Новини суспільства

Глава Російських баптистів: продовжимо молитися, щоб Господь помилував нас від війни

Голова Російського союзу Євангельських Християн Баптистів (ЄХБ) Петро Міцкевич під час спілкування керівників-пастирів братства відповів на запитання служителів Європейської Баптистської Федерації та Всесвітнього Баптистського Альянсу щодо ситуації в Росії та світі.

Джерело: invictory

«В цей час очі всього світу прикуті до нашого регіону, запитують про Україну, про Росію. Я висловив кілька позицій», — сказав Петро Міцкевич.

  1. Віруючі люди повинні бути світлом і сіллю у цьому світі проблем, хвилювань, переживань. У цьому світі гріха має продовжуватися звістка про нашого люблячого Спасителя, Господа Ісуса Христа. І ми, як віруючі люди, як християни, хто пішов за Господом, повинні ставити запитання «як би сьогодні в нашому контексті вчинив Ісус, що Він сказав би та зробив?».
  2. Головним завданням, основною метою приходу Господа Ісуса Христа на землю була не політична акція боротьби з Римською Імперією або бажання стати Царем земного царства, але бажання принести у світ страждання та гріха спасіння та викуплення від гріха. Господь Ісус Христос став примирителем – кожній людині на цій землі потрібно потурбуватися про свою душу і примиритися з Богом, тоді ми можемо виконати заповідь, яку Христос залишив церкві: «Любіть одне одного», якщо серце наповнене Вірою та Любов’ю до Господа, то ми можемо приймати, прощати, любити наших ближніх».
  3. Царство Христове, Царство Боже не від світу цього. Це царство, де Господь Ісус Христос царює. І перш за все, Господь бажає покаяння, звернення до Бога людини від гріховних справ, відкидання справ сатани і початок слідування за Господом Панівним. Земне життя пролітає дуже швидко, і нам потрібно буде постати перед судом Божим, і головним питанням буде не «Скільки ти заробив? Скільки будинків збудував? Скільки грошей лежить у банку?», але питання «Чи віриш у Господа Ісуса Христа? Чи жив ти правдою?». «Господь сказав тобі, о чоловіче, що є добре й чого Господь від тебе вимагає: чинити справедливо, любити милосердя й жити у покорі Богу» (Михея 6:8 UMT).
  4. Ми живемо у скрутні часи. Ось що пише апостол Павло: «Запам’ятай, що в останні дні для нас настануть тяжкі часи. Люди будуть себелюбними, пожадливими, хвальками, зухвалими, зневажливими, непокірними своїм батькам, недобрими й безбожними. В них не буде любові до інших, вони не вибачатимуть, будуть наклепниками, втратять самовладання, стануть жорстокими ненависниками всього доброго. Вони будуть зрадниками, необачними, пихатими, любитимуть розваги, а не Бога. Вони будуть удавати себе за побожних людей, але відкинуть істинну силу віри. Завжди уникай таких!»(Друге Послання до Тимофія 3:1-5 UMT).

В наш час люди шукають свого, захищають свої інтереси. Кожен вважає, що може обґрунтувати свою «правду». Це часи, коли земні лідери не можуть розв’язати питання, і потребують посередника (примирителя), про який говорить книга Одкровення.

Кожному з нас треба подивитися на себе. Перевірити стан нашої віри, нашого ходіння віри перед Богом. Як важливо кликати до Бога (1 Тимофія 2), молитися за земних царів, щоб проводити життя тихе та безтурботне, щоб Євангелія поширювалася, щоб церква Христова зміцнювалася.

«Нехай же сам Господь, Джерело миру, дарує вам мир завжди, й усіляким способом. Нехай Він буде з усіма вами» (Друге Послання до Солунян 3:16 UMT).

Продовжимо молитися про те, щоб Господь помилував нас від війни, умудрив керівників, державних чиновників приймати рішення у страху перед Богом.

Читайте також: 

Прийняти Христа, що це означає?

Церква повинна продовжувати втішати, проповідувати Боже Слово і бути вірною Христові. Перевіримо наші світильники. Будемо духовно пильнувати, не боятися, але свідчитимемо про Господа, перебуватимемо в Його Слові й молитві.

Істинний мир, Божий шалом ми можемо знайти тільки в Бозі.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 3-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

3 Коментарів

  1. Багато що сказав тут глава російських баптистів…
    Одначе: узагальнено “розмазавши” все по “тарілці”, він, по суті, УХИЛИВСЯ від прямої і чіткої відповіді на конкретне питання: а ХТО ж саме, насамперед, несе головну відповідальність за нинішній – дуже напружений і тривожний стан в російсько-українських і, в цілому, міжнародних (загальносвітових) стосунках…
    Разом з тим: і тут його можна зрозуміти… Тим паче, враховуючи добре відому внутрішню ситуацію у РФ…

  2. Українські протестанти, зокрема члени церков ЄХБ, стали на коліна перед Богом в проломі за Україну і мир, щоб не було війни. Дуже хочеться вірити, що російські наші брати і сестри робили так само. Однак, у 2019 році я був у Санкт-Петербурзі на служінні в Церкві ЄХБ на Поклонній Горі, приїхав туди на власному авто на українських номерах, я був зі своєю вагітною дружиною і з родичем. Служіння, прославлення вцілому мені сподобалось. Однак, прихожани помісної церкви дивились на нас дещо здивовано, і жоден із членів до нас не підійшов, не привітався і не поцікавились нашими справами. Навіть склалось враження, що нас просто сторонились. Рівно так само, як відсторонився від адекватної відповіді Глава російських баптистів, брат Петро Міцкевич. Цікаво просто, якби росія стала бомбити українську територію і давити людей танками, якби брати наші росіяни “обгрунтовували свою правду”? Мабуть так само, як і мовчать про анексований Крим та окупований Донбас…

  3. Цитата з тутешнього коменту брата Андрія (від 1.02.2022): “Цікаво просто, якби росія стала бомбити українську територію і давити людей танками, якби брати наші росіяни “обгрунтовували свою правду”? Мабуть так само, як і мовчать про анексований Крим та окупований Донбас…”
    Ну що ж: шановний брат Андрій, вочевидь, не інакше, як пророче все наперед передбачив!
    Тобто. Через лічені 23 дні, 24 лютого, – за наказом путіна – розпочалося повномасштабне вторгнення вкрай озвірілої і криваво-геноцидної російської вояччини в Україну. А поведінка російських протестантів, при цьому, (баптистів і п’ятидесятників) – принаймні, у своїй переважній більшості – була і є, як і до того…
    І навіть більше того: дехто з їх “євангельських” зверхників навіть ПРЯМО, ВІДВЕРТО і ГУЧНО підтримав і схвалив це страхітливе й масове людиновбивство в Україні! В т. ч., схваливши нещодавній “аншлюс” окупованих українських територій, має намір по-хазяйськи (імперсько-шовіністично) “освоювати” ці регіони. Зокрема, “поклавши око” на тамтешні помісні церкви…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!