Притчі

Притча про таблетку від раку, яка більше не лікує рак

У 2015 році, згідно з історією, відомий вчений винайшов ліки проти раку після більш ніж 30 років досліджень та випробувань. Але це були не просто ліки. Це були ліки, які ефективно знищували рак повністю у всіх пацієнтів на всіх стадіях хвороби. Це було величезне відкриття в історії медицини!

Вчений, натхненний і сповнений подякою, повідомив фармацевтичній компанії, з якою він працював, про цю неймовірну подію, і через кілька хвилин вся організація горіла натхненням. Нарешті!

Вони відразу ж відправили свою маркетингову команду, щоб зустрітися з вченим та розробити стратегію масового поширення.

Але треба було подолати деякі перешкоди.

По-перше, кожна доза коштуватиме як цілий маєток, більше, ніж багато людей заробляють за все своє життя. Скільки людей могли дозволити собі таке лікування? Як це можуть покрити страхові компанії?

По-друге, ліки потрібно було приймати у вигляді таблеток, щоб максимізувати їх поширення по тілу, але таблетка була настільки великою, що навіть кінь ледве міг би її проковтнути.

По-третє, таблетка залишала неприємний посмак не на кілька секунд, а на цілий тиждень, через що пацієнт не міг ні їсти, ні пити протягом семи днів.

Це також, здавалося, неможливо виправити.

Тому відділ маркетингу сказав вченому: «Ми неймовірно схвильовані вашим відкриттям і не можемо дочекатися, коли воно стане доступним для широкого загалу. Це справді змінить історію! Нам тільки потрібно, щоб ви знизили ціну до 1000 доларів за дозу, зменшили розмір таблетки, упакували її в зручну для проковтування гелеву оболонку і позбулися цього неприємного посмаку. Як це буде зроблено, ми зможемо досить швидко налагодити виробництво. Зробімо це!»

Через рік учений передзвонив команді. Він мав важливу новину! Він досяг успіху на всіх фронтах.

Таблетка тепер коштувала лише 1000 доларів за дозу. Її було легко ковтати навіть без води. І в неї був чудовий посмак. Була лише одна проблема: вона більше не лікувала рак.

І це, друже мій, історія сучасного Євангелія. Ми зробили його дешевим та приємним, але воно більше не рятує і не змінює.

Ми прибрали ганьбу хреста, перетворивши учнівство на щось круте та популярне.

Ми прибрали вимоги хреста, проповідуючи Ісуса, який додає у ваше життя різні добрі речі, але не вимагає від вас нічого.

Ми прибрали жало хреста, представляючи Христа-знаменитість замість Христа розп’ятого.

І тому це розбавлене Євангеліє може бути популярним серед мас, але воно більше не рятує, не перетворює і не викуповує.

Але це проблема не лише 21 століття.

Як я говорив у 1990 році у своїй книзі «Наскільки ми врятовані?» , наприкінці 1950-х років Міккі Коен, сумнозвісний гангстер, був присутній на зборах, що проводилися Біллі Гремом у Беверлі-Хіллз. Хоча він і висловлював зацікавленість посланням, дослідник служінь пробудження Джеймс Едвін Орр пише, що Коен «не брав на себе жодних зобов’язань, поки пізніше ще один друг не переконав його на підставі Об’явлення 3:20 запросити Ісуса у своє життя».

Він заявляв, що зробив це, але в його житті не було жодних ознак покаяння, “цієї могутньої зміни розуму, серця та життя” (як висловився Річард Тренч).

Коен дорікав [своєму] другу, кажучи йому: “Ти не сказав мені, що я маю відмовитися від своєї роботи”, маючи на увазі рекет. “Ти не сказав мені, що я маю відмовитись від своїх друзів”, маючи на увазі своїх соратників-бандитів. Він чув про те, що хтось був християнином-футболістом, хтось був християнином-ковбоєм, хтось був християнкою-актрисою, хтось був християнином-сенатором, і він дійсно думав, що може бути християнином-гангстером.

На жаль, доказів каяття не було. Багато хто, на жаль, забув, що єдиним доказом нового народження є нове життя. Справжня проблема полягає в тому, що деякі євангелісти, як і деякі новонавернені, не розуміють, що помилка полягає у дефективному посланні».

Сьогодні це дефективне послання стало нормою, коли різні популярні й відомі люди сповідують свою віру в Ісуса, здавалося б, без сорому, але потім роками продовжують жити у відкритому гріху без покаяння.

Це не Євангелія Ісуса, яка закликає нас померти для гріха і себе, і йти за Ним.

Це не Євангелія благодаті, яка дає нам силу жити новим життям за Духом.

Це не Євангелія прощення, яке породжує любов до Бога, який має до нас так багато милості, і ненависть до життя, яким ми колись жили.

Це Євангелія, яка рятує грішників не більше, ніж нова пігулка в моїй притчі про пігулку, яка лікує рак.

Найгірше, це сучасне Євангеліє вводить маси в оману, оскільки вони дивляться на Ісуса як на крутий додаток до їхнього життя, а не на Господа всього, що помер за них, щоб вони жили для Нього.

Досить уже цього оманливого послання, що вбиває душу.

Повернімося до Євангелія, яке рятує. Його нагороди нескінченно більші, ніж його ціна.

Автор: Майкл Браун

Джерело:  ieshua.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button