Християнські новини

«Сумка самарянина» святкує 200 мільйонів подарунків в коробках для взуття

Минулого тижня в Орландо понад 4000 людей зі 112 різних країн і всіх 50 штатів зібралися разом, щоб подякувати Богові за Його вірність протягом останніх 30 років Operation Christmas Child. Вони прославляли Бога за те, що з 1993 року він допомагав роздавати понад 200 мільйонів подарунків в коробках для взуття для дітей, які цього потребують, а також для 50 мільйонів хлопчиків і дівчаток, яких навчають у The Greatest Journey і The Mailbox Club.

Джерело: samaritanspurse

Волонтери та керівники проєктів Operation Christmas Child, які працюють цілий рік, зібралися в Rosen Shingle Creek на конференцію Global Connect Conference 2023, щоб відсвяткувати дві важливі події та отримати натхнення охопити ще більше дітей та їхні сім’ї Доброю Новиною про Ісуса Христа

Джим Гаррельсон, віцепрезидент Operation Christmas Child, сказав, що 45 волонтерів були на першій конференції Connect Conference, яка відбулася в Канзас-Сіті в 2007 році.

«А тепер подивіться, де ми опинилися, — сказав він, дивлячись на тисячі присутніх. — Господь, безумовно, мав на меті примноження. Яке підвищення. Це неймовірно!».

Президент Samaritan’s Purse Франклін Грем подякував пасторам, волонтерам і керівникам проєктів у всьому світі, які беруть участь у пакуванні та роздачі подарунків у коробках для взуття. Але він нагадав усім, що вся слава належить Богу.

«Це Божа робота, — сказав він. — Бог благословив операцію “Дитина Різдва”, тому що ця програма про Його Сина. Коли ви підносите Сина, Батько посміхається. Йдеться про піднесення Ім’я Господа Ісуса Христа від одного кінця землі до іншого, по одній коробці за раз. Ми хочемо, щоб кожна з цих коробок була руками, ногами та голосом нашого Господа для дітей світу».

Ніч святкування

Особливий час святкування та поклоніння відбувся в суботу ввечері під керівництвом Майкла В. Сміта, Сесі Вінанс і Маркоса Вітта. Ведучою вечора була Сіссі Грем Лінч.

«Ми тут, щоб розповісти історію про те, що Бог зробив за останні 30 років, — сказала Лінч переповненій залі. — Ми будемо йти десятиліття за десятиліттям. Ми збираємося відсвяткувати те, що Він зробив через операцію “Дитина Різдва” — 200 мільйонів ящиків за 30 років!».

Потім Сміт вийшов на сцену разом із Віттом, і вони по черзі співали англійською та іспанською мовами та вели богослужіння, перш ніж Вінанс пізніше з’явився як спеціальний гість-сюрприз. Сміт також пригадав деякі з найбільш пам’ятних моментів, коли він супроводжував Франкліна Грема на інформаційних заходах, і сказав, що взуттєва коробка – це «коробка любові». Після цього він помолився за людей у залі та наголосив, що немає альтернативного плану поширення Євангелія тим, хто заблукав. Він заявив, що ми єдині, хто може виконати цю мету.

Елізабет Ґрофф, яка отримала коробку від взуття, коли їй було сім років і вона жила в дитячому будинку в Україні, розповіла, як вона мала честь вручити 200-й святковий подарунок восьмирічній дівчинці-сироті в Україні, на ім’я Наталя. Ґрофф пояснила, що найдорожчим предметом Наталі в коробці був жовтий ліхтарик, оскільки він міг допомогти їй знайти безпечний шлях під час повітряних нальотів.

«В той день ми знали, що Наталя отримала не просто ліхтарик, — сказала Ґрофф. — Вона отримала світло Ісуса».

Грем завершив святковий захід, ще раз подякувавши всім, хто брав участь у пакуванні та даруванні взуттєвих коробок, а потім закликав церкви збільшити кількість взуттєвих коробок, які вони пакують, цього року на 20-30 відсотків, оскільки часу бракує.

