Для життя

П’ять речей, яким варто навчити своїх дітей на Різдво

Знову ця пора року. Магазини оформлені у червоні та зелені тони. Поштові та електронні скриньки заповнені рекламними листівками та каталогами. Красиво упаковані коробки захоплюють розум майже кожного, особливо дітей.

Різдво надає чудову можливість вилити істини Євангелія у серця наших дітей. Це ідеальний час, щоб показати їм найбільший дар, який вони могли отримати, – дар Ісуса Христа.
Нижче наводиться список важливих істин, яким потрібно навчити наших дітей у це Різдво.

1. Історія спокути

Напередодні свята, в очікуванні Різдва, ми можемо навчати і готувати наших дітей за Писанням до святкування народження Ісуса.

У нашій сім’ї нам подобається починати з розповіді про створення світу і щодня проходити через історію спокути, доки ми не дійдемо до народження Христа в день Різдва. Ми говоримо про гріхопадіння і обіцянку Бога про Спасителя у Буття 3:15. Ми читаємо про Його обіцянку Аврааму, яку Він підтверджує протягом усього Старого Завіту. Ми говоримо про Мойсея і про Прийдешнього після нього, набагато більшого (Євреїв 3:3-6). Ми читаємо пророцтва Ісаї. Ми дивимося, як вся Біблія вказує на нашого Визволителя.

2. Упокорення Христа

Для всього світу святковий сезон – це марнотратство, розкіш та спроба створити ідеальну картинку. Однак історія Ісуса – це історія смирення. Різдво надає чудову можливість навчити наших дітей тому, що означає бути найбільшим у Царстві (Матвія 20:26-28). Його батьки, місце Його народження, Його рідне місто і сам факт втілення в людське тіло – все це було виявом смирення.

Більшість людей очікувала, що Месія з’явиться у палаці, а не в хліві. Більшість очікувала, що Він житиме як король, а не як бідняк. Більшість очікувала, що Він розгромить римлян, а не буде розіп’ятий ними. Прочитайте Филип’ян 2:1-11 і покажіть своїм дітям упокорення Христа.

3. Бог діє через слабкість

Аналогічно, розповідь нашим дітям про те, як Бог діє через слабкості, – це ще одна тема для навчання на Різдво. У Своїй історії спокути Бог часто залучає непримітних та слабких. Марія була простою бідною дівчиною з незначного містечка. Петро був неосвіченим рибалкою. Божа слава проявляється, коли Він діє через наші слабкості. Найбільш яскраво це виявляється у смерті Ісуса на хресті замість нас та Його воскресінні на третій день, що забезпечує нам перемогу над гріхом та смертю.

4. Бог виконує Свої обіцянки

Ще однією важливою істиною, яку ми можемо підкреслити з нашими дітьми в цю пору року, є те, що Бог стримує Свої обіцянки. Ми можемо почати з обіцянки про Спасителя після гріхопадіння і пройти через Старий Завіт, дивлячись на Божу обіцянку викупити Свій народ, яка завершиться обітницею, що виповнилася в Христі.

Читайте також:

5. Імена Христа

Минулого року мої діти вивчали різні імена Ісуса щодня напередодні Різдва. Ми вивчили такі імена як Месія, Агнець Божий, Еммануїл, Альфа та Омега та Князь світу. Навчання дітей іменам Ісуса та їхньому значенню допомагає їм більше дізнатися про Ісуса, Його характер і про те, що Він зробив. Ми зробили ланки ланцюга з паперу, на кожному надрукувавши по одному імені. Інший спосіб вивчити імена – створити різдвяні прикраси для кожного імені окремо, і вішати їх по черзі на ялинку в міру вивчення.
Скористайтеся цим часом, щоб розповісти своїм дітям про немовля Христа. Проведіть час у Слові, показуючи їм обіцяного Месію і те, як ця обіцянка виповнилася у немовляті, народженому у Віфлеємі. Допоможіть їм зрозуміти, що Ісус є найбільшим даром, який вони могли отримати, і найбільшим даром, яким вони можуть поділитися з іншими.

Автор – Крістіна Фокс 
Джерело: ieshua.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button