Home»Блог Андрія Савича»Чарівна пігулка чи чарівний хрест?

Чарівна пігулка чи чарівний хрест?

1
Поширень
Pinterest WhatsApp

Проблема багатьох людей, в тому числі християн (досить часто чоловіків, але й жінкам це притаманно) полягає в тому, що вони шукають «чарівну пігулку», яку можна один раз прийняти, тобто щось одне зробити з надією, що відразу всі проблеми вирішаться – характер трансформується, сім‘я зміниться, погані думки та бажання розвіються та жити стане легше.

Людина може роками руйнувати своє здоров‘я, свою сім’ю, репутацію, стосунки, а потім надіється все це одним махом і за раз змінити. Такі люди просто хочуть щоб життя стало легшим, а їм не потрібно було прикладати багато зусиль щоб розібратися з наслідками своєї гріховності й неправильного способу життя.

Ба більше, такі люди починають звинувачувати інших людей в тому, що вони не спішать реагувати так як би вони хотіли на цю їхню таблеточок. Наприклад, чоловік 10 років «чудив», нехтував дружиною і дітьми, не був головою і духовним лідером, а потім якось вирішив це змінити – зібрав їх один раз почитати Біблію чи помолитися, чи сказав, що всі разом в неділю йдуть в церкву, а сім‘я не проявила належної реакції, якої він хотів би й він відразу психує, ображається, каже, що більше такого робити не буде, бо ніхто його не слухає і не поважає. На що надівся цей чоловік? На «Чарівну пігулку». Ніби одна його дія перекреслить всі його неправильні вчинки протягом багатьох років та відразу ж відновить довіру до нього і бажання слідувати за ним. Але так не буває. Біблія ніде такого не обіцяє. Це християнство без смирення власної плоті й самозречення, без радикальної боротьби з гріхом і без процесу освячення, без необхідності регулярного послуху Слову, без регулярного покаяння і визнання потреби в благодаті Божій.

На противагу такому незрілому, лінивому, самолюбному і світському відношенню, Ісус говорив про те, що християнство, слідування за Ним означає нести свій хрест щоденно і практикувати регулярне самозречення в надії на Нього.

«Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде. Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто ради Мене згубить душу свою, той її збереже.” Луки 9:23-24

Якщо ти не розумієш цього базового першого кроку (несіння хреста і самозречення заради Христа), то не розумієш християнства і що означає слідувати за Ісусом.

Про це ж говорив і апостол Павло
“А як хто йде на змаги, то вінка не одержує, якщо незаконно змагається.” 2 Тимофія 2:5

Незаконно змагатися – це «зрізати кути», шукати шляхів, надіятися що «пронесе», це шукання допінг-таблеточки, але результатом такого відношення є дискваліфікація і відсутність нагороди.

Саме тому далі говориться Євангеліє і те, що може змотивувати нас до радикальної й жертовної самовіддачі Христу

«Пам’ятай про Ісуса Христа з насіння Давидового, що воскрес із мертвих, за моєю Євангелією» 2 Тимофія 2:8

Наш Цар пройшов шлях страждання, болю і смерті для того щоб спасти нас від руйнівного самолюбного життя.

«А вмер Він за всіх, щоб ті, хто живе, не жили вже для себе самих, а для Того, Хто за них був умер і воскрес.” 2 Коринтян 5:15

Ісус взяв Свій хрест заради нас щоб ми брали свої хрести заради Нього.

«Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір проти Себе від грішних, щоб ви не знемоглись, і не впали на душах своїх. Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха» Євреїв 12:3-4

Скільки б ви не пожертвували Христу і чим би ви не пожертвували – Він пожертвував більше. Який би біль ви не переживали в самозреченні, Ісус пережив біль пекла і розлучення з Отцем. Він помер і воскрес та вознісся для того щоб дарувати нам Свого Святого Духа, Який робить нас здатним жити життям послуху Йому. Але це не якась одноразова подія – це щоденне життя залежності від Бога, надії на Нього і Його благодать, визнання це в молитвах, в покаяннях, в проханні про допомогу, в ставанні після поразки, в боротьбі з гріхом заради Христа і того щоб бути як Він.

Ось як віра в Євангеліє, суть якої в спогляданні на Христа, надії на Нього, визнанні Своєї постійної потреби в Ньому, мотивує і веде нас до перемін знову і знову. Євангеліє говорить нам про те, хто ми є в Христі й що ми маємо в Ньому – наше «я» було розіп‘ято з Христом і немає влади над нами.

«Бо коли ми з’єдналися подобою смерти Його, то з’єднаємось і подобою воскресіння, знаючи те, що наш давній чоловік розп’ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха» Римлян 6:5-6

Лише біля підніжжя хреста, коли ми споглядаємо на велич Ісуса, наше «я» здувається до відповідних розмірів. Лише Голгофський хрест нагадує нам про потворність людського гріха і велич Божої любові. Лише там ми можемо знайти силу в боротьбі з гріхом і його наслідками, проходити випробування і труднощі в житті з правильним серцем розуміючи, що ти заслуговував насправді ще гіршого – пекла.

Не «зрізайте кути», не шукайте легких шляхів коли воля Божа веде вас через випробування чи школу смирення, а в надії на Божу благодать беріть свій хрест, вмертвляйте свої пожадливості, та слідуйте за Ісусом дивлячись на Нього.

Не шукайте «чарівної пігулки», шукайте дивовижного Христа – щоденно.

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Новий сервіс онлайн-переказів на картки ПриватБанку з платіжної картки VISA будь-якого банку світу. Тепер можна миттєво перерахувати гроші з картки закордонного банку на картку ПриватБанку через веб- або мобільну версію Приват24. При цьому для надіслання переказів не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку або реєструватися в Приват24.

Пожертву із-за кордону можна надсилати на картковий рахунок:

5168 7427 1505 4262 (JAKOBCHUK ANATOLIJ)

IBAN: UA343052990000026204691061008

Завантажити реквізити

Попередня Стаття

У ВР створено міжфракційне об'єднання: "Цінності. Гідність. Родина"

Наступна Стаття

{:uk}Трамп оголосив про запровадження оновленого порядку молитов в школах{:}{:ru}Трамп объявил о введении обновленного порядка молитв в школах{:}

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *