Топ

Біблія у моєму житті

Я часто ставлю собі запитання, що було б зі мною, якби в 25 років Біблія не прийшла в моє життя? – Велике розчарування в собі, у людях та сенсі життя на землі. Це сталося з мільйонами людей, які не поставили своє життя під вплив Слова Божого.
Так сталося, що шляхетний чоловік після жахливого нещасного випадку втратив обидві руки й зір. Вибух стався на заводі хімічної промисловості. У тій аварії загинуло багато людей, але наш герой вижив усупереч жахливим обставинам, проте його обличчя, руки й тіло обгоріли до невпізнання. Після цього Мак Персон глибоко зневірився й хотів лише одного: померти. Сірі й страшні будні тяглися занадто довго й мучили бідолаху. Мак не знав, для чого йому потрібне це життя, для нього воно було суцільним жахіттям. Та великий Бог, якого він прийняв своїм Спасителем, знайшов ключ до його серця й осяяв його душу світлом.
Персон розповідав: «Мені хотілося мати спілкування з Богом через читання Святого Письма, але як? Книга для сліпих мені не допоможе, бо в мене майже немає рук». Але Господь сказав йому в дусі: «Маку Персоне, учися читати Біблію язиком». Із великим завзяттям він узявся за вивчення мови для сліпих. Коли є мета, головне не ослабнути на шляху до неї. Він осягнув шрифт Брайля і швидко вчився читати не руками, як всі сліпі, а язиком. Багато праці доклав він, поки, нарешті, навчився цього.
Одного разу, вже в глибокій старості, його запитали, скільки розділів Біблії він прочитав за все життя. «Розділів? – перепитав він, сміючись. – Я багато разів прочитав усе Святе Письмо».
Один чоловік сказав:

«Хто навчився читати й не прочитав Біблії, той даремно навчився читати».

Складаючи залік із християнської етики в інституті, я не зміг відповісти на запитання: скільки в Біблії є Євангелій, хто їхні автори і що вони описують? На той час я вважав себе побожною людиною, а однокурсники називали мене святим. І я зрозумів, що цей вислів про мене, тому вирішив почати читати Слово Боже.

Привела до спасіння

«Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерті в життя» (Ів. 5:24).
Унікальність Слова Божого полягає в тому, що воно змінює життя людей. Кажуть, що всі книги дають знання, а Біблія змінює життя. І це цілковита правда, бо про це у свій час писав апостол Іван (Ів. 5:24).
За чотири місяці я прочитав усю Біблію. Зрозумів, що я дуже грішна людина й мені потрібно повірити у викупну жертву Ісуса Христа. У те, що Він народився на землю заради мого спасіння. Пішов на хрест Голгофський, щоб викупити мене від сили гріха. Був у пеклі замість мене. Коли я повірив у це, до мене прийшла впевненість, що тепер я спасенний і моє ім’я записано на небі у Вічній Книзі. Гріхи, які мене мучили й не давали спокійно жити, залишили мою свідомість назавжди. Совість стала чистою, а життя розпочалося з нової сторінки.
У моєму житті були деякі речі, які мені не подобалися, але я не міг від них звільнитися. Усе, що мені пропонували, перепробував, і ніщо не допомогло. Писання, яке ввійшло в моє життя, зробило мене вільним від цих залежностей в одну мить і по цей час, уже понад 20 років. Також я звільнився від страху перед смертю. Раніше похорон був для мене великим страхом, тепер це місце плачу, де очищається душа. Також є розуміння, що смерть – це перехід у вічність.

Зміцнює віру

«Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове» (Рим. 10:17).
Українці часто стверджують недостовірний факт, у який свого часу вірив і я: «У якій вірі народився, в такій і помру». Насправді ж людина народжується не у вірі, а в гріхах: «Отож я в беззаконні народжений, і в гріху зачала мене мати моя» (Пс. 50:7). Так Слово Боже відкрило мої очі на правду про віру. Читаючи кожного дня Писання, я почав розуміти, що вірив у існування Бога, але не довіряв Йому свого життя та рішення ситуацій, у яких опинявся. Моя віра почала зростати згідно з тим, як про неї писав апостол Павло: «Правда-бо Божа з’являється в ній з віри в віру, як написано: «А праведний житиме вірою» (Рим. 1:17). Тепер у кожній ситуації, яка траплялася, я намагався чинити згідно з тим, як написано в Біблії. Життя почало ставати мені в радість і задоволення, хоча були й випробування.
Після одруження я півроку не міг влаштуватися на роботу. Дружина завагітніла й теж не працювала. Ми винаймали квартиру, за яку кожного місяця потрібно було платити. Збереження закінчились, і я в повному відчаї ходив від фірми до фірми, шукаючи роботу за своєю спеціальністю. Одна жінка-директор таки погодилася взяти мене, але висунула умову, що потрібно працювати без вихідних. Я відмовився, бо згідно з Біблією людина не повинна працювати сім днів: «І поблагословив Бог день сьомий, і його освятив, бо в нім відпочив Він від усієї праці Своєї, яку, чинячи, Бог був створив» (Бут. 2:3). Мені було дуже важко відмовитися від цієї роботи, але я вирішив жити по вірі (згідно з Писанням). Через тиждень влаштувався на іншу роботу, де потрібно було працювати п’ять днів на тиждень, і з Божої ласки в перший же місяць мені видали таку зарплату, яку пропонували на попередній роботі.

