Варто замислитись

Померти легко – жити важко!

Ці слова я колись сказав, відповідаючи в інтерв’ю на запитання «Чи боюся я смерті?»: «Померти легко – жити важко»! Повернуся до цих слів трохи пізніше.
Зараз, дивлячись в Америці на спорожнілі вулиці, на майже порожні швидкісні дороги – хайвеї, на закриті магазини, ресторани, кафешки, спортзали й школи, починаєш точніше розуміти, що вірус, що не випадкове явище, а імовірно початкова стадія апокаліпсису.
Мене недавно і самого веселили жарти про вірус, типу: «Дружина задушила чоловіка після 5 днів спільного карантину» або «Чоловік кашлянув в автобусі. Його злякано запитують: У вас коронавірус? Чоловік: Ні, у мене відкрита форма туберкульозу. Весь автобус: Слава Богу!»
А зараз вже не до жартів. Статистика: На початок доби 27 березня, за даними університету Джонса Хопкінса кількість заражених коронавірусом у світі перевищило 515 000 осіб, а кількість жертв становить уже понад 23 000. Понад 120 тисяч людей у світі вилікувалися від коронавірусу.

І після цих цифр, які далеко не остаточні, вірус треба сприймати не тільки як медичну або біологічну проблему, а як чисто духовний Божий сигнал, посланий нам з неба. У щоб ми не вірили: в Бога, в космос, в еволюцію, в експеримент з людьми, в нащадків інопланетян і т.д., всі ми розуміємо, що існує небесна Понад сила, що стежить за світом. Часто не втручається в гріховні земні людські діяння, але знає про них. Але в часи особливих катастрофічних порушень людством моральних і духовних норм ця Супер сила, яку багато хто називає Богом, втручається в історію.
Небесна Супер сила під ім’ям Бог, брала участь у часи світових потрясінь, пов’язаних з війнами, потопами, виверженнями вулканів, пожежами, епідеміями чуми, холери й прокази, починаючи з часів Всесвітнього потопу.
Ця Супер сила, звана Богом бере участь у подіях і зараз. Коротко кажучи: Людство у своїй поведінці переступило межу пристойності перед Богом, повністю деградувало, забрехалося в суспільному та особистому житті, стало постійно носити маски лицемірства, користуватися релігією для досягнення політичних цілей, а по-простому, для перетворення людини в раба ідеології.
Нескінченні війни, замовні вбивства, вбивства через приналежність до іншої релігії, продаж жінками своїх тіл, хижу поведінку обох статей, перекручення нормальних людських фізіологічних відносин, гігантську байдужість світу до чужого болю, втрата любові, повну відсутність розуміння ціни людського життя, як творіння Божого, через що смерть людини не викликає почуття втрати. Мало хто пам’ятає, що записано в Біблії: «… Хто виллє кров людську, того кров проллється рукою людини: бо людина створена за образом Божим» (Бут.9: 6).
Що з того, що ми літаємо до зірок, нові технології та комп’ютер перебудували життя, розум людський злетів на недосяжну висоту? Але душа людська залишилася такою маленькою, як була 5 тисяч років тому за часів Мойсея і як 2 тисячі років тому за часів Ісуса.
І настає час, коли Супер сила, Бог показує Свою присутність в нашому житті. Так, у кожного своя доля, але всіма долями управляє Бог.
Багатьом людям здається, що гнів не властивий Богу, який сповнений любові, мудрості, краси й сили. Вони думають, що гнів псує красу Божого лику, немов синяк під оком. На їхню думку, як океан спокійно приймає в камені або сміття, які кидають люди так Бог спокійно приймає людські гріхи. Адже в порівнянні з величезним всесвітом, тим більш в порівнянні з Богом, люди – ледь помітний пил.
Але Бог це не тільки Бог любові, але і Бог справедливості і Бог гніву, в ті особливі моменти історії, коли людство живе в стані безкарності, вбиває, мучить одне одного, мало відображає Світло любові і справедливості посланого на землю Божого сина Ісуса. І тоді приходить час Божого гніву. Я молитовно розумію, що коронавірус, це і є ознака Божого гніву.
Загляньте в Слово Боже, кілька місць про це: «Знаю, Господи, що справедливі були Твої присуди, і справедливо  покарав мене» (Пс.118: 75). Якби Бог не карав світ, Він би вже давно перетворився в пекло.

Божий гнів підконтрольний

Не гнів управляє Богом, а Бог керує ним: «Та він, Милосердний, гріх прощав і їх не губив, і часто відвертав Свій гнів, і не будив усю Свою лютість» (Пс.77: 38). Всякий гріх викликає Божий гнів, але Бог не завжди висловлює його. Він проявляє до нас колосальне терпіння. І вірус, це найменше, в Божому гніві.

Божий гнів вимушений

Як злочинець сам, розуміючи, що його чекає покарання, йде на злочин і цим самим йде до покарання, так і грішник, знаючи про гнів Бога, проте сам стає на брудний шлях і вперто йде назустріч Божому гніву .. «… за впертістю свою й нерозкаяність серця, ти сам собі збираєш гнів на день гніву та об’явлення справедливого суду Бога »(Рим.2: 5).
Відчуваю і вірю, що ця епідемія послана на землю, щоб людина у відчайдушній ситуації зрозуміла, що її потрібно пізнати Бога, що потрібно покаятися перед ним. І я вірю, що ця згубна ситуація призведе мільйони людей до Творця, і людство вирветься з болота кривди життя і повернеться до Бога. Творіння Боже повернеться до свого Творця.
Повертаючись до початку статті. Так померти легко – жити важко. Але людина яка навернулася до Бога і в радісних усмішках, і в сльозах смутку, проживе це коротке життя гідно, щасливою і здоровою, згадуючи слова Біблії: «За все дякуйте!». Проживе усвідомивши, що вона не біологічна плоть, а творіння Боже.

Автор: Михайло Моргуліс

Джерело: facebook.com

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button