Мультимедія

Слідуючи шляхом Ісус

«Задовго до того, як церкву стали називати «церквою», її називали «шляхом». Задовго до того, як християн стали називати «християнами», їх називали «тими, хто слідують цим шляхом». Грецькою тут вживається слово «годо́с», що буквально означає «шлях», «дорога», або «стежка», або воно може означати «подорож», в яку ви відправляєтесь. І з часом, це стало метафорою способу життя, сукупності моделей поведінки, завдяки яким ми живемо повноцінним життям.

І ця метафора чітко і ясно показує нам у всьому Євангелії від Марка, у всьому Новому Завіті концепцію, яку більшість з нас випустили з уваги, будучи частиною західної постреформаторської церкви, і яка полягає в тому, що шлях Ісуса – це якраз спосіб життя. Це не просто сукупність ідей, в які ми віримо своїм розумом і які називаємо Біблією і богослов’ям. Це не просто список правил, що можна і що не можна робити, або те, що ми звемо моральністю. Це все входить туди, але шлях означає більше, ніж це. Не менш важливим є те, що шлях – це спосіб життя.

Але в американській церкві так часто – і я кажу це не для критики, це церковна традиція, в якій я виріс – безліч проповідей про те, в що вірити і безліч проповідей про те, що можна і що не можна робити. І дуже мало говориться про спосіб життя. Але послухайте мене зараз, саме спосіб життя – це місце, де зариті гроші. Тому що якщо ви хочете жити життям Ісуса, ви маєте перейняти Його спосіб життя. Ось що значить слідувати за Ісусом. Ось що таке духовні практики – це ваш спосіб слідувати за Ісусом, спосіб жити так, як жив Ісус. Ви організовуєте своє життя так, як Ісус організовував Своє. І таким чином ви відкриваєте для себе те, що Він називав повноцінним життям». – #Джон_Марк_Комер

Ви можете підтримати цей проєкт:
✔️ підписавшись на YouTube-канал ✍️
✔️ поставивши уподобайку 👍
✔️ натиснувши дзвіночок 🔔
✔️ поділившись цим відео з друзями ✉️

Підтримати переклад проповідей вашими донейтами можна тут:
👉 ПриватБанк 5168 7422 3782 7997 Тегза Ярослав Васильович «на переклад».
👉 PayPal: YAROSLAV TEHZA tvijdyvnyj@gmail.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Себастьян Тегза

Народився 1981-го року на Закарпатті. Одружений. Батько трьох дітей. Бакалавр соціології та богослів'я. В минулому священнослужитель Греко-Католицької Церкви. Сьогодні член Євангельської Церкви Святої Трійці в м. Хуст. Початкуючий письменник.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!