Дозволяє спілкуватися з Богом

«Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив» (Євр. 1:1-2).
Бог створив людину як вінець Свого творіння, щоб мати з нею спілкування. Людина згрішила та втратила спільність із Творцем. Владика пропонував різні шляхи відновлення цієї єдності з людиною. Він вибирав пророків, через яких говорив до людей, і так тривало до Івана Хрестителя. А далі Біблія говорить, що Бог почав спілкуватися з людьми через Ісуса Христа. Ісус вознісся, а що далі? Небесний Батько спілкується з людьми через Слово Боже, яке і є Сином Божим.
Щоранку починаю день із читання Слова Божого. У мене щодня є запитання до Бога. Читаю Біблію розділ за розділом, і Бог промовляє до мене через тексти Писання.

Веде по життю

«Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова» (2 Тим. 3:16-17).
Що визначає вашу поведінку в суспільстві, подружньому житті, сім’ї, на роботі? Хто є вашим головним порадником? Чому ви живете так, як живете? Зупиніться на мить, візьміть аркуш паперу та ручку й напишіть відповіді на ці запитання.
Як не дивно, моє багатогранне життя (здоровий юнак, успішний студент, хороший спортсмен, ерудована людина, побожний християнин тощо) без Слова Божого заводило мене в глухий кут. Для чого жити далі? Як чинити так, щоб потім не жалкувати? З якою дівчиною одружитися? Відповіді, які пропонував мені світ, мене мало задовольняли.
І дуже вчасно в моє життя прийшло Слово Боже, яке почало мене навчати, докоряти, направляти та виховувати в праведності. Іншими словами, стало світильником для мого життя.
Мені дуже потрібні були поради, як вибрати супутницю життя. Біблія дала мені повну характеристику дівчини, яку потрібно вибрати: богобоязливу, благочестиву, яка шанує батьків.
Запальний за характером, я важко зживався з людьми. Велике бажання змінитися мені не допомагало. Лишень Біблія почала давати поради, як ставати кращим. Слухаючи цих порад і практикуючи їх у житті, я побачив зміни у своєму характері. У мене з’явилося багато друзів. Мені захотілося допомагати людям безкорисливо, роблячи їх щасливими. Так Небесний Батько почав навчати мене й удосконалювати.

Захищає від гріха

«Я в серці своїм заховав Твоє слово, щоб мені не грішити проти Тебе» (Пс. 118:11).
Хтось кожного понеділка, хтось кожного першого числа місяця, хтось із нового року приймає рішення жити по-новому. У більшості людей так нічого й не виходить, і вони приходять до ще більшого розчарування. Скільки разів я приймав правильні рішення, та більшість із них через певний проміжок часу ставали пустими.

Більше про Слово Боже:

Коли ж моє серце почало наповнюватися Словом Божим, я позбувся гріха й усяких нечистот, які мене переслідували. Кожного тижня намагався вивчити напам’ять одну обітницю з Біблії, або текст, який допомагав мені справлятися з гріхом чи робити правильний вибір. Так почала приходити в моє життя свобода. Або Слово Боже збереже тебе від гріха, або гріх збереже тебе від Слова. Ми вибираємо, кому надати перевагу. Якщо вибираємо кожного дня багато Слова, то автоматично вибираємо кожного дня «ні» гріху. Лише серце, переповнене Словом Божим, може бути вільним від гріха.
Від усього серця хочу запросити тебе, любий читачу, впустити Слово Боже у своє життя. Розпочинай день із читання Біблії. Читай один Псалом, одну Приповість Соломонову і хоча б 1-4 розділи Біблії за порядком. Це буде не втрачений час, а надбаний. Біблія – єдина Книга, яка змінює життя людей на краще й веде до вічності з Богом.

Любомир Турчак

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button