Новини суспільстваХристиянські новини

У Житомирській міській раді відбувся молитовний сніданок

20 липня 2021 року у Житомирській міській раді відбувся черговий молитовний сніданок. Головним організатором заходу була Рада християнських церков м. Житомира та Житомирської області.

Джерело: Сторінка РХЦЖ

Захід розпочався з молитви. Священнослужителі з Ради церков мали з працівниками Житомирської міської ради цікаву і відверту бесіду. А темою обговорення було «Що Біблія каже про владу». Відповідальним цього разу був єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ.

Після молитви присутні привітали почесного члена Ради Виноградського Данила Михайловича з днем народження, адже йому виповнився 91 рік.

Присутні погодились, що влада для людини – це завжди випробування. Але ж звідки з’явилась влада? Бог створив порядок, і це сталось ще в Едемському саду. Початок усілякої влади та найкраща влада – це теократія. «Бо Господь наш суддя, Господь законодавець для нас, Господь то наш цар» (Ісая 33:22).
Ісус нам дав взірець відношення до влади – до Пілата Він ставився з повагою. Але не всі представники влади гідно користувалися нею. Дійсно, вся влада від Бога, але, на жаль, як зауважили, не вся влада Божа… І в цьому разі діє Боже допущення такої влади.

Всі на сніданку зійшлись на думці, що якби будь-яка влада дотримувалась теократичних принципів, то така країна була б провідною. Житомир теж не був би виключенням і зайняв би почесне місце навіть серед європейських міст. А починати, звісно ж, треба з себе.

Вкрай важливо молитися за владу. І тоді ми побачимо дива, приклади чого наводились зі Святого Письма. Але трапляються й такі ситуації, коли влада примушує до гріха. І коли «червона лінія», яку встановив Бог, владою перетинається, тоді повинна бути відмова від примусу йти проти Бога, бо Богу треба коритися більше.

Присутніх турбувало питання: а чи треба молитися за правителів, які йдуть проти народу, руйнують власну країну? Так, дійсно потрібно. Ісус дав приклад, коли молився за тих, хто Його розпинав: «Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони!» (Луки 23:34). Прикладом нашої молитви можуть бути слова: «Господи, напоуми, не дай йому загинути!».

Читайте також:

Отже, кожна влада повинна розуміти, що над нею є вища влада, та коритися постановам Бога. А обов’язок громадян – коритися владі (в усьому, окрім гріха) та молитися за владу.

Наступний молитовний сніданок у Житомирі відбудеться 3 серпня.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button