СвітХристиянські новини

У Бангладеш християни не відмовляються від своєї віри, попри напади і погрози буддистських радикалів

Буддистські радикали у Бангладеш (Південна Азія) пошкодили будинок християнської баптистської церкви та погрожували прихожанам за те, що ті відмовились від буддизму. У відповідь на це християни дали зрозуміти, що готові пожертвувати своїм життям, але від своєї віри не відмовляться.

Джерело: bog.news

Як повідомляє AsiaNews, 12 липня буддистські радикали наказали християнам деревні Суандрапа знести свої церкви протягом трьох днів. Члени церкви не здалися. Через це 15 липня група радикалів напала на них та зламала ворота, хрест, зруйнувала частини церкви. Буддисти також наказали християнам припинити всіляку церковну діяльність і повернутися до своєї старої буддистської релігії. На це їм дали сім днів.

22 липня, після встановленого терміну, буддисти знову напали на віруючих та зломали церковну стіну і двері, пошкодили металеву кришу будинку. Радикали також попереджали християн, що, якщо хто-небудь повідомить про інцидент у будь-яких засобах масової інформації або подасть жалобу в поліцейський відділ, вони зіткнуться з «жахливими наслідками».

«Ми були буддистами й зустрілися з Ісусом Христом у 2005 році, – сказав помічник пастора церкви. – У січні цього року я побудував церкву при фінансовій підтримці племінної баптистської церкви Бангладеш Баум. Кожен день я збирався і молився, але місцевій буддистській більшості це не сподобалось. Вони напали на нас і два рази зруйнували нашу церкву».

Жодне з основних засобів масової інформації не повідомляло про цю історію, але деякі християни розмістили повідомлення про подію у соціальних мережах.

«Ми не пішли в поліцейське відділення з міркувань безпеки. Ми – меншість, і буддисти можуть робити з нами все, що захочуть. Ми хочемо жити з ними в мирі й обговорювати з ними різні речі».

Однак, якщо радикальні буддисти не припинять насилля, християни, за їх словами, в кінцевому підсумку подадуть на них до суду.

«Радикальні буддисти вимагали від нас повністю зруйнувати церкву, але ми цього не зробили. Навіть якщо нам доведеться пожертвувати своїм життям. Вони загрожують нам, щоб змусити нас повернутися до нашої старої релігії, але ми не повернемося. Ісус Христос – наш Спаситель. Ми помремо за Нього», – говорить помічник пастора.

«Ми турбуємося про наших членів [церкви]. Їх близько 50. Вони живуть у жаху. Більшість з них уникає своїх домів, щоб захистити своє життя після нападу. Ми молимося за радикалів, щоб вони змінили своє мислення і дозволили нашому народу жити там в мирі», – сказав пастор церкви.

Читайте також:

Християни складають лише 0,4% від 166-мільйонного населення Бангладеш. Більшість громадян країни – мусульмани. Тем не менше, в різних частинах країни місцеві та закордонні місіонери проповідують Євангеліє.

Як вважають протестанти країни, хоча нові віруючі часто стикаються з переслідуваннями з боку членів їх старої релігійної громади, в Бангладеш є величезні можливості для проповіді християнства.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button