Варто замислитись

Мої думки – це пензлик в руках віри

Апостол, описуючи віру патріархів, говорить про думки. Віра – це наш розумовий процес. Те, як я думаю, так я і вірю. Віра схожа на мольберт і пензлик. Віра – моя художниця. Своїми картинами вона творить нову реальність.

До Євреїв 11:15 «А якби пам’ятали ту батьківщину, звідки вийшли, то мали б нагоду повернутися.».

Віра бачить і уявляє. Ось, чому в жахливий момент історії результату, коли євреїв жалили змії, Бог сказав Мойсеєві виставити мідного змія на жердині, і всякий ужалений, подивившись, міг отримати своє зцілення. Їм потрібно було побачити проблему застиглою, мідною, нерухомою, вирішеною на противагу небезпеці, яка існує. Те, що ти уявляєш, і є віра.

Чому Христос дорікав учнів за маловір’я під час шторму? Хіба їхня поведінка не була природною? Вони мали владу змінити картину реальності. Але хіба у них було слово щодо тієї конкретної ситуації? Ні, проте у них була «художниця», яка могла зробити хоча би нарис штилю.

Ось, чому важливо думати та уявляти ситуацію з перспективи можливості Бога, змінюючи сумний малюнок безвиході в голові на уявний огляд Божої перемоги. І мова не про візуалізації, а про віру в Бога. Адже ми віримо не в Його потойбіччя, а в Його потойбічність. Він не байдужа схема Всесвіту, а справжній Бог, Який бере участь в нашому житті й реагує на віру.

Читайте також:

Ми не керуємо Богом, але направляємо свій розумовий процес на те, щоб вірити в Його силу і здатність змінити обставини. Це і є віра.

Автор: Екзистенція

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Керівник медіасфери Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Одне повідомлення

  1. Категорично не погоджуюсь!
    “Коли хто говорить, говори як Божі слова.” 1 Петр. 4:11.
    Така позиція/поглядавтора, робить непотрібом Бога та Його Слово: вірою формуй нову реальність = ти – бог!Нехай шановний автор своєю вірою сформує нову реальність в якій весь світ покаявся в найближчих пів року! Чи може на весь світ віри не хватає? Нехай піде до онко хворих!Теж не хватає? Ну, тоді, коли у нього заболить зуб, хай вірою сформує нову реальність хоча б для себе, а не біжить до лікаря чи п’є знеболюючі.
    У пустелі люди дивлячись на мідяного змія не вмирали тому що так сказав/пообіцяв БОГ. Якби не Бог, то і сто мідяних зміїв разом із вірою і новою реальністю не помогли б їм.
    Відносно шторму. Чомусь віра-художниця апостола Павла не втихомирила двотижневу бурю. Чи може віра автора це може?
    Христос у Гефсиманії каже: “нехай буде воля Твоя”, а не формує нову реальність.
    Бачу, що ні Христос, ні апостоли не практикували те вчення, якого притримується автор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!