«У нас немає ще 30 років, — сказав Грем. — Якщо ми збираємося досягти цього світу для Христа, зробімо це, поки у нас є можливість. Ісус сказав: працюй, поки ще день, бо наближається ніч. І я вірю, що наближається ніч, але у нас ще є день, тому нумо працювати. Візьмімо стільки коробок, скільки зможемо».

«Бог підтверджує, що Він покликав нас»

Пастор Равіндра Сукрай приїхав із Гайани, щоб відвідати конференцію та особливе святкування.

«Дивовижно бути тут із тисячами братів і сестер з багатьох, багатьох націй, племен, мов, культур і походження, – сказав він. – Ми всі тут, щоб віддати Богові подяку та хвалу за Його доброту, Його вірність і Його забезпечення, щоб охопити Євангелієм дітей у всьому світі. Цього року ми святкуємо 200 мільйонів подарунків від взуттєвих коробок. Це означає, що нам було надано 200 мільйонів можливостей ділитися Євангелією з дітьми. Слава Богу!»

Різера Хіпакуа, пастор з Намібії, сказав, що подвійні віхи є доказом Божої прихильності до операції «Дитина Різдва».

«Бог підтверджує, що Він покликав нас і що Він відповідає на наші молитви, — сказав він. — Коли ми повернемося додому, ми продовжуватимемо ділитися Євангелієм і заохочуватимемо більше партнерів у служінні нести Євангеліє до кінця землі, щоб кожен у світі міг знати Ісуса Христа як свого особистого Господа і Спасителя».

Неохоплені групи людей

Під час конференції особливий наголос був зроблений на донесенні Євангелія до 7000 неохоплених груп людей по всьому світу, які складаються з 3 мільярдів людей, 1 мільярд з яких діти.

«Все починається з Божого покликання, — сказав Джо Мотт, директор Глобальних програм операції «Дитина Різдва». — Він той, хто кличе цих людей. Операція “Дитина Різдва” — це спосіб, щоб дістатися до них».

Він також розповів присутнім, що у 2022 році подарунки взуттєвих коробок роздавали 99 групам неохоплених людей у 38 країнах.

«У нас є програма, яка відкриває неможливі двері для Євангелії, — сказав Джоел Хейсліп, керівник польового служіння та учнівства. — Ми бачили, що євангелізація та учнівство серед дітей є одним із видатних Божих інструментів і стратегій заснування церков серед неохоплених. Протягом багатьох років Операція “Дитина Різдва” навмисно створювала команди все далі й далі від християнських центрів світу до неохоплених».

Проповідуйте Євангеліє без страху

Конференція Connect завершилася в неділю вранці натхненним, динамічним посланням від єпископа Джеймса Александра з Африканської внутрішньої церкви в Судані. Він закликав присутніх повернутися до своїх країн і громад і безстрашно проголошувати Євангеліє навіть тим, хто вас ненавидить.

«Коли я пізнав Господа, я хотів бути Біллі Гремом із Судану, — сказав він. — Велике доручення наказує нам рухатися, йти та проповідувати Євангеліє. І коли я слухав Біллі Грема, я сказав, що це та людина, на яку я хочу бути схожим, тому що я хочу проповідувати Євангеліє без страху».

Преподобний Дон Вілтон очолив усіх присутніх, щоб завершити конференцію.

Читайте також:

Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!

Смак раю

Тіана Морель, керівник проєкту на Сейшельських островах, чудово підсумувала конференцію Global Connect Conference та святкування 200-мільйонної подарункової коробки від взуття.

«Це карколомно, — сказала вона. — Тільки Бог може зібрати 200 мільйонів взуттєвих коробок, і я знаю, що Він збирається зробити більше. Цього тижня ми святкуємо Його, і це чудово. Усі ці народи, що зібралися тут, є смаком Неба».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 4-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button