Актуальне

7 ознак того, що ви фальшивий християнин

Ви фальшивий християнин чи справжній? Як вам таке запитання на самому початку? Трохи спантеличує, але читайте далі…

Зазвичай я не ношу готівку. Але в цей день я використав хрустку купюру в 100 доларів, щоб заплатити за нове взуття. Коли я передав гроші касиру, вона схопила ручку. Я був дещо заінтригований. Потім вона провела ручкою по купюрі. Тепер я був спантеличений. Тож я запитав її, з якою метою розмічає мої хрусткі купюри. Це стандартна процедура для 100-доларових купюр. Маркер призначений для виявлення фальшивих купюр.

Чому касира це хвилює? Відповідь очевидна, правда? Фальшиві гроші не мають вартості. Можливо, деякий час вони можуть здаватися справжніми, але зрештою хтось купить один із цих маркерів і викриє брехню.

І чи навмисно ви використовуєте фальшиву купюру − не має значення. Якщо маркер покаже, що ви намагалися заплатити фальшивими грошима, ви втратите 100 доларів, у кращому випадку, і втратите день свободи у в’язниці − у гіршому.

Чи то були фарисеї, які видавали себе за праведних Божих людей, чи великі натовпи, які видавали себе за відданих послідовників, Ісус постійно викривав підробки.

Отже, які риси фальшивого християнина? Це питання важливе. Як і фальшиві гроші, фальшиві християни не мають вартості. Вони хизуються самовдоволенням або безкорисливою поведінкою. Але, якщо ви оголите їхнє серце, ви побачите щось інше. Найголовніше, як говорить Ісус у Матвія 7:24, зрештою фальшиві християни будуть викриті.

Чесно кажучи, я не вірю, що більшість християн навмисно видають себе за фейк. Їм або вручили фальшивого Ісуса, або вони відійшли від радикального життя, до якого Ісус закликає своїх послідовників наслідувати. Зважаючи на це, я думаю, що кожен християнин може використати цю публікацію, щоб попрацювати над своїм серцем.

7 ознак того, що ви фальшивий християнин

1. Фальшивий християнин відчуває більшу провину за те, що пропустив богослужіння, ніж за те, що завдав болю своєму ближньому

Я виріс у культурі, де відвідування церкви було найвищою ознакою праведності. Ні в якому разі не пропускайте богослужіння в неділю або заняття в середу. Християнин, який «збився зі шляху», був тим, хто не був у будівлі церкви протягом місяця.

Навмисно чи ні, мене змусили повірити, що моя присутність у будівлі важливіша за мої дії щодо інших людей. Тож більшість тижнів я заходив у будівлю моєї церкви, поклонявся Богу, спілкувався в класі, а потім йшов додому. Тим часом я не поважав учителів у школі, пліткував про друзів та однокласників і використовував жінок для своїх егоїстичних бажань.

Якщо ви більше цінуєте відвідування церкви, ніж любов до людей, ви не розумієте Ісуса. Дві найбільші заповіді, любити Бога і любити свого ближнього, стосуються відносин. Ісус навіть каже, що весь закон підсумовується цими двома заповідями.

Ось угода. Цілком можливо бути ідеальним відвідувачем церкви і далеко від Бога. З іншого боку, також цілком можливо бути спорадичним відвідувачем церкви і мати інтимні стосунки з Богом.

Настав час відмовитися від цієї хибної думки, що Бог цінує присутність більше, ніж людей.

2. Підроблений християнин вірить, що Біблія важливіша за Ісуса

Більшу частину свого життя я більше довіряв Біблії, ніж Ісусу для вічного життя. Було важливіше, щоб я знав п’ять кроків до спасіння, ніж джерело спасіння. Я міг би напам’ять розказати про 66 книг Біблії. Я знав історії.

Якщо ви схожі на мене і знаєте про Святе Письмо більше, ніж про життя, як Ісус, ось для вас сильне слово від самого сина Божого.

Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене! Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя (Івана 5:39-40).

Біблія НЕ важливіша за Ісуса. О, ви можете декламувати книги Біблії, використовуючи надокучливу пісню? Ви вивчили напам’ять книгу Якова? Це чудово. Фарисеї вивчили напам’ять перші п’ять книг Старого Завіту, і Ісус сказав їм, що їхні знання марні.

Вони вивчали Святе Письмо напам’ять, вважаючи, що знання роблять їх праведними. Натомість їхні знання роздули їхнє его і засліпили їх від Спасителя.

