Богослів'я

9 причин, чому Бог ніколи не намагається довести своє існування

Бог – самосвідчується, іншими словами, Він не вимагає засвідчення. Він ніколи не намагається довести своє існування, тому що воно і так очевидне через створений ним порядок.

Оскільки Він є єдиною об’єктивною сутністю — Творцем, всі інші живі та неживі об’єкти походять з Його творчої волі, тому всі міркування (на відміну від Божих) мають тимчасовий та суб’єктивний характер.

Ось чому в Писанні сказано, що дурень говорить, що Бога немає (Пс. 13). Апологети ніколи не намагаються довести реальність Бога. Докази та свідчення Його існування є настільки переконливими, що початкові слова першої книги Біблії (Буття) передбачають Його існування. Нижче наведено дев’ять причин, з яких Бог ніколи не намагається довести Своє існування:

1. Бог уже заклав вічність у серці кожної людини

Кожна людина народжується із вродженим почуттям існування Бога та вічності (Екл. 3:11). Таким чином, від народження кожна людина інтуїтивно усвідомлює, що реальність набагато більше, ніж феноменологічний світ.

2. Доказ задуму

Апостол Павло писав, що творіння демонструє Його силу та Божественну природу (Рим. 1:19-22). Псалмоспівець сказав, що небеса сповіщають про славу Божу (Пс. 18). Подібно до того, як існування літака доводить існування його конструктора, величезне єдине, складне творіння космосу демонструє розумний задум вищої сутності.

3. Усі люди вже живуть у середовищі Бога

Апостол Павло писав: «Бо ми ним живемо і рухаємось і існуємо» (Дії 17:28). Це твердження по суті говорить, що час, простір і весь всесвіт існують усередині незбагненної матриці її творця! (Прибічники помилкового вчення «відкритого теїзму» стверджують, що Бог може повністю знати майбутнє, і роблять помилку, вважаючи, що Бог підпорядкований часу і простору). Насправді Писання вчить, що Бог створив час і простір і знає все від початку до кінця (Іс. 46:9-11). Отже, думати, що Бога не існує, так само безглуздо, як і рибі не визнавати існування води, в якій вона мешкає.

4. Свідчення багатьох мільярдів людей, які зустрічалися з Ним

З початку людського життя багато людей стверджували, що зустрічалися з Богом і отримували від Нього керівництво. Більш того, з моменту зародження християнства незліченні мільярди людей протягом двох тисячоліть стверджували, що вірять у воскресіння Ісуса, тому що Він прийшов у їхнє життя і змінив їх. Ця величезна кількість людей або помиляється, або дійсно знайшли істину. Вважайте мене одним із тих, хто знає Ісуса, що воскрес із мертвих, і особисто зустрічався з Богом!

Схожі статті

5. Реальність нематеріальної логіки

Одна з великих філософських головоломок полягає у спробі зрозуміти природу логіки та людського мислення: чи матеріальна вона, чи нематеріальна? Якщо, як стверджують натуралісти, думки — це лише результат хімічних реакцій та імпульсів усередині фізичного мозку, то як людина може уявити собі слона, не маючи його фізичної присутності перед очима?

Однак, якщо логіка та розум нематеріальні, це доводить існування могутнього нематеріального царства, невидимого людському оку. Це збігається з тим, що Біблія називає духовним світом. Писання говорить, що Бог є Духом. Це може пояснити, як невидимий світ може впливати на думки й життя людини, хоча він нематеріальний і невидимий (Івана 4:23-24). Отже, Бог впливає на матеріальний світ через Своє нематеріальне слово та сутність, що також пояснює, чому більшість людей мають вроджене почуття, що Бог і невидиме царство реальні (Івана 6:63).

6. Реальність совісті

Той факт, що людина може фізично бажати зробити щось, за що потім почуватиметься винною, говорить про реальність людського духу чи душі. Хто дав нам цей нематеріальний дух, і чому він має інтуїтивне почуття добра і зла? Це почуття правильного і неправильного походить від Бога, чий Дух використовує людську провину, щоб привести людей до покаяння і спасіння (Рим. 2:14-15, Рим. 7:21-25).

7. Реальність духовного царства

Численні телевізійні шоу зображують реальність так званого паранормального світу. У телевізійних передачах навіть відображені образи духовних істот. Багато людей також пережили одержимість бісами, або отримали звільнення, коли послідовники Христа вигнали з них цих безтілесних духів.

На мій досвід вигнання бісів вони бояться і підкоряються лише імені Господа Ісуса. Отже, якщо існують добрі та злі духи, то має існувати й Вищий Дух (Бог), якому підпорядковується невидиме царство.

8. Існування добра і зла

Дехто стверджує, що немає таких понять, як добро і зло, а ці переконання є результатом психологічної конструкції людини, заснованої на її вихованні та культурі. Якщо це так, то чому в кожному племені, культурі та нації визнається, що певні речі є правильними (наприклад, робити добро людям) та неправильними (наприклад, красти та вбивати)? Це незвичайне почуття добра і зла, знання, що правильно і неправильно, вказує на Бога-творця, який вклав у нас певні моральні закони, щоб спрямовувати людей у ​​їхніх стосунках один з одним.

9. Єдність та глибина Біблії

Канонічна Біблія складається з 66 книг, написаних приблизно 40 різними авторами, протягом 1600 років, людьми з різним етнічним, освітнім, географічним та економічним походженням. Попри цю різноманітність, Писання має неймовірну єдність, красу, складність і глибоку істину, яка не могла б виходити тільки з людського розуму.

Точність пророцтв про минулі історичні події та пророцтво про пришестя Месії свідчать про те, що це богонатхненне Письмо. Не дивно, що Біблія завжди була найпопулярнішою книгою, яка кардинально змінила світ у всіх сферах життя. Зрештою, найбільшим доказом Біблії є неможливість протилежного. Світ не мав би жодного раціонального сенсу без розуміння біблійних концепцій, що стосуються походження життя, гріхопадіння людини, спокути та майбутнього завершення.

На закінчення хочу сказати, що Богові ніколи не потрібно було доводити своє існування, оскільки для об’єктивних, раціональних людей воно так само очевидне, як і повітря, яким вони дихають.

Автор — Джозеф Маттера

Джерело: ieshua.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!