Варто замислитись

Чи підставляти щоку фізично?

Від Луки 6:29 «Хто вдарить тебе по щоці, підстав йому й другу…».

Ісус навчав підставляти іншу щоку не в буквальному сенсі, оскільки Сам не зробив цього, коли Його вдарили по щоці.

«А як Він це сказав, то один із присутньої там служби вдарив Ісуса в щоку, говорячи: То так відповідаєш первосвященикові? Ісус йому відповідь дав: Якщо зле Я сказав, покажи, що то зле; коли ж добре, за що Мене б’єш?» (від Івана 18: 22-23).

Як ми можемо бачити, Ісус Христос не підставив іншої щоки служителю, який вдарив Його, а відповів мудрістю. Висновок: Ісус перемагав зло добром. Іншими словами, Він обеззброював ворога, не відповідаючи злом на зло, а проявляючи мудрість Божу, яка спокійна, лагідна, покірлива.

У цьому урок для нас – не реагувати агресією на агресію, а знаходити від Бога ту благочестиву реакцію, яка не буде виглядати ганебно, а залишить зловмисного з докором.

Читайте також:

Прикладом того, хто переміг добром може послужити історія Ніккі Круза, одного з ватажків банди Нью-Йорка, який накинувся з кулаками на проповідника Девіда Вілкерсона:

«А я підійшов до нього і почав його бити. Я не відпускав його. Він не легко позбувся мене. Я кинувся на нього, як дикун.

Я штовхав його, плював на нього та обзивав найбруднішими, огидними, мерзенними словами, які тільки можна знайти в нецензурній мові. Я проклинав його самого, його Бога і все на світі. Як дикий звір, я стрибнув на нього, вчепився в його волосся і почав бити його головою об стіну. Точно так, як моя мама … А він, не звертаючи уваги на біль і кров, скорботним голосом сказала посеред шуму на вулиці, в присутності трьохсот свідків: “Ніккі, я не боюся. Я прийшов сюди, щоб передати тобі звістку з неба. Я прийшов, щоб сказати тобі: Ніккі, Ісус любить тебе!”.

І коли він сказав мені це, я відступив. Я подивився на нього. А він сказав: “Якщо хочеш, ти можеш мене вбити. І я знаю, що ти здатний на це. Але хоча ти вб’єш мене і розріжеш на тисячі шматків, і розкидаєш їх на вулиці, пам’ятай: кожен шматок буде кричати: Ніккі, Ісус любить тебе!”. І це вразило мене. Це було як удар між очей, як удар в саме серце».

В результаті Ніккі Круз покаявся і віддав своє серце Богу.

Як ми бачимо, Девід Вилкерсон переміг не завдяки приреченому підставлянню іншої щоки, а своєю сміливістю, любов’ю і сильними словами, що виходять із великого серця.

Уривок з книги: Девід Вилкерсон. «Хрест і ніж».

Джерело: Екзистенція

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button