Домашня » Блог Себастьяна Тегзи » Урок політичної теології від Ісуса

Урок політичної теології від Ісуса

1
Поширень
Pinterest WhatsApp

“Віддайте кесареве – кесарю, а Боже – Богові”. На перший погляд, цими словами Ісус розділив світське життя від духовного, як часто помилково прийнято вважати. Проте, насправді, Він якраз показує тут їхню єдність, підпорядковуючи світську сферу духовним принципам. Наше покликання на землі – бути образом Божим у всьому, що ми робимо

Ісуса хотіли спіймати на слові, але Він використав провокативне питання політичного характеру, яке йому задали, щоб дати нам урок політичної теології. Якщо на римській монеті міститься образ кесаря, то образом Бога є сама людина і все її життя несе на собі цей відбиток. Людина створена царем і священником. Її не треба спеціально посвячувати на це. Це її вроджене покликання. Біда тільки, що ми не спроможні його реалізувати через гріх, який все спотворює. Царське служіння ми зводимо до егоїстичного панування, а священицьке обертаємо в поклоніння ідолам.

Тільки Ісус Христос зміг досконало реалізувати покликання людини. Він є Цар і Священник. Він служить, піклується і повертає творіння до Бога. І через Нього ми теж можемо здійснити наше царське і священицьке покликання. Всі ми є царями і священниками. Все наше життя є служінням Богові та людям. Все життя є літургією. Сплачуючи податки, ми повинні пам’ятати, що ми самі є Божою монетою. Наше життя належить Богові. Всі сфери і всі справи. Ми в Божих руках. І наше покликання на землі – бути образом Божим у всьому, що ми робимо. Ми царі і священники завжди і всюди. На робочому місці, в домі, на кухні, на ринку, в церкві.

“Ісус Христос є первісток із мертвих і володар царів земних. Йому, що полюбив нас і обмив нас від гріхів наших кров’ю Своєю, і зробив нас царством священників Богові й Отцеві Своєму, – Йому слава і влада на віки вічні! Амінь”. (Одкр.1:5,6)

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Попередня Стаття

У Колізеї встановили статую язичницького божества Молоха

Наступна Стаття

Громадська рада при МОЗ впроваджуватиме медичне капеланство

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *