Варто замислитись

Людина, яку я ненавидів більше за всіх на світі

Був чоловік, якого я ненавидів більше за всіх на світі. Це був мій батько. Я ненавидів його смертельно. Він був для мене просто міським алкоголіком.

Якщо ви народилися в маленькому містечку і у вас в родині є алкоголік, ви знаєте, що це таке. Про це знає все місто. У школі друзі відпускали жарти щодо того, що мій батько десь вже «гуляє». Вони не розуміли, що мене це зачіпає. Я сміявся разом з ними, але в душі – в душі я страждав неймовірно. Іноді я заходив в наш комору і бачив, що там, на купі гною, лежить мати, побита і знесилена. Якщо ми чекали гостей, я витягав батька з дому, пов’язував його – і кидав в коморі. Його машину я вів і залишав де-небудь подалі. Ми говорили друзям, що батько поїхав у справах. Мені здається, ніхто на світі не може ненавидіти людину сильнішою, ніж я ненавидів батька.

Після того як я увірував у Христа, – минуло, мабуть, місяців п’ять – моє життя наповнилася любов’ю, дарованої від Бога через Ісуса Христа. Любов ця не залишила місця для ненависті. Я раптом зміг подивитися батькові прямо в очі і щиро сказати йому: «Папа, я тебе люблю!» Після всього, що я виробляв колись, це його вразило …

Коли я перевівся в приватний університет, я потрапив в аварію. Весь перев’язаний, я приїхав додому. Ніколи не забуду, як тоді до мене прийшов батько. Він запитав: «Синку, невже ти можеш любити такого батька?» А я відповів: «Тату, півроку назад я тебе зневажав …». І я розповів йому про те, як прийшов до Христа: «Я просто відкрив своє життя Христу. Я ще не можу цього пояснити словами, але в результаті я знайшов здатність любити не тільки тебе, а й взагалі людей, такими, як вони є ».

Через сорок п’ять хвилин я пережив найбільше потрясіння в своєму житті. Найближчий родич, який знав мене як свої п’ять пальців, сказав мені: «Синку, якщо Бог може так само змінити моє життя, як він у мене на очах змінив твою, я хочу теж спробувати …» Батько помолився і довірився Христу …

Зазвичай людина змінюється протягом кількох років, місяців, іноді навіть протягом року. Моє життя змінилося за півтора року. Батько мій змінився відразу, у мене на очах. Ніби хтось простягнув руку і клацнув вимикачем. Ніколи, ні до, ні після, не бачив я такого різкого перетворення. Після цього батько взяв в руки пляшку з віскі один-єдиний раз. Він підніс її до губ і поставив назад. З цього я зробив єдино можливий висновок. Віра в Ісуса Христа дійсно в корені міняє людину.

Читайте також: 

Можна сміятися над християнством, потішається і висміювати християн. Але воно має силу. Христос змінює людське життя.

Однак християнство не можна нав’язати людині силою. Я можу тільки поділитися з вами тим, що я дізнався сам. Далі – рішення за вами.

Автор: Джош Макдауелл

Джерело: facebook.com/PROTESTANTIZM

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дивіться також
Close
Back to top button