Здоров'я

4 способи зрозуміти зміст коронавірусу у нашому гріховному світі

Богослов Джон Пайпер запропонував християнам чотири способи, як вони можуть біблійно зрозуміти коронавірус, який заразив до цього часу близько 87 000 і вбив понад 3000 людей.
Сімейство вірусів, відомих як коронавіруси, заражає переважно кажанів, свиней та дрібних ссавців, але вони легко мутують і можуть переходити від тварин до людей та від однієї людини до іншої, як нещодавно пояснив The Wall Street Journal, додавши, що рівень смертності коливався від 2 до 3,4 відсотка на цей час.
Понад 50 країн повідомили про випадки коронавірусу, а Всесвітня організація охорони здоров’я підвищила глобальний ризик спалаху до «дуже високого рівня».

«Ісус має всі знання і всю владу над природними і надприродними силами цього світу. Він точно знає, звідки почався вірус, і куди він рухається далі. Він має повну силу стримати це», – сказав він.
Він поділився чотирма біблійними реаліями, які можуть бути використані як складові для розуміння та осмислення його.

1. Гріх піддав світ марноті

Цитуючи Римлян 8: 20-23, Пайпер наголошує, що коли гріх увійшов у світ через Адама та Єву, «Бог постановив, що створений порядок, включаючи наші фізичні тіла, як осіб, створених за Його образом, зазнає розпаду та марності, і що все живе вмиратиме.
Однак християни, які довіряють Христу, не сприймають це погіршення як осуд, оскільки ця «біль для нас – для очищення, а не для покарання».
«Ми помираємо від хвороби, як усі люди, не обов’язково через якийсь конкретний гріх… Ми помираємо від хвороби, як і всі люди, через гріхопадіння», – пояснив він.

2. Іноді хвороба – це Боже милосердя

Деякі християни можуть померти від хвороб, «щоб нас не засудили разом із світом», – сказав Пайпер.
Пастор сказав, що його погляд базується на 1 Коринтян 11: 29-32, де йдеться про зловживання Господньою вечерею. «Але принцип ширший», – підкреслив він.
«Господь Ісус забирає життя своїх близьких через слабкість і хворобу – до речі, саме ті ж слова, які використовуються для опису слабкостей і хвороб, які Ісус лікує під час Свого земного життя (Матвія 4:23; 8:17; 14 : 14) – і приносить їх на Небо. Він приносить їх на небо через траєкторію їхнього гріха, від якого він відрізав і рятував їх – не для покарання, а для їхнього порятунку», – пояснив він.

3. Хвороба може стати судом

«Бог іноді використовує хворобу для того, щоб виносити конкретні вироки тим, хто Його відкидає і живе у гріхах», – сказав Пайпер.
Посилаючись на Дії 12, пастор наводить приклад царя Ірода, який підніс себе, називаючись богом. «Одразу його ударив ангел Господній, бо він не віддав Богові слави, і його з’їли черв’яки живцем і він помер».
Він сказав, що Бог, може, і використовує хвороби, щоб часом судити тих, хто відкидає Його і Його шлях.

4. Божий грім

Цитуючи Лука 13: 1-5, Пайпер сказав, що всі стихійні лиха – це «громовий удар божественної милості в розпалі суду, який закликає всіх людей скрізь покаятися і перебудовувати своє життя благодаттю з безмежною цінністю Божої слави».
Він зробив висновок, що «це послання Ісуса світові в цей момент історії. Коронавірус – послання до кожної людини, … яке каже: «Покайся».

Джерело: christianpost.com

[sc name=”futerblock” ]
Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Одне повідомлення

  1. Погляд, який проповідує і поширює ту думку, що, мовляв, “ІНОДІ ХВОРОБА – ЦЕ БОЖЕ МИЛОСЕРДЯ”, направду не має НІЧОГО спільного і СУПЕРЕЧИТЬ істинній – ЄВАНГЕЛЬСЬКІЙ науці і конкретній практиці служіння Христа та Його апостолів!!!
    По суті, це – відверта НЕПРАВДА і навіть НАКЛЕП на відомий маєстат і сутність Бога-Творця: як безумовної ЛЮБОВІ й МИЛОСЕРДЯ!
    А тому, вочевидь, маємо УВАЖНО читати й розважати над ДІЙСНИМ змістом Божого Слова, а надто Нового Завіту, над КОНКРЕТНОЮ практикою Спасителя та Його апостолів. В т. ч. щоби не робити і не повторювати подібних – всуціль помилкових і безглуздих, мало того, – ШКІДЛИВИХ висновків та (перепрошую) дурниць!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button