуки лже-референдумів «Путін, введи війська».

Читайте також:

Причинно-наслідкові зв’язки дуже важливі. Інакше ми матимемо неправильну відповідь на запитання диявола: а чи правду сказав Бог? Це питання саме про причинно-наслідкові зв’язки. Інакше джерелом богопізнання стають не стосунки з Богом, а дерево, бісівська ідеологія.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Тарас Дятлик

Пошукач кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова, голова правління ГО "Євангельська акредитаційна теологічна асоціація", член Міжнародної ради по євангельській богословській освіті (в рамках Всесвітнього євангельського альянсу), член Наглядової ради асоціації "Богослови без кордонів", регіональний директор United World Mission (Overseas Council) по Східній Європі та Центральній Азії в області розвитку богословських освітніх систем. Випускник Донецького християнського університету й Evangelische Theologische Faculteit (Лувен, Бельгія) за спеціалізацією богослов'я Нового Завіту.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button