Для життя

А що, якби Бог жив на Землі?

Ми хочемо, щоб Бог жив на планеті Земля і ходив по грішній землі своїми святими ногами. Але ми будемо ревіти й злитися, якщо Бог не буде з нами трошки “тупити”.
Одного разу я розговорився з однією знайомою, і вона розповіла мені, як зустрічалася з одним чоловіком. Вона була не проти, до речі, подальших відносин, але до її здивування чоловік перервав їх першим. Коли вона запитала його, а що власне сталося? Чоловік зізнався: ти занадто гарна для мене.
Напевно таке відчуття було у багатьох чоловіків, коли вони бачать красиву жінку, дорогу пляшку вина, розкішний автомобіль і розуміють, що просто не можуть собі цього дозволити. Не по кишені. Або: я з нею виглядаю безглуздо. Він або вона занадто розумна. У нього або в неї занадто високі стандарти.
Один класик якось сказав, що Бог, тамуючи голод людини одночасно залишається незнайомим і чужим. Тільки Його відсутність в цьому світі дозволяє людині бути такою, якою вона є насправді  (Жан Сулліван).
Багато віруючих щиро не розуміють, чому Богу не жити в цьому світі разом з нами (правда, дивна ідея: а сама людина захотіла б оселитися в мурашник разом з мурахами?). Але уявіть, що Ви отримали в компанію не просто люблячого Бога, який невпинно витирає вам соплі. Бог відповідно до біблійної традиції – сам Ідеал і сама Досконалість. Крутіший, ніж Мері Поппінс. В його присутності ми б відчували себе інтелектуальними і фізичними інвалідами, стань Він таким який Він є.
Такого діалогового партнера навіть ворогу не побажаєш. Цього співрозмовника не можна чимось здивувати. Немає жодного жарту і жодного анекдоту, який міг би викликати Його усмішку. Розкажи Йому про свою знахідку і почуття – Він все знає. Почастуй Його новим вином – його формула Йому вже відома. Який ти подарунок зробиш Йому на Різдво? У Нього все є. Захочеш похвалитися знаннями або мовами? Він знає все і говорить досконало на древньому санскриті і кельтській. Розповідаючи Йому про пунічні війни, май на увазі, що Він буде тебе завжди поправляти. Це набагато гірше за відчуттями, ніж тебе поправляють німці чи англійці, коли ти даєш їм таку можливість. І ось тут ти не так сказав і ось тут голосна звучить довше. Якщо ми будемо просити Бога пояснити нам той феномен або цей, ми не збагнемо усієї гостроти Його розуму. А чи буде цікаво Йому, якщо ми постараємося пояснити Йому свої ж власні почуття, розгубленість і любов? Бог буде кивати головою і говорити: знаю. Знаю. І це Я знаю.
Бог замучить всіх, якщо Він прийде в парламент і послухає як ми пишемо закони. Вчені втратять роботу. Спортсмени перестануть бути спортсменами, коли зрозуміють, наприклад, як насправді потрібно швидко бігати або грати в футбол.
Читайте також:

Одного разу я попросив батька пограти зі мною в той же самий футбол.  Так само як і мене просять сьогодні мої діти. І що за великим рахунком характеризувало мене і моїх діточок, так це те, що дітлахи завжди зляться, коли я їм не програю. По суті, грати з власними дітьми, це означає постійно пропускати у свої ворота, щоб вони не розревілися.
Ми хочемо, щоб Бог жив на планеті Земля і ходив по грішній землі своїми святими ногами. Але ми будемо ревіти й злитися, якщо Бог не буде з нами трошки “тупити”.

Джерело: facebook.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Віктор Шльонкін

Пастор вільної євангельської церкви в Німеччині. Доктор богослов'я (Dr. theol.). Віктор з дружиною Юлією виховує трьох синів.

Схожі статті

3 Коментарів

  1. Клас, дуже дякую за статтю… Насправді, ніколи не думала над таким питанням, але з великолю цікавістю прочитала… Дякую автору. Хай наш милосердний Господь і надалі надихає вас на цікаві статті, аж допоки ми не зможем ввійти в Його пррисутність й бути змінені так, щобю ми могли знаходитись в Його присутності….
    Гарного дня.
    Сестра Таня

  2. Зовсім не згідна з автором. Бог уже жив на землі з людьми. “І слово сталось тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди…” Ісус поводився і відносився до людей так, що у них не спадало на думку почувати себе неповноцінними. Грішними, недосконалими – так. Але при цьому улюбленими та прийнятими. Їм було добре з Ним! І тому вони так плакали, коли Він помер і раділи, бігли до Нього, коли воскрес.
    Ті, кому не подобається досконалий Господь, не приймають Його зараз і не прийняли б, якби Він був видимий для них.
    До того ж, ми ходимо перед цим невидимим Богом кожний день, бачимо Його у Писанні. І дітям Божим комфортно з ним завжди. Бо ми створені, щоб бути з Ним.

  3. Зовсім не згідна з автором. Бог уже жив на землі з людьми. “І слово сталось тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди…” Ісус поводився і відносився до людей так, що у них не спадало на думку почувати себе неповноцінними. Грішними, недосконалими – так. Але при цьому улюбленими та прийнятими. Їм було добре з Ним! І тому вони так плакали, коли Він помер і раділи, бігли до Нього, коли воскрес. Ті, кому не подобається досконалий Господь, не приймають Його зараз і не прийняли б, якби Він був видимий для них. До того ж, ми ходимо перед цим невидимим Богом кожний день, бачимо Його у Писанні. І дітям Божим комфортно з ним завжди. Бо ми створені, щоб бути з Ним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button