Світ

Як iPhone допоміг поширювати Євангеліє за останні 15 років завдяки безкоштовному застосунку Bible

П’ятнадцять років тому, 29 червня 2007 року, Apple почала продавати довгоочікуваний iPhone. У той час багато хто сумнівався, чи стане цей пристрій успішним і як люди його використовуватимуть. Але він виявився неймовірно успішним і навіть відіграв значну роль у тому, щоб допомагати віруючим поширювати Євангелію Ісуса Христа.

Джерело: cbn.com

Через рік після випуску iPhone, Apple відкрила двері свого цифрового магазину застосунків, запропонувавши безкоштовну програму YouVersion Bible серед перших 200 програм у своєму магазині.

«Я дуже вдячний за iPhone, тому що він зробив можливим мати застосунок Bible, — сказав засновник YouVersion Bible App Боббі Грюневальд для CBN News. − Ми побачили, що ця технологія має потенціал для того, щоб донести до людей Євангеліє. Але ми не мали жодного уявлення, як Бог міг використати її в такий потужний спосіб, щоб охопити людей у ​​кожній країні та території своїм словом, і ми змогли бути справді неймовірним свідком того, що зробив Бог».

На сьогодні застосунок було завантажено понад 500 мільйонів разів на пристрої по всьому світу. Додаток YouVersion Bible пропонує безкоштовний досвід роботи з Біблією для смартфонів, планшетів і онлайн на Bible.com. YouVersion пропонує 2760 версій Біблії 1831 мовою безкоштовно та без реклами.

«Я просто намагався з’ясувати, як використовувати технології, щоб допомогти людям читати Біблію більш послідовно. І мав достатньо віри, щоб почати, спробувати щось, і, звичайно, те, що ми бачили, як Бог робить, є неймовірним», — сказав Грюневальд.

Грюневальд, який також є пастором у Life.Church в Оклахомі, розповідає CBN News, що наступний етап програми допоможе людям спілкуватися з місцевими церквами.

«Ми дуже раді надати це, тому що ми справді віримо, що додаток Bible є чудовим інструментом, який допоможе нам об’єднати людей із церквою та місцевими громадами, щоб допомогти їм духовно зростати», − пояснив він.

Один із найкращих музеїв Фодора в округу Колумбія – Музей Біблії

YouVersion співпрацює з Музеєм Біблії, щоб створити високотехнологічну цифрову виставку на основі технології YouVersion, яка демонструє Біблію тут і зараз. Одна частина виставки показує найпопулярніші біблійні вірші та пошукові запити за ключовими словами в кожній країні, де доступна програма