Світ

Іранці зустрічають Ісуса уві сні та переживають радикальну трансформацію

Засновник іранського підпільного церковного служіння каже, що багато людей у цій країні, де діють обмеження, зустрічаються з Ісусом через сни та видіння – явище, яке потенційно чуже західній культурі.

Джерело: cbn

Преподобний Лазар Ігназар, засновник Transform Iran, організації, яка проповідує Євангеліє в Ірані та створює церкви, сказав в інтерв’ю CBN’s Faithwire, що багато іранців цікавляться Христом після таких подій.

«Вони не можуть перестати говорити про це. Звідси суворі гоніння, жорстокість, − сказав Ігназар про переслідування, які зазнають багато іранських християн. − [Віруючі кажуть]: “Я бачив видіння людини в білому одязі, з хрестом на плечі або на серці, і він каже: “Я Ісус”».

У той час як багато віруючих на Заході можуть зустріти Ісуса через те, що інші діляться з ними євангелією, в Ірані сни й видіння іноді стають точками дотику, які призводять до зміни життя і перетворення серця.

Ігназар вказав на Писання, щоб показати, як Бог використав бачення для спілкування з людством у минулому, і пояснив, чому іранці можуть мати такий духовний досвід сьогодні.

«На Близькому Сході люди бачать видіння, − сказав він. − У західному розумінні ми хочемо, щоб усе можна було перевірити, відчути, відзвітувати».

Але, за його словами, на Близькому Сході динаміка зовсім інша, там ці переживання знаходять глибокий відгук у тих, хто їх переживає.

«В Ірані люди бачать видіння − вони прокидаються спітнілими й тремтячими», − сказав Ігназар.

Він також зазначив, що Господь багато разів розмовляв із видатними біблійними особами через сни, передаючи доленосні та важливі послання.

«Ви знаєте, прокладаючи цей шлях від Авраама до Мойсея, Даниїла, Йосипа, Марії, матері Христа… усі вони бачили сни, − сказав Ігназар. − Петро на початку свого служіння почав бачити сни».

За словами священника, люди можуть здивуватись, побачивши зіставлення того, що Бог говорить через сни для жителів Заходу та Близького Сходу.

Читайте також:

«На будь-якому зібранні іранців або афганських християн, якщо ви запитаєте: “Скільки людей бачили сни, які вплинули на вас?” 90% піднімуть руки, − сказав він. − Якщо ви запитаєте церкву у Вісконсині, Мериленді чи Бостоні: “Скільки людей прийшли до Христа через видіння?”, вони дадуть відповідь: “Що таке видіння?”».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 3-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button