РелігіяХристиянські новини

Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію

12-22 квітня 2021 року відбулася місіонерська поїздка місії «Христос є відповідь» в Ефіопію (Африка). Учасники викладали в місіонерській школі для пасторів і лідерів церков, записували християнські телепрограми на місцевому телебаченні, проводили вуличні євангелізації, навчали місцевих служителів проведенню очних клінік, дитячих спортивних заходів, сімейних зустрічей, недільних шкіл та жіночих служінь.

Джерело: Анастасія Пауш (turtle27.08@gmail.com).

Директор місії «Христос є відповідь» Тарас Сень ще на початку поточного року вперше відвідав Ефіопію. Захопившись служінням на континенті, через кілька місяців він повернувся в Ефіопію, щоб продовжити Божу роботу. При цьому він приїхав з цілої командою трудівників.

Причини, чому варто було їхати в цю країну, були різні. 34 % населення країни складають мусульмани, тому християни можуть потерпати від утисків. Також в країні процвітає бідність, жителі знаходяться в скрутному становищі. До того ж в африканській країні велика кількість хворих, і навіть діти часто залишаються без нагляду дорослих і вживають психотропні речовини.

Тому команда місіонерів хотіла підтримати християнських служителів, передавши їм багаторічний досвід, і провести євангелізаційні заходи, щоб невіруючі люди почули про Христа.

Під час цієї місіонерської поїздки були проведені такі служіння та проєкти:

  • Місіонерська школа та запис телепрограм.

Тарас Сень в столиці Ефіопії Аддіс-Абеба викладав в місіонерській школі пневматологію (наука про Святого Духа): використовуючи в презентації фотографії з Ізраїлю, він розповідав про життя Ісуса Христа. Також служитель записав 4 телепрограми на актуальні теми: про Пасху, про батьківство і про справжнє покаяння.

  • Масштабний місіонерський крусейд або велика євангелізація просто неба.

Такий захід команда провела на півдні Ефіопії в місті Шіншічо. Служителі для місцевих пасторів, місіонерів і членів церкви підготували проповідь на тему «Чотири помилки Каїна». Також місцева команда мала змогу навчитися принципам проведення очних клінік і дитячих спортивних заходів, після чого служителі відразу перейшли до практики.

Читайте також:

Відбулося дитяче свято, яке відвідало понад 200 дітей (на заході був біблійний урок, спортивні ігри, батут і солодощі). А ще стартувало служіння очних клінік, де місцеві жителі могли перевірити зір і отримати безкоштовні окуляри. При цьому місія подарувала місцевим служителям необхідні обладнання для проведення очних клінік.

Також місія «Христос є відповідь» для організації євангелізацій закупила батут та інший інвентар.

Під час крусейду на зібрання прийшло близько 4-х тисяч осіб.

  • Свято для дітей. Очні клініки. Благовістя мусульманам.

У місті Бейл Халат, команда взяла участь в богослужінні помісної церкви. Також служителі організували свято для дітей і очну клініку. Заходи відвідали не тільки люди з православної та євангельської церков, а й мусульмани. На дитячий захід прийшло близько 50 дітей.

Коли була перевірка зору в офтальмологічній клініці, мусульмани, що прийшли за окулярами, під час очікування своєї черги чули про Ісуса.

Під час перебування в Бейл Халаті місія ділилася досвідом організації та проведення очних клінік і дитячих євангелізацій з місцевими служителями.

  • Сімейне служіння і допомога малозабезпеченим.

У місті Дебре-Зейт служителі провели приємний вечір для 11 сімей пасторів. Місіонери розповіли, як організовувати та проводити сімейне служіння в церквах.

Також місія «Христос є відповідь» відвідали бідні сім’ї та благословили їх продуктами.

Служителі ефіопської церкви були дуже раді приїзду місіонерів.

Місія «Христос є відповідь» вдячна Господу, що завдяки цій поїздці безліч невіруючих пізнали Ісуса. Християни Ефіопії отримали колосальну підтримку. Служіння в країні обов’язково буде тривати там і надалі.

Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію Місія «Христос є відповідь» здійснила місіонерську поїздку в Ефіопію

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Керівник медіасфери Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!