Блог Себастьяна Тегзи

Про загубленість

Щоб бути загубленим, не потрібно валятись під забором чи збанкрутіти, для цього достатньо тільки бути звичайною смертною людиною. Щоб визнати себе загубленим, не потрібно накоїти дуже багато зла і розвалити в дрантя своє життя, для цього достатньо бути просто чесним із самим собою.

Правда в тім, що як би успішно не складалось наше життя, ми все одно загублені. Ми грішні, ми смертні, ми покарані, ми вигнані. І немає більшої ілюзії, більшої самоомани, аніж віра у власну самодостатність, успішність, класність. Якщо все в житті вдалось і ми безпечні −це самоомана. Нас приспав ворог. Адже який усе це має сенс, якщо невдовзі ми все одно помремо?

Хіба це не лячно? Хіба це не гидко? Закінчитись, стати мертвим, холодним трупом, перетворитись в купу тлінного пороху. Хіба це не лихо, хіба це не кара, хіба це не приреченість? Хіба гуманізм не є звичайним опіумом, що заглушує жах душі від цього страшного діагнозу? Будь гуманним, займайся особистісним ростом, досягай успіху, роби фізичні вправи, медитуй і… Що тоді? А тоді ти просто вмреш і тебе закопають в землю, або розсіють по вітру. І все! Ось вам і весь успіх, ось і весь ріст, ось і весь гуманізм. Просто опіум, щоб втекти від страшної реальності, знеболити безглуздя, заглушити відчай, втамувати жах, забутись.

Реальність безжальна, абсурдна, бездушна і, щоб якось жити в цьому холодному світі, ми декларуємо віру у світський гуманізм і глузуємо з християнства, бо воно нібито опіум для народу. Тимчасом як справжнім опіумом, який тільки знеболює, але не лікує є сам таки цей світський гуманізм.

Християнство – це історична віра, яка народилася з порожньої могили. Перші християни називали свою віру ліками безсмертя. Євангеліє не веде до втечі від реальності й забуття, воно дарує вічне життя. І це життя з розп’ятим і воскреслим Христом.

Христос прийшов у світ шукати й спасти загублених. Євангеліє призначене для загублених. А щоб бути загубленим, щоб визнати себе таким… (гортай вгору і читай спочатку).

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Себастьян Тегза

Народився 1981-го року на Закарпатті. Одружений. Батько трьох дітей. Бакалавр соціології та богослів'я. В минулому священнослужитель Греко-Католицької Церкви. Сьогодні член Євангельської Церкви Святої Трійці в м. Хуст. Початкуючий письменник.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button