Домашня » Блог Себастьяна Тегзи » Коли ми самі копаємо собі яму…

Коли ми самі копаємо собі яму…

2
Поширень
Pinterest WhatsApp

Якщо Бог за вас, то яка різниця, хто проти вас? Але якщо Бог проти вас, то немає значення, хто підтримує вас. Якщо увесь світ за вас, але Бог проти вас, тоді у вас проблеми

Ніхто не може покалічити вашого життя, якщо ви довірили його Богові. Ні погані батьки, ні ненависні педагоги, ні злі керівники, ні лукаві пастирі. Якраз навпаки, якщо ви покірно довіряєте Богові, то своїми прикрими діями вони тільки ще більше служитимуть для вашого добра.

Щось подібне було в житті Йосифа, якого рідні ж брати із заздрості продали в рабство, а дружина пана підступно звинуватила його в сексуальних домаганнях, за що він потрапив до в’язниці. Парадоксально, але якраз саме ці події послужили до того, що Йосиф став другою державною особою в Єгипті після фараона. Направду, ніхто не зможе поламати вашого життя, якщо воно знаходиться в Божих руках. Навіть сам сатана усіма своїми підступами служитиме вашому благу. Яке б зло не задумували проти вас інші, Бог спроможний обернути це на добре, щоб спасти ваше життя і ще багатьом людям. (пор. Бут.50:20)

І навпаки, якщо ви покладаєтесь на свої сили та намагаєтесь вирулювати свої проблеми власною кмітливістю, ви тільки ще більше закопуєте себе, якою б при цьому не була ваша правота. До тих пір, поки ви намагаєтесь спасти своє життя від “недобрих” людей, ви його губите, тому що перший від кого вам потрібно рятуватися — це ви самі. Ваш справжній ворог, який дійсно може зруйнувати ваше життя, знаходиться перед вами в дзеркалі. Ви можете втекти з дому від поганих батьків, зі школи від ненависних учителів, з роботи від злого начальника і з церкви від лукавого пастиря, але ви не зможете втекти від себе. Цар Саул намагався позбутися Давида, щоб зберегти своє царювання, але саме цим і прискорив своє падіння. Він сам викопав собі яму, займаючись само-спасінням. Втікати треба від себе самого, а не від обставин. Лот врятувався, живучи в Содомі, а Юда загинув коло самого Христа.

У свій час хтось запитав авву Антонія: Чого мені слід дотримуватися, щоб подобатися Богові? Старець у відповідь мовив: Дотримуйся того, що тобі заповідаю. Куди б ти не йшов, завжди май Бога перед своїми очима; щоб ти не робив, май на те основу в Божественному Писанні, і в якому б місці не перебував, нескоро відходь звідтіля. Дотримуйся цих трьох заповідей і спасешся.

Якщо Бог за вас, то яка різниця, хто проти вас? Але якщо Бог проти вас, то немає значення, хто підтримує вас. Якщо увесь світ за вас, але Бог проти вас, тоді у вас проблеми. Але якщо Бог за вас, то хоч би увесь світ був проти вас, тоді проблеми не у вас, а в світу.


Більше про те як переносити труднощі:

“Та й хто вам заподіє лихо, коли ви стали ревнителями добра?” (1 Пр. 3:13)

“Ми знаємо, що тим, які люблять Бога, — покликаним за Його постановою, усе співдіє на добро. … Хто нас відлучить від Христової любові? Горе чи утиск, чи переслідування, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч? … Але в усьому цьому ми маємо повну перемогу завдяки Тому, Хто полюбив нас. Бо я певний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні князівства, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні висота, ні глибина, ані інше якесь створіння не зможе нас відлучити від Божої любові, що в Христі Ісусі, Господі нашім”. (Рим.8:28,35,37-39)

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.


Попередня Стаття

Розкопки в Ізраїлі: виявлено унікальне древнє місто

Наступна Стаття

Сьогодні після заходу сонця в юдеїв починається Йом Кіпур.

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *