Домашня»Блог Анатолія Шміліховського»Ви нам свободу, ми вам безпеку

Ви нам свободу, ми вам безпеку

7
Поширень
Pinterest WhatsApp

Світ настільки наляканий, що я осмілюсь припустити, що у недалекому майбутньому люди самі будуть готові ВІДДАТИ СВОЮ СВОБОДУ, ЗАРАДИ БЕЗПЕКИ, лише б це ніколи не повторилося. Як не втратити голову і не піддатися страху? Хто може дати справжню свободу?

На початку 2000-их, коли ми навчалися у сонячній Бразилії, по радіо почали крутити одну російськомовну пісню. Нас це дуже здивувало, як і черга із семінаристів, які зажадали перекладу на португальську. “Eles não nos pegarão”, переклали ми. Так скандальний російський дует TATU доносив світу свій посил – «Нас не догонят!».

У своїй більшості ситуація з коронавірусом поділила нас на два табори. Одні думають, що це перебільшення, такий собі «нас не догонят». Інші, закрилися у своєму страху і паніці, і подорожують лише по своїй країні, яка називається квартира, перебуваючи більше у її столиці – на кухні.

Я сам за карантин, бо вже другий тиждень не виходимо на вулицю без крайньої потреби. Мене хвилює інше: що зміниться у нашому житті після пандемії коронавірусу? Світ настільки наляканий, що я осмілюсь припустити, що у недалекому майбутньому люди самі будуть готові ВІДДАТИ СВОЮ СВОБОДУ, ЗАРАДИ БЕЗПЕКИ, лише б це ніколи не повторилося. Як не втратити голову і не піддатися страху? Хто може дати справжню свободу?

У Біблії є одна історія, що сталася з Ісусом та Його учнями. Вона описана у Єв. від Матвія, 14 розділі з 22 по 33 вірші. Після важкого дня, Ісус відправив своїх учнів на човні переплисти на інший бік Галілейського моря. А сам залишився на березі, щоби відправити людей до дому та побути на самоті.

Проводьте час у молитві

Немає більш дієвого методу для заспокоєння душі, як спілкування з Богом через молитву на одинці. Так робив Ісус. Якщо сам Син Божий це робив, тоді це потрібно і для нас. Розкажіть Йому, що вас лякає. Поділіться переживаннями про дітей, чи роботу, навчання, тощо. Вилийте душу перед Ним. Це проганяє страх. Це дасть нам силу.

Бог може бути в бурі

Далі біблійний текст говорить про те, що на морі здійнялася величезна буря. Човен з учнями почало кидати зі сторони в сторону. На мужніх чоловіків напав жах. Не думаю, що в цей момент учні думали про відпочинок, подорожі чи фінанси. Бог хотів їм показати щось інше. Буря може бути корисна, бо це можливість відділити головне від другорядного. Буря може бути від Бога.

Ми мало знаємо Бога, але Бог добре знає нас

Найскладніший момент для учнів настав між 3 та 6 годинами ранку. Водії знають, що це найскладніші години для їзди за кермом. Ісус наблизився до учнів саме тоді, коли їм було найважче. Коли учні Його побачили, то так налякалися, що почали кричати. Буря показала, що учні не знали Христа. Але Він знав їх: «Заспокойтеся! Це Я! Не бійтеся!»

Якщо йти по житті з Богом, можливо ходити по воді

«Якщо це Ти, дозволь підійти до Тебе по воді». Кожного разу, коли я читаю цей уривок, задаю собі питання: «Петро, а нащо воно тобі?» Ми часто називаємо Петра маловіром, тим хто засумнівався, і тд. Але цікава деталь, Петро таки пішов по воді! Всупереч фізиці, він отримав цей неймовірний досвід. Якщо йти по житті з Богом, можливо ходити й по воді!

Найбільше відкриття: “Ти істинно Син Божий!”

Як можна пізнати Бога? А Він взагалі існує, чи це чиясь вигадка? Стосунки з Богом базуються на вірі. А віра, не з’являється тоді, коли легко, а тоді коли важко. Віра – це не те, що я бачу сьогодні, це те, що я побачу завтра. Знаєте коли буря закінчилася? Тоді коли Ісус сів до них у човен (32 вірш). Саме через досвід з бурею, учні побачили, що Ісус не просто вчитель, чи гарний проповідник, чи цілитель. Ісус Син Божий!

• Бурі можуть бути від Бога. Буря може бути корисною. Вона відділяє головне від другорядного.
• Пам’ятай, головніше питання, не «де мій човен», а «хто зі мною в човні?»
• Справжня свобода – це свобода в серці. Тільки Бог може надати її. А коли Бог надає цю свободу, тоді Він надає і безпеку. Друзі, в Бозі наша свобода і безпека!

Бажаю тобі справжньої свободи!

25 березня, 2020 року, Львів.

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте журналістів slovoproslovo.info!

Кожне пожертвування має значення

Криза та епідемія – час, коли достовірна інформація життєво важлива. Але криза – це час, коли незалежні християнські медіа (а саме вони надають християнський погляд на все, що відбувається) дуже вразливі. Ваша підтримка важлива для нас і дозволить нам і далі робити нашу роботу.

Кожен внесок, неважливо наскільки великий він чи маленький, – це голос на підтримку християнської журналістики. Дякуємо!

Пожертвувати

Виберіть варіант, який вам найбільше підходить. Щиро дякуємо вам за вашу щедрість! .

Пожертву із-за кордону можна надсилати на картковий рахунок:

5168 7427 1505 4262 (JAKOBCHUK ANATOLIJ)

IBAN: UA343052990000026204691061008

Попередня стаття

Режим надзвичайної ситуації запроваджений по всій території України на 30 днів

Наступна стаття

Держава готує проєкт "Великдень вдома", - Зеленський

2 коментарі

  1. Лев
    26.03.2020 at 11:06 — Відповіcти

    “Бурі можуть бути від Бога.”
    Одначе однією з таких “бур” може бути, скажімо, і певна – тяжка й небезпечна хвороба…
    Разом з тим: чи може наш милосердний і люблячий Бог – Творець і Батько – Ісус Христос, мовляв, “посилати” нам ці хвороби?!
    Принаймні, ту – описану в Євангелії бурю Ісус явно не ініціював і не посилав на Своїх учнів! 🙂

  2. Лев
    26.03.2020 at 11:18 — Відповіcти

    А також. “ВИ НАМ СВОБОДУ, МИ ВАМ БЕЗПЕКУ”.
    Як видається, саме за подібною “формулою” (принципом) і має бути встановлене грядуще – абсолютно-тоталітарне правління, домінування і контроль Антихриста (та його команди) ледь не над усім світом!
    І, судячи з усього, цей час вже досить близький…
    Одначе за тією – хоча й не надто довгою, але дуже й дуже зловісною і вельми жахливою та трагічно-катастрофічною – диявольсько-демонічною темрявою й мороком, неодмінно й неминуче прийде суперяскравий, славний і тріумфальний світанок Другого пришестя Сина Божого!!! 🙂

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *