УкраїнаХристиянські новини

Безкоштовні окуляри для декількох тисяч українців

9 жовтня знову відбулася благодійна акція церкви «Христос є відповідь» у м. Рівне. Вже протягом чотирьох з половиною років громада організовує медичні акції – офтальмологічні клініки. Тут кожен охочий може безкоштовно перевірити стан свого зору і при необхідності отримати окуляри. Прийом ведуть досвідчені лікарі-окулісти, за роки роботи клінік їхньою консультацією скористалися близько чотирьох тисяч осіб.

«Ми тут з дитиною не вперше, тут дуже кваліфікований лікар, який дає хороші рекомендації, моїй дівчинці підібрали окуляри. Також я знаю, що інші люди теж дуже задоволені прийомом», – Тетяна Пилипчук, бібліотекознавець.

Офтальмологічні клініки – не лише можливість для рівнян отримати безкоштовну якісну медичну послугу, а й привід почути добру звістку від Бога про Його милість, прощення гріхів та спасіння у вічності через Його Сина Ісуса Христа. Кожен відвідувач клініки може взяти собі для ознайомлення духовну літературу та газету «Христос є відповідь».

Очікування своєї черги до лікаря-окуліста ніколи не буває нудним: розповіді служителів церкви про Бога, спільне чаювання допомагають кожній людині відчути себе частинкою дружньої християнської сім’ї, дізнатися про Божу любов і турботу, відчути їх на собі.

«Враження від клініки дуже хороше: нас привітали, запросили сісти, пригостили чаєм з печивом. Прийом був дуже теплий, привітний. Також нам безкоштовно дали окуляри – мені і моїй внучці. Я дуже цим задоволена, тому що я пенсіонерка, і не завжди вистачає грошей навіть на необхідні речі. Бажаю вам Божих благословень в цій справі і далі!» – Валентина Духаніна, пенсіонерка.

Крім цього, відвідувачі клініки чують про благодійні та духовні акції церкви «Христос є відповідь», одна з них – поїздка в Карпати. Від моменту заснування церкви була організована 21 екскурсія зеленою перлиною України. Багато рівнян здійснили незабутню подорож після того, як почули про неї на офтальмологічній клініці. Також до поїздок запрошуються люди з різних куточків України.

Значна частина відвідувачів клінік – пенсіонери, зараз їм особливо важко в матеріальному плані, тому безкоштовний огляд окуліста і окуляри в подарунок є для них значною допомогою. На прийом до лікаря люди приходять сім’ями, записатися на обстеження може кожен охочий без будь-яких обмежень. Жителі Рівного з вдячністю кажуть, що повірили в те, що раніше здавалося фантастикою: в наш час дійсно можна безоплатно отримати окуляри і консультацію лікаря.

«У мене поганий зір, у сина теж погіршився, він скаржився, я переживала і привела його, щоб перевіритися. Нам дуже сподобалося, дуже приємні люди, слава Богу! Дякуємо Йому за таку можливість!» – Марія Лезенкова, домогосподарка.

Основне місце проведення офтальмологічних клінік – офіс церкви «Христос є відповідь», але іноді акції організовуються в інших місцях. Наприклад, лікарі проводили обстеження рівнян у навчальних закладах (школах, коледжах, НУ «Острозька академія»), на телебаченні, у районній адміністрації та податковій інспекції.

«Отримавши окуляри, люди зможуть читати Слово Боже, яке ми їм роздаємо. Крім цього, на наших акціях люди чують багато свідчень, дивляться відеоролики про життя церкви, чують про Бога, іноді підходять і просять молитися про них, ставлять питання. Робити добро – це велике благословення. Наша церква намагається використовувати всі методи, робить добрі справи, щоб показати людям Божу любов, проповідувати їм Євангеліє, приводячи їх до спасіння», – Тарас Сень, пастор церкви «Христос є відповідь».

Служіння церкви не обмежується містом Рівне: місія «Христос є відповідь» організувала очні клініки ще у восьми областях України. Вже декілька тисяч людей отримали консультацію лікарів і окуляри в подарунок. У планах церкви «Христос є відповідь» – розширення медичного служіння по всій Україні.

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button