Світ

Перший в історії додаток «Відео Біблія», робить Святе Письмо доступнішим

Створюється нова християнська біблійна платформа The Video Bible, яку планують запустити як мобільний додаток, що фінансується за допомогою краудфандингу, для повної ілюстрації Святого Письма.

Джерело: christianpost.com

Для додатку створять ілюстрації, що зображують події, які розповідаються на кожній сторінці Біблії від початку до кінця трохи більше ніж за три роки − візуальний проєкт, який, за словами його засновника, ніколи не робився раніше.

Заснована Дейвом Піллоу платформа розроблена з надією поширювати Євангеліє серед слухачів і глядачів, які занадто молоді, щоб читати, або для людей похилого віку, які не можуть читати фізичну Біблію. Додаток також допоможе тим, хто має обмежену здатність до читання.

Аудіовізуальна платформа також призначена для тих, хто хоче додати щось «унікальне» у свій час, спілкуючись зі Святим Письмом, сказав Піллоу The Christian Post.

«У нас є серце для Церкви в усьому світі. У нас є серце для Господа, і ми відчували себе покликаними до цього, – сказав Піллоу в інтерв’ю. − Я думаю, що ми хочемо, щоб люди краще пізнали Ісуса. Ми побачили, що є потреба, і тому хотіли дати людям кращий доступ до Божого Слова».

Хоча дата запуску ще не визначена, The Video Bible буде доступна як додаток на основних платформах пристроїв, повідомляє Pillow.

Наразі The Video Bible можна знайти на Youtube та на веб-сайті платформи. Крім того, додаток YouVersion опублікував частину вмісту платформи.

За словами Пілоу, люди різного віку та здібностей вже користуються веб-сайтом і дивляться YouTube версію платформи.

«Багато людей із дислексією, із обмеженими здібностями до навчання, а також люди, які не мають цього, але віддають перевагу аудіо, користуються Відео Біблією. Моя сусідка сказала, що коли ти стаєш старшим, важче зосередитися. Отже, це їй допомагає, – пояснив Пілоу. − Це резонує з усіма. Я думаю, що це дає людям можливість використовувати Біблію у тому, як вони звертаються до ЗМІ».

За словами Піллоу, 75 мільйонів людей, або 20 % населення Сполучених Штатів, мають обмежені можливості читання, тоді як 35 мільйонів людей мають дислексію, що ускладнює обробку написаних слів. Для 54,1 мільйона літніх людей читання стає дедалі складнішим, і майже одна третина населення США має обмеження для того, щоб сприймати послання друкованої Біблії.

«Коли ваш мозок обробляє речі по-іншому, важко читати. Людей з обмеженими здібностями до навчання часто сприймають по-іншому, – каже Піллоу. − Бог хотів, щоб вони бачили світ і взаємодіяли з ним по-іншому, і вони повинні були мати можливість брати участь і читати Божий план у Його Слові, як і будь-хто інший. Ми отримали надзвичайно позитивні відгуки на YouTube та на веб-сайті. Я думаю, що коли він стане додатком, він пошириться на ще більше спільнот віруючих, тому що люди зможуть збиратися разом, слухати й дивитися його разом на телефонах та інших пристроях».

Проєкт отримав підтримку від різних груп, включаючи Biblica, YouVersion та The Gospel Coalition.

Biblica надала нову міжнародну версію Біблії кількома мовами для The Video Bible, включаючи англійську, іспанську, російську, китайську, арабську та португальську. Піллоу сказав, що він і його команда планують поговорити з іншими служіннями, які мають аудіо Біблії іншими мовами, щоб отримати більше перекладів для платформи.

«Господь поклав це на моє серце, і мої друзі допомогли мені в цьому. У нас є безліч художників, богословів і пасторів, які працюватимуть, щоб це сталося. Це спільні зусилля, – сказав Піллоу. − Я безумовно люблю Ісуса. Я найбільше дбаю про стосунки з Ним».

Піллоу став християнином на тлі «болісного» досвіду, коли в минулому був госпіталізований із захворюванням мозку. Протягом цього часу він відчув, що Господь був із ним увесь цей час, і доручив йому створити платформу The Video Bible.

Спочатку Піллоу сказав, що вагався, чи зможе він зробити те, до чого його покликав Бог.

«Я зациклювався на своїй слабкості, тому що думав, що це не спрацює і що люди мені не допоможуть. Я був схожий на Мойсея. І в кожному запереченні, яке я робив, Господь показував мені, що це можливо, – розповідає Піллоу. − Я б сказав, що оживлення цієї платформи зміцнило мою віру, і вона продовжує збільшувати мою віру, тому що Господь обирає «слабких, щоб соромити ганебні речі цього світу та нерозумні речі цього світу».

Піллоу сказав, що вирішив йти в послух Богу і почати створювати відео Біблію.

«Я думав, що я зламана людина, яка не готова до цього. Але незабаром я зрозумів, що я оточений іншими частинами Тіла Христового, і я не покликаний бути кожною частиною, – сказав він. − Я − один шматок скла в цілому вітражі. І у нас дуже багато талановитих і обдарованих у багатьох сферах людей, які допомагають нам. Я покликаний виконувати свою роль, а вони – свою».

«Це вплине на багатьох людей, тому що Біблія − це активне слово Бога. Біблія обіцяє, що вона вплине на них, якщо нею скористаються, тому ми віримо Біблії на слово. Сподіваємося, що вона зможе охопити всю аудиторію. Ми хочемо бути вірними Богу та Божому Слову», − продовжив Піллоу.

Говорячи про свої сподівання на майбутнє платформи, Пілоу сказав CP, що у нього багато планів щодо того, що запропонує The Video Bible, коли буде доступна як мобільний додаток.

Читайте також:

«Ми відрізняємося від інших біблійних платформ, тому що ми не будемо надавати коментарі, оскільки наша платформа насправді є просто Біблією. Але ми матимемо ілюстрації на кожній сторінці, чого ніколи раніше не робили, – сказав Пиллоу. − Я хотів би, щоб декілька акторів говорили та читали Біблію. Ми хочемо, щоб ці можливості збільшилися, і ми також хочемо, щоб графічне представлення ставало більш складним і тривимірним».

«Продовжуйте читати свою портативну Біблію, − додав він. − Аудіо Біблія не замінює написану Біблію. Це посилює її. Це додатковий спосіб зв’язатися з Богом».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button