Варто замислитись

Краща мудрість за силу

Бідняк врятував місто, хоча потім не став відомим. З цього приводу нарікає Проповідник. Але все-таки висновок зроблено – краща мудрість за силу. Місто було врятоване, люди врятовані не завдяки силі або владі, але мудрості.

Екклезіяст 9:16 «І я говорив: Краща мудрість за силу; однак погорджується мудрість бідного, і не слухаються його слів!».

Скільки разів ми бачимо в Писанні, що не гроші, влада чи сила грають ключову роль, але мудрість.

Авіґаїл мудрістю врятувала свій будинок (1 Самуїлова 25:24), Ціппора мудрістю врятувала Мойсея (Вихід 4:24-26). І насправді мудрістю можна врятувати свій будинок, мудрістю можна врятувати чоловіка.

Ми часто чекаємо Божої сили там, де потрібна Божа мудрість. Думаючи про спасіння невіруючих рідних, ми часто бажаємо бачити «Савлове звернення», миттєву зміну особистості силою Божою, замість того, щоб дотримуватися принципу  звернення по Петру, через благотворний вплив лагідного й мовчазного духа на свого чоловіка.

Краща мудрість за силу. Ісус в Преторії десь мовчав, а десь говорив, тому що краща мудрість за силу.

Схожі статті

Коли ми зв’язані обставинами, ми відчуваємо, що програємо, бо не домінуємо. Але Ісус, будучи зв’язаним, вигравав, не домінуючи. Тому що краща мудрість за силу.

Писання каже: «Він ноги святих Своїх стереже, нечестиві ж погинуть у темряві, бо сильним не з сили стає чоловік» (1 Самуїлова 2:9).

Мудрість знаходить Божі шляхи там, де їх не видно.

Але як отримати мудрість?

Біблія каже:

«А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана» (Якова 1:5).

1. Просто попросіть у Бога.

Бог дає мудрість. Він посилає слово мудрості.

2. Зауважте, що Бог дає мудрість, якої в людини не стачає. Але, загалом, мудрість отримується. І не тільки методом спроб і помилок, але і через вивчення.

Приповісті 8: 5 «Зрозумійте но, неуки, мудрість, зрозумійте ви розум, безглузді!».

Читайте також: 

Тому розсудливості й мудрості можна навчитися.

3. Приповісті 13:10 «Тільки сварка пихою зчиняється, а мудрість із тими, хто радиться».

Порада – це шлях мудрих. Порадитися з духовно зрілою людиною або з фахівцем у своїй сфері – це шлях мудрості.

Автор: Екзистенція

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button