Актуальне

Пол Тріпп: Молитва – це відмова надіятися на себе

Коли я молюся Богу, тим самим я відрікаюся від незалежності. Коли я підношу молитви Творцю, тим самим я відмовляюся від думок про те, що я можу робити все сам. Коли я звертаюся до Господа, тим самим я підтверджую залежність від Нього і визнаю свою слабкість. 
Коли я молюся, тим самим я забуваю про свої здібності. Коли я звертаюся до Творця, тим самим я визнаю те, що часом я зазнаю невдачі. Молитва вказує нам на те, що ми не в центрі життя. Молитва закликає нас залишити свої плани заради більш мудрих планів іншої Особистості. Вона виникає з глибокого почуття залежності від Ісуса і спрямовується до рясної благодаті Бога. 
Нам не властиво молитися, бо молитва має особливу природу. Для нас неприродно визнавати гріхи, немочі і падіння. Нам не властиво і незатишно залежати від милості іншої Особистості. Нам не властиво відкладати свої надії і мрії заради чогось кращого – заради задуму і бачення іншої Особистості. 

Нам не властиво відмовлятися від своєї мудрості і контролю і поступатися Тому, хто більше нас. Для нас неприродно думати про те, що ми потребуємо в благодаті. З іншого боку, нам властиво вважати, що ми впораємося завдяки своїй праведності, мудрості, силі і старанням.   
У підсумку, багато з наших молитов – це святенницькі проголошення самоправедності людей. Це довгий список з побажаннями тих, у яких є право просити. Це вимоги людей, у яких не вистачає терпіння. Ми дивуємося і говоримо: «Чим зайнятий Бог зараз? Чому Він не відповідає на мої молитви?». Тому багато хто з наших молитов не є молитвами (дивіться Євангеліє від Луки 18: 9-14).
Підведемо підсумки. Якщо ми дійсно змиримося, то Божа благодать зійде на нас. Тоді ми перестанемо надіятися на себе і почнемо молитися про неї. Тільки по благодаті ми визнаємо потребу в благодаті і поклонемося Богу за благодать, якою Він так щедро обдарував нас. 
По суті справи, молитва суперечить доводам розуму. Тому ми потребуємо благодаті, яка рятує нас від егоїстичних духовних блукань. Якщо ми вдаємося до Господа і до Його благодаті, то наші серця наповнюються вдячністю і ми пізнаємо Бога як Царя-Визволителя і покладаємося на Його милостиву турботу. Завдяки молитві ми залишаємо царство, побудоване нами, заради Царства Божого. Щоб зробити це, нам буде потрібно благодать, яка прощає, позбавляє і перетворює нас.   
Уривок для подальшого вивчення і підбадьорення: Євангеліє від Луки 11: 1-13.

Автор: Пол Девід Тріпп – пастор, письменник

Фрагмент з книги «Милість на щоранку» (New Morning Mercies)

Джерело: cnl.news

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button