Актуальне

Слава Різдва

У ніч, коли народився Ісус, відбулося щось дивовижне. Вифлеємські рівнини стали театром для одного з найвидовищніших звукових і світлових шоу в історії людства.

Лука розповідає нам, що сталося:

А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори вартували отару свою. Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим… Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь. А ось вам ознака: Дитину сповиту ви знайдете, що в яслах лежатиме. І ось раптом з’явилася з Анголом сила велика небесного війська, що Бога хвалили й казали: Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля» (Луки 2:8-14).

Ангельський гість був оточений славою Божою. Слава сяяла. Ця слава не належала самому ангелу. Це була Божа слава, яка вказувала на Його божественний спосіб існування. Це був божественний блиск, який огортав небесного посланця, видиме божественне сяйво.

Коли вифлеємські пастухи тремтіли від страху, ангел наставляв їх: «Не бійтеся, бо ось я благовіщу вам велику радість, яка буде для всіх людей. Бо сьогодні народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь» (Лк. 2:10-11).

Кожна людина прагне якогось рятівника. Ми шукаємо когось або щось, що вирішить наші проблеми, полегшить наш біль або подарує найбільш недосяжну мету — щастя. Від гонитви за успіхом у бізнесі до відкриття ідеального партнера або друга, ми здійснюємо наш пошук.

Навіть захоплюючись спортом, ми виявляємо надію на рятівника. Оскільки спортивний сезон закінчується, коли переможених набагато більше, ніж переможців, ми чуємо крики з міст по всій країні: «Зачекайте до наступного року!» Потім приходить драфт або нова група новачків, і вболівальники покладають свої надії та мрії на нового хлопця, який принесе славу команді. Новачок, новий клієнт, нова машина, новини, які прийдуть завтрашньою поштою, — усе це пов’язано з більшою надією, ніж будь-яка істота може дати.

Спалах світла, який залив поля Вифлеєму, оголосив про появу Спасителя, який зміг виконати це завдання.

Зазначимо, що новонародженого Спасителя також називають «Христос Господь». Для здивованих пастухів ці назви були наповнені сенсом. Цим Спасителем є Христос, довгоочікуваний Месія Ізраїлю. Кожен єврей пам’ятав обітницю Бога про те, що одного дня Месія, Господній помазаник, прийде визволити Ізраїль. Цей Месія-Спаситель також є Господом. Він не тільки врятує Свій народ, але Він буде їхнім Царем, їхнім Сувереном.

Читайте також:

Ангел проголошує, що цей Спаситель-Месія-Господь народився «для вас». Божественне оголошення — це не оракул вироку, а проголошення дару. Новонароджений Цар народився для нас.

Автор: Р. С. Спроул

Джерело: churchleaders.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button