Богослів'я

Як ми знаємо, що Біблія правдива?

Як ми знаємо, що Біблія правдива? Це чудове запитання, тому що так багато поставлено на карту в християнській вірі з точки зору правдивості Писання. Біблія є нашим основним джерелом інформації про Ісуса і про всі ті речі, які ми приймаємо як елементи нашої віри. Звичайно, якщо Біблія не є правдивою, то християни, які її сповідують, мають серйозні проблеми. Я вірю, що Біблія правдива. Я вірю, що вона є Словом Божим. Як Сам Ісус сказав про Писання: «Твоє слово є істина». Але чому я переконаний, що Біблія є істиною?

Спочатку нам потрібно поставити ширше питання. Звідки ми знаємо, що щось є істинним? Ми ставимо технічне питання в епістемології. Як ми перевіряємо твердження про істину? Існує певний вид істини, яку ми перевіряємо через спостереження, експерименти, свідчення очевидців, експертизи та наукові докази. Що стосується історії Ісуса, наскільки ми знаємо будь-яку історію, ми хочемо перевірити історії Святого Письма, використовуючи ті засоби, за допомогою яких можна перевірити історичні докази − через археологію, наприклад. Є певні елементи Писання, такі як історичні твердження, які повинні бути виміряні за загальними стандартами історіографії. Я запрошую людей зробити це − перевірити.

По-друге, ми хочемо перевірити претензії на істину через тест раціональності. Чи воно є логічно послідовним? Ми досліджуємо зміст Святого Письма, щоб побачити, чи є воно послідовним. Це ще один тест на істинність. Однією з найдивовижніших речей, звичайно, є те, що Біблія має буквально тисячі перевірених історичних пророцтв, випадків, коли події були чітко передбачені, і як пророцтво, так і виконання є питанням історичного запису. Самого масштабу виконання пророцтв Старого Заповіту повинно бути достатньо, щоб переконати будь-кого, що ми маємо справу з надприродним твором літератури.

Читайте також:

Звичайно, деякі богослови кажуть, що, маючи всі докази того, що Писання є істинним, ми можемо по-справжньому сприймати його лише тоді, коли в нас діє Святий Дух, який долає наші упередження та упередження проти Писання, проти Бога. У богослов’ї це називається внутрішнім свідченням Святого Духа. Я хочу підкреслити, що коли Святий Дух допомагає мені побачити істину Писання і прийняти істину Писання, це не тому, що Святий Дух дає мені якесь особливе осяяння, яке Він не дає комусь іншому, або дає мені особливу інформацію, яку ніхто інший не може мати. Все, що робить Святий Дух − це змінює моє серце, змінює моє ставлення до свідчень, які вже є. Я думаю, що Сам Бог заклав у Святому Письмі внутрішню послідовність, яка свідчить про те, що це Його Слово.

Автор: R.C. Sproul

Схожі статті

Джерело: churchleaders.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button