Для життя

Яка церква (конфесія) найбільш правильна? Православ’я, Католицизм, Протестантизм?

Практично всю історію, скільки існує церква на землі, серед віруючих не вщухають суперечки: Яка церква, а правильніше буде сказати, конфесія, найбільш наближена до тієї церкви, що заснував Ісус і апостоли?

Католики мають свою версію прихильності до істинної деномінації і стверджують, що саме Папа Римський є намісником Бога на землі, тому правильні тільки вони.

Православні ж кажуть, що католики, і тим більш протестанти, – це ті що відкололися від їхнього, істинного руху, релігійні течії християнської спрямованості, а простіше сказати розкольники й сектанти, і що саме у них, у православних, є апостольська спадкоємність, і освячення всього священства тягнеться прямо від апостолів Христових і що саме православну церкву з її вченням і традиціями заснували апостоли, тому саме вони правильно вірять і «правильно прославляють» Бога.

Протестанти кажуть, що і ті, і інші – єретики, і спасіння можливо успадковувати тільки в їхній конфесії, а якщо подивитися ще точніше, то нерідко пастори окремих церков, всередині самого протестантського світу, взагалі стверджують, що спасіння неможливо знайти за межами їхніх громад, тому тільки вони, у своїй громаді, правильно вчать і правильно тлумачать Святе Письмо.

У кожного представника тієї чи іншої конфесії є колосальна кількість доказів, якоїсь історій, пережитого досвіду, одкровень, догматів, і більш-менш підготовлений представник того чи іншого руху легко доведе представнику іншого руху за одним і тим же Біблійним уривком те, що саме він має рацію, і що саме у нього найбільш правильне розуміння догматів церкви.

І хто з них в результаті прав?

З усіх тих, хто буде доводити, що правильна саме його церква і його рух − не буде прав НІХТО. Промахнеться кожен.

Всі їхні доводи про істинність тільки його громади – будуть повз ціль…

Чому? Тому що у Бога НЕ ІСНУЄ конфесій і кордонів релігійних організацій. Ці кордони є тільки в розумінні людей. У Бога є Його діти, а також є і не Його діти.

Ті, хто прийняли спасіння з Його рук в Імені Ісуса Христа і ті, хто не прийняв цього спасіння.

Ті, хто через справжню віру в Христа, вийшли на Боже світло, і ті, хто поки залишився в пітьмі. Народ Божий і не народ Божий.

Вселенська церква − це не православ’я, не католицизм і не протестантський рух, всесвітня церква – це ЛЮДИ, розсіяні по всьому світу, в яких живе Дух Святий, люди, які прийняли Ісуса Христа Своїм Господом і Спасителем, народ Божий, який прийняв рішення слідувати за Христом і пізнавати Бога, обрані Божі, які дозволяють Богу змінювати своє життя і перетворювати її по Його Слову.

І такі люди сьогодні наповнюють кожну з конфесій!

Щирі Божі люди, що люблять людей і люблять Бога

Проста православна людина в сільській глибинці, яка по-справжньому, щиро прийняла Христа у своє життя, можливо, живе набагато більше благочестивим життям, ніж пастор багатотисячної протестантської церкви, серце якого огрубіло жагою наживи або простим марнославством; простий вікарій невеликої громади на околиці Шотландії може вести більш щиру і якісну духовну роботу, ніж Єпископ православної церкви, який веде, наприклад, подвійне життя і любить непотрібну розкіш; звичайний хлопець з протестантського руху, який після хрещення всім серцем присвятив себе місіонерській діяльності де-небудь в Індії приведе до Христа набагато більше людей і сильніше прославить Ім’я Ісуса Христа, ніж Папа Римський або наближені до нього чини, яких знає весь світ.

Прихильність до тієї чи іншої конфесії християнства не гарантує абсолютно нічого для людини

А що має по-справжньому найбільше значення в питаннях віри і яка конфесія найбільш правильна на планеті Земля? Відповідь дуже проста: друзі, це конфесія Ісуса Христа!

Той, хто став частиною цієї «конфесії» примирившись з Богом через віру в Його Сина Ісуса Христа, Який помер за наші гріхи і воскрес для нашого виправдання, той і може по-справжньому відчувати себе впевнено в Богові і знати, що його життя, його доля і його душа – в руках Бога, Отця і Спасителя.

Запам’ятайте, всі хто затягує вас у свої рухи, кажучи, що немає іншого порятунку, крім як у них − це люди, які так і не пізнали Бога.

Безумовно, ті церкви, куди ми ходимо, роблять колосальний вплив на те, як ми бачимо Бога, як ми віримо й у що ми віримо, який Бог для нас і які ми для Бога, але ми зараз поки не про це, питання навчання і догмати тих чи інших релігійних груп – це окрема тема.

Але я зараз говорю саме про те, коли віруючі, з піною біля рота, нехай навіть абсолютно щиро будуть переконувати вас, що немає іншого спасіння і немає іншої істини, як тільки у них.

Це нещасні люди, які так і не прийняли в своє життя живого Бога.

Вони як камені, які були покладені в воду, якщо їх дістати з води – зовні вони будуть мокрі, але, якщо їх розламати – можна побачити, що вода так і не потрапила всередину цих каменів. Також поводяться і ті люди, які звертають свій погляд і погляд інших людей в першу чергу на деномінаційні, побудовані руками людей рамки.

Вони «мокрі» (духовні) зовні, але всередині вони «сухі», в їхньому житті не живе і не панує Христос, тому про Нього вони ніколи вам не розкажуть і на Нього в вас вони ніколи не звернуть уваги.

Вони і не можуть цього зробити, тому що вони Його не знають.

Такі люди ніколи не запитають тебе: «Чи знаєш ти Ісуса Христа як свого Господа? Чи панує Він у твоєму житті? Чи змінює Бог твоє серце і чи є у тебе взагалі особисті відносини з Богом? Чи живеш ти по Слову Бога і стверджуєш ти свою віру на Божих обітницях? І чи знаєш ти взагалі, що для того, щоб прийняти тебе у Свою сім’ю, Бог заплатив найвищу ціну, яку тільки міг заплатити за людей через смерть і воскресіння Ісуса Христа?».

Ніколи такі люди не поставлять вам ці питання, тому ця істина не живе в їхньому серці, вони вимірюють свою духовність і свою прихильність до Бога лише членством у своїх громадах, і свято вірять в те, що тільки у них є право в’їхати в рай, а всі інші − поза ним, при чому розуміння цих людей саме таке і є – в’їхав у рай, на підставі чого? Тільки на підставі прихильності до громади, яка, як їх переконали, єдино істинна.

Вони будуть говорити вам тільки про свою деномінацію і її традиції, вони будуть переконувати вас у її істинності, вони будуть вмовляти вас в неї вступити, і вони будуть оцінювати вас виключно з точки зору того, згодні ви на їхні умови чи ні – якщо ні, тоді до побачення!

А які у вас стосунки з Богом, як сильно ви любите Господа і наскільки у вашому серці горить вогонь любові до Бога – їх ніколи не зацікавить, тому що їм цього не відомо.

Це діти релігії і деномінаційного служіння, які поки так і не впустили Бога у своє життя і не зробили Його центром свого життя, центр їхнього життя – це вчення їхньої громади і її правила!

У підсумку, Христа ці люди як не знали, так поки і не дізналися − зовні вони «мокрі», а всередину «вода» (Дух) так і не потрапила. Підсумок: повністю зсунуті пріоритети в розумінні духовних істин.

  • Ніколи не вимірюйте своє ходіння перед Богом членством в тій чи іншій громаді чи конфесії – у Бога немає цих кордонів, вони є тільки у людей.
  • Навіть за умови, що ви потрапите в найбільш правильну, справжню, палаючу для Бога церкву, це не дасть вам абсолютно ніяких гарантій того, що ви спасете свою душу і станете супер-духовною людиною, що знає істину; станете і спасетесь, якщо присвятите себе Богу від усього серця і приймете Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя і будете розвивати свої відносини з Отцем.
  • Ви не врятуєте свою душу тим, що станете прихильником того чи іншого руху, спасіння можливе тільки ЧЕРЕЗ ІСУСА ХРИСТА, бо Він є наш Спаситель і Господь.

І колишній злочинець що сидить у в’язниці, але який щиро покаявся і прийняв Христа як Господа – піде в Боже Царство швидше, ніж вищий релігійний чиновник, який від юності присвятив себе навчанню в семінаріях та духовних університетах, і займає найвищі пости в духовенстві, при цьому живе таємним не благочестивим життям, у якому Ісуса немає.

Читайте також:

Немає справжніх і найправильніших конфесій, крім однієї − конфесії Ісуса Христа!

Членство і прихильність – не рятує. Врятує тільки Христос і людина приєднується до цього спасіння через свою щиру і справжню віру в Нього.

Але, звичайно, те, куди людина ходить і те вчення, яке вона чує – безумовно формує її духовне життя, але це вже трохи інша тема.

Будьте благословенні!

Не укладайте свій стан перед Богом в рамки деномінації – укладайте своє спасіння і положення перед Богомтільки на Ісуса Христа!

Джерело: Протестант

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button