Суть Біблії в Ісусі. Будь ласка, робіть ранкові роздумування. Це чудово. Вивчіть Святе Письмо напам’ять. Це добре. Але ці речі не дають вам очок перед Богом.

Натомість дайте відповідь на ці запитання:

  • Чи посилює Біблія вашу любов до Бога та близькість з Ісусом?
  • Ви впевнені у своєму спасінні, тому що знаєте Святе Письмо чи тому, що знаєте те, на що вказує Святе Письмо?

Пам’ятайте, що християни першого століття, особливо християни з язичників, не мали Біблії. Вони не мали жодного досвіду про Ісуса. Вони просто почули послання Євангелії, повірили цьому посланню і жили в спільноті з іншими, які прийняли його.

3. Підроблений християнин дивується, наскільки близько він або вона може наблизитися до гріха, не згрішивши насправді 

Кілька питань засмучують мене більше, ніж це. «Френк, _______ це гріх?» Просто заповніть пропуск. Провести ніч зі своїм хлопцем/дівчиною. Отримання кайфу. Перегляд фільму, який прославляє секс і світськість. Мені, як церковному лідеру, досить часто ставлять ці запитання.

Я відмовляюся на них відповідати.

Ось чому. Я не можу з чистим сумлінням відповісти на запитання, яке живить твоє бажання фліртувати з гріхом. Швидше за все, якщо ви ставите це питання, вам потрібно перевірити своє серце. Я знаю, тому що ставив ці питання.

Навіщо вам загравати з гріхом, коли ви можете закохатися в Бога?

Навіщо вам дивитися, як близько ви можете підійти до гріха, а не як близько ви можете підійти до Бога? Як божевільно це звучить?

4. Фальшивий християнин вірить, що тримати образу на когось нормально, якщо він або вона завдає вам достатньо болю

Я не впевнений, де проведена межа, але в якийсь момент фальшиві християни вважають, що прийнятно відмовлятися від прощення. Можливо, це вбивство, зґвалтування або ваша найкраща подруга спить з вашим чоловіком. Я не впевнений, але є певні непростимі гріхи.

Я не намагаюся зменшити біль, який ви зазнали. Я намагаюся піднести приклад Христа. На хресті, після того, як звичайні люди прибили Сина Божого до дерев’яних брусів і знущалися з нього, Ісус підвів очі й сказав: «Отче, прости їм, бо не знають, що чинять» (Луки 23:34).

Якщо Бог може пробачити людям глузування з Нього, ви можете пробачити будь-кому біль, який вони завдали вам. Це легко? Ні. Але ви не можете стверджувати, що наслідуєте Ісуса, і відмовлятися прощати.

5. Фальшивий християнин вірить, що справжні християни ніколи не вступлять у справу зі справжніми грішниками

Кілька років тому я розмовляв зі служителем про церкву в Нашвіллі, яка збиралася в барі. У цій церкві хрестили колишніх алкоголіків і наркоманів. Бог дійсно працював.

Але не на думку цього лідера церкви. Його відповідь? «Френк, ти справді вважаєш, що Богу добре, коли люди поклоняються йому в барі з алкоголем і п’яними? Ти справді так не думаєш?!»

Розумієте, фальшивий християнин не вважає прийнятним спілкуватися зі справжніми грішниками і залишатися справжнім християнином.

Однак Ісус мав би що сказати з цього приводу. Неодноразово Ісус спілкувався зі збирачами податків, розмовляв з повіями та торкався хворих людей. У єврейській культурі дотик до хворих людей робив вас церемоніально нечистими. Це було погано. Але Ісуса, здавалося, це не хвилювало.

Чому так? Ісус більше піклувався про зцілення людей, як фізично, так і духовно, ніж про збереження солідної репутації серед церковних людей. Назвіть мене божевільним, але я думаю, якби Ісус був тут сьогодні, він проводив би більше часу в барах з бездомними та п’яними, ніж у церковних будівлях.

Вся ця ідея зосереджена навколо вашого розуміння святості. У Старому Завіті святість прирівнювалася до відокремлення. Ізраїльтяни не могли одружуватися з представниками інших народів. Вони не могли укладати з ними союзи. Їх закликали бути окремо.

Коли Ісус прийшов, він змінив уявлення про святість. Це означало вже не відокремлення, а взаємодію.

Найсвятіші, найпобожніші християни – це ті, хто залучає інших з метою їхнього зцілення та відновлення.

6. Фальшивий християнин вірить, що Бог живе в будівлі, а не в групі людей

До смерті Ісуса храм був місцем зустрічі ізраїльтян з Богом.

Храм був усім. Ніхто не смів сказати жодного слова проти храму. І ввійти туди могла лише жменька призначених людей.

Божої присутності не можна знайти в будівлі. Вона є у його людей.

Після смерті Ісуса Божа присутність залишила храм і увійшла до Його народу. Але не кажіть цього фальшивим християнам. Подібно до ізраїльтян, вони розглядають свою церкву як священне місце. Дії змінюються. Очікується певний тип поведінки.

Фальшиві християни використовують свою недільну поїздку на роботу, щоб поговорити зі своїми друзями чи подругами про гарячого хлопця чи дівчину, з якими вони спали напередодні ввечері. Але як тільки вони повертають на стоянку церкви, ці розмови припиняються, і починаються розмови про Бога.

Фальшиві християни проводять весь тиждень, жертвуючи свою сім’ю на вівтар праці. Але як тільки вони заходять у будівлю церкви, вони хапають руку свого чоловіка чи дружини, обіймають своїх дітей і мають посмішку таку ж велику, як їхній банківський рахунок.

Християнам час перестати говорити, що церква – це не будівля, а почати так жити. Фізичне місце не є священним. Коли ви приходите на роботу, ви є храмом для Святого Духа (1 Кор. 6:19-20). Ставтеся до своїх співробітників як до Христа. Вирішуйте конфлікти з однолітками, як Христос. Коли ви подорожуєте на бейсбольне поле, ви є храмом для Святого Духа. Ставтеся до суддів, тренерів і вболівальників з любов’ю Христа.

Ви − мобільний храм. Дозвольте Божій силі діяти в вас, незалежно від того, куди ви йдете.

7. Фальшивий християнин вважає, що християнська зрілість залежить більше від того, скільки люди знають, ніж від того, що вони роблять

У ніч перед розп’яттям Ісус зібрався зі своїми 12 учнями, щоб насолодитися останнім обідом. Незабаром після обіду Ісус схопив умивальницю, рушник і почав мити ноги своїм учням. Якщо ви не розумієте єврейську культуру, ви не помітите скандального характеру того, що тут відбувається. Миття ніг було брудною роботою, призначеною для рабів. Ісус, по суті, став нижчим від найнижчої людини в суспільстві.

А тепер зрозумій у чому суть.

Ісус не взяв дошку і не підсумував свої вчення. Він не допитував своїх учнів. Він нічого не сказав. Натомість він упокорився. У цей момент ви бачите підсумок служіння Ісуса. Кожна проповідь. Кожне зцілення. Кожна розмова. Усе підсумовується цим … умити ноги один одному. Стати слугою.

Якщо ви хочете вказати світу на Ісуса, припиніть говорити про свою теологію. Припиніть розповідати світу, скільки ви знаєте. Встаньте на коліна і починайте служити.

Існує модне повідомлення, навіть у християнських колах, яке закликає людей «Вставай!» Якщо ви послідовник Ісуса − це помилкове повідомлення. Християнство — це не повстання. Йдеться про падіння. У Божому царстві чим більше ти маєш влади, тим більше ніг миєш.

Будьте дуже обережні з людьми, які люблять говорити, але ненавидять служити. Найбільш духовно зрілі християни не завжди є найкрасномовнішими чи наймудрішими. Ті, хто найбільше схожі на Ісуса, це ті, хто хапає рушник і ставить потреби інших вище за свої власні.

_______________

Все повертається до цього: люби Бога і люби ближнього. Питання, над яким мають боротися християни: «Чи справді я вірю, що це так просто?» У культурі, де деномінації сперечаються про правильний спосіб хрещення людини, осягнення життя Ісуса може здаватися неможливим завданням.

Але це не так.

Життя Ісуса полягає в тому, щоб любити Бога всім своїм серцем, розумом і силою, а також у передачі Божої любові кожній людині, яку ви зустрічаєте. Фальшиві християни цього не розуміють. Не захоплюйтеся нескінченними тлумаченнями доктрин. Будьте захоплені любов’ю Ісуса.

Тепер ваша черга… Які ознаки фальшивого християнина можете назвати ви? Залиште коментар нижче.

Джерело: churchleaders.com
Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!