Актуальне

Не бійся, але довірся Ісусу

Війни, пандемії, катаклізми, нестача їжі можуть викликати страх. Запитання «а що, якщо…?» щодня крутяться у нас у голові. Візьмемо особистісні аспекти життя – можлива втрата роботи, зцілення коханої людини або порочна залежність члена сім’ї заважає спати ночами. Як нам жити у мирі та спокої, а не в тривозі?

У 2015 році Сем МакДауелл пережила паралізуючий страх під час керуванням автомобілем після зіткнення з вантажівкою.

«Протягом першого року після аварії мене буквально трясло, коли я просто їхала в машині, – каже вона. – Я думала, що помру».

В інтерв’ю Сем поділилася свідоцтвом, як вона пройшла шлях від страху до віри, попросивши Ісуса сісти в машину та розділити з нею лякаючі обставини. Цей час, проведений з Господом, змінив її.

Хоча було б чудово отримати звільнення відразу, але реальність для МакДауелл та більшості з нас – необхідність щодня йти до нашої свободи. Після того, як ми проводимо час з Ісусом, ми починаємо вірити в те, ким Він є, згідно з Його словами. Довіра зростає, а страхи зникають.

Проблема страху і тривоги у тому, що чим довше людина уникає зіткнення з цими емоціями, тим глибше вони укорінюються. Виживання стає метою, а занепокоєння – самосвідомістю. МакДауелл почала усвідомлювати це у своєму житті й зробила вибір – подивитися страхам в обличчя та подолати їх. Вона сказала собі, що має намір повести машину, попри те, що дуже цього боїться. У цей момент Господь промовив до її серця і сказав, щоб вона вела машину не в страху, а з Ісусом.

Як нам впоратися зі страхами та виграти цю битву? Ми все можемо в Христі, Який нас підкріпляє (до Филип’ян 4:13).

5 способів, як можна подолати страхи вірою з Ісусом

  1. Зверніться і приліпиться до Ісуса

Почитайте Псалми й ви побачите, як Давид приліплювався до Господа, говорячи свої хвилювання й думки. Господь так любить нас, Він хоче, щоб ми прийшли до Нього і поділилися своїми почуттями. Настав час перекласти тягаря зі своїх плечей на плечі Ісуса. Для того, щоб приліпитися до Господа, потрібні відкритість і вразливість.

  1. Беріть участь у поклонінні та прославленні

Хваліть Господа, навіть якщо вам здається, що ви не можете це зробити. Увімкніть музику і зосередьтеся на Ісусі, а не на обставинах, які пробуджують ваші непереборні почуття. Прославлення – зброя, яка перемагає пітьму й руйнує кайдани страху. Господь живе серед хвали Свого народу, тому коли ми співаємо про те, хто Він, Його присутність спочиває на нас і в нас. Занепокоєння поступається місцем миру.

  1. Читайте Святе Письмо, розмістіть цитати навколо

Завантажте Біблію в телефон, розмістіть цитати зі Святого Письма на холодильнику, машині, столі. Знайдіть особливі вірші, які безпосередньо говоритимуть до вашого занепокоєння, і часто цитуйте їх.

  1. Обирайте свої думки

Чи знаєте ви, що можете обирати, про що думати? Наш мозок не може розмірковувати одночасно про дві протилежні речі. Павло каже нам, у Посланні до Филип’ян 4:8, думати про те, що прекрасно, правдиве, чисте та гідне хвали. Якщо вас долають стрес чи занепокоєння, перевірте, про що ви думаєте. А потім почніть думати про істину Божу. Що слово говорить про те, хто є Бог? Які обітниці ви можете нагадати собі у цей момент? Хто ви в Ісусі?

  1. Поставте дзвінок на телефон, який нагадуватиме вам про те, що Бог завжди з вами

Він діє, коли ви цього не бачите чи не відчуваєте. Він діє завжди.

«Батьку, я молюся, щоб Ти був поруч з кожною людиною, яка читатиме ці слова. Я молюся, щоб Твоя присутність наповнила всі обтяжені й сповнені страху серця, і принесла свободу. Я молюся, щоб засяяла надія. Тримай їх у Своїх люблячих руках, в ім’я Ісуса, амінь.»

Автор: Крісті Лемлі

Джерело: ieshua.org з посиланням на charismamag.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Керівник медіасфери Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!