Домашня » Новини » Світ » Цитування Біблії тепер злочин?

Цитування Біблії тепер злочин?

1
Поширень
Pinterest WhatsApp

У Фінляндії поліція відкрила кримінальну справу за цитування Біблії. Здавалося б, абсурдна ситуація, яка не могла статися в державі, що декларує свободу віросповідання. Однак це сталося і може бути небезпечним прецедентом у майбутньому.

Паїві Расанен, депутат парламенту Фінляндії, яка очолює Християнсько-демократичну партію, перебуває під слідством за вчинення так званого «злочину ненависті» після того, як опублікувала вірші з Біблії, в контексті критики підтримки ЛГБТ місцевою лютеранською церквою.

Предметом «злочину» виявилася цитата з Твіттера депутата, де вона критикує факт того, що Євангелічна Лютеранська Церква Фінляндії цього року стала офіційним партнером ЛГБТ-Прайду. Депутат шокована таким рішення церкви, бо воно прямо суперечить Божому Слову і саме спираючись на Біблію, вона обґрунтувала свою незгоду.

Расанен опублікувала відому й промовисту цитату з першого розділу послання до Римлян (вірші 24-27): «Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь.Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне.Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові».

За ці рядки з Божого слова поліція допитує жінку за статтею Кримінального кодексу, що передбачає покарання (ув’язнення або штраф) за розпалювання ненависті до групи людей на основі багатьох ознак, включно з їх сексуальною орієнтацією. Сама ж депутат стривожена можливими наслідками такого прецеденту: «Я переживаю, що ця справа, кримінальне розслідування, може налякати деяких християн, примусити їх ховатися та мовчати”, – сказала вона.

Сьогодні все більше прихильників лівих поглядів звертають увагу на «неполіткоректність» Біблії. Слово Боже звинувачують у «дискримінації» за багатьма ознаками. ЛГБТ, феміністки, язичники, атеїсти та багато інших противників християн все частіше стверджують, що Біблія їх дискримінує чи ще якось обмежує права. Це й не дивно, адже в епоху домінування постмодернізму, коли скасовані будь-які абсолюти, сама лише ідея, що Істина може бути об’єктивною, єдиною і що вона у Бога, звучить як виклик.

Саме тому популярність Біблії не дасть спокою тим, чиї брудні справи Писання викриває. Спроби переписати й по-новому інтерпретувати Боже Слово – це було лише питанням часу. Наприклад, ось минулого року двоє «теологів» із Женеви написали свій феміністичний варіант Святого Письма, який отримав назву «Жіноча біблія». Елізабет Пармантьє та Лоріана Савой — автори цього вільного трактування, інтерпретували біблійний сюжет до феміністичних ідей. За їх словами, це новий погляд на біблійних жінок, який допоможе руху #metoo.

Це все виглядає досить абсурдно, але від того не стає менш реальним. Переписування Біблії на догоду політкоректності може цілком реально зробити поширення справжнього Божого Слова нелегальним. Щось подібне вже сьогодні відбувається в Китаї, де «правильні» християни змінили своє віровчення, щоб догодити владі, а «неправильні» відмовилися це робити опинилися поза законом. Якщо цитування Біблії тепер злочин, то у нас попереду великі проблеми.

Джерело: Християни для України

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Попередня Стаття

Нью-Йорк заборонив жорстокість до качок, проте дозволяє аборти до народження

Наступна Стаття

В Збройних силах помітно зросла релігійність військовослужбовців

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *