Топ

Тільки Христос

Історія знає багато прикладів, коли зникали цілі народи. Але не вороги їх погубили. Ці народи руйнувалися зсередини – їх погубили аморальність, безчесність, жадібність і гордість.
Можливо, хтось із наших сучасників вже не бачить, де закінчується християнство і починається сучасне світське суспільство. Хороше життя тепер невіддільне від споживання – максимального споживання речей.
Ми дуже слабо уявляємо собі, що таке християнство. В принципі, ми не проти релігії, загалом, то не проти головуючої ролі Бога, але наші уявлення про те, що це все означає, дуже не визначені. Оскільки така точка зору є поширеною, ми про все не дуже замислюємось і продовжуємо обертатися по своїх власних орбітах, надаючи перевагу тому, щоби нічого не знати про трагедію, що насувається.
Біблія багато разів нагадує нам про кінець історії – вона закінчується у тому вигляді, якою ми її знаємо, і ми повертаємося до допотопного стану – росту гріха і злоби у світі. Біблія каже нам про людей у часи Ноя: «І бачив Господь, що велике розбещення людини на землі, і ввесь нахил думки серця її тільки зло повсякденно» (Бут. 6:5).
«… Як було за днів Ноєвих, так буде і прихід Сина Людського. Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу, і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського» (Мт. 24:37-39).
В міру того, як наближається Судний день, ми бачимо, як щось подібне оточує і нас. Рядки з послання апостола Павла до Тимофія звучать дуже сучасно: «Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, нелюбовні, запеклі, осудливі, нестримливі, жорстокі, ненависники добра, зрадники, нахабні, бундючні, що більше люблять розкоші, аніж люблять Бога, вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися. Відвертайсь від таких!» (2 Тим. 3:1-5).
Те, що відбувається, не залишає нам варіантів – такий світ наближує природні катаклізми, які ознаменують кінець історії.
Багато людей запитують: чи дійсно ми живемо в останні часи? Я не знаю. Останні часи можуть настати через сто чи навіть тисячу років. Але, дуже багато ознак того, що ми живемо у фінальний період історії. І Біблія попереджує нас, що день той наближається і нам потрібно покаятися і повернутися до Христа.
Всі древні цивілізації гинули через гріх. Рим йшов напряму до свого кінця – так само, як і світ останні декілька років. Імператор Нерон здійснив самогубство в 68 році нашої ери. До падіння Риму залишилося трішки більше, ніж чотириста років. Ось ми бачимо Рим у всій його силі, а наступний момент – його вже немає, він знищений.
Сучасний світ котиться по тій же дорозі. Аморальність і нечистота оволоділи римською владою і старійшинами. І сьогодні ми бачимо, що наш світ також погруз у розпусті.
Кілька років тому найкращі і найчистіші почуття людей були піддані жорстокому випробуванню. Сьогодні ж безпринципність перейшла всі межі. Протести ні до чого не приводять, ті, хто свідомо обрали шлях гріха і смерті, свідомо їх ігнорують.
Часи Ноя повертаються на землю, і глобальна катастрофа очікує тих, хто відмовиться увійти в ковчег спасіння – до Ісуса Христа.
Ной знайшов милість у Божих очах. Він був великим серед людей, Божий обранець, він залишився вірним Богу, не дивлячись на глузування людей, вражених гріхом. Один за одним друзі і родичі Ноя, які вірили в Бога, помирали – а потопу не було.
Теслі, які допомагали Ною будувати ковчег, самі в підсумку не були врятовані. І це – попередження всім тим, хто належить до церкви сьогодні. Ви належите до церкви? Але чи ви вважаєте Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем? Пригадайте слова Христа, Він попереджував: «багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім’ям Твоїм пророкували, хіба не Ім’ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!» (Мт. 7:22-23).
Сьогодні тисячі людей можуть бути обмануті, вони даремно думають, що можуть бути християнами, живучи так, як їм хочеться. Їхнє життя нічим не відрізняється від життя людей світу цього. Так вони можуть часто відвідувати церкву, можливо, зробили багато доброго, але вони не знають Господа, у них немає віри, яка могла би свідчити про їхнє життя з Богом.
Біблія вчить, що шанс на спасіння можна втратити. Боже слово попереджує, щоб ми не робили твердими свої серця щодо Бога. З Писання ми знаємо про те, Господь попереджував ще у часи Ноя: «І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона…» (Бут. 6:3). Ви можете прийти до Ісуса Христа відразу, як тільки почуєте голос Духа Святого, який торкається вас.
Ті, хто залишились поза ковчегом, чоловіки і жінки, боролися за життя, чіплялися за уламки дерев, поки невмолима рука смерті не досягнула їх і не поховала під хвилями вод потопу. Всі загинули. Жодна душа не врятувалася поза ковчегом. В них був шанс, але вони його втратили. У той день сотні людей були поруч із ковчегом, і всі вони загинули.
Ця жахлива сцена з Біблії – лише тінь того, що колись прийде на наш світ. Біблія каже: «… І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд…» (Євр. 9:27).
Ковчег – символ Ісуса Христа. Сьогодні, коли хмари великого Суду починають згущатися, наше сховище – у Христі. Ви маєте перейти поріг і увійти в ковчег. Прийміть Христа як свого Спасителя, поки ще не пізно.
Ви вже увійшли в ковчег? Можете бути поруч, але чи ви у ньому всередині? Зовсім скоро настануть дні, подібні до Ноєвих. Чи готові ви до Страшного суду?
Навіть, якщо не застанете кінця світу, то кінець вашого життя буде для вас кінцем світу. Світ, у якому ви живете, помре разом із вами. Ви готові до смерті? Чи готові ви до суду, який настане в той момент, коли потрапите у вічність?

Більше про кінець історії:

Історія повторюється. Те, що трапилося тисячі років тому, відбудеться знову. Є вірогідність, що це станеться у цьому столітті, можливо, навіть у цьому десятилітті. Але поки життя триває, є надія. Дух Господній, як і раніше, стукає у ваші двері. Якщо ми покаємося, виправимо свою дорогу і залишимо наші гріхи, то ще можемо бути корисними Богу, щоб нести зцілення і допомогу цивілізації, яка вмирає.
Дозвольте вас запитати: чи знаєте ви Христа? Він єдиний, хто може звільнити нас. Але, перш ніж Він увійде у двері нашого серця, наші серця мають скоритися і покаятися перед Ним. Біблія каже, що у часи кризи в Ізраїлі Бог шукав чоловіка, який би побудував мур і став би перед Ним в проломі за землю Ізраїлю, але Він не знайшов такого. Чи ви станете тією людиною, яка стане у виломі, щоб зупиняти потоки зла, які ллються у світ?
Впустіть Христа у своє серце сьогодні. І тоді ви будете спасенні. Шторм може початися в кожну хвилину. Але він не торкнеться вас, якщо будете у Христі.

Біллі Грем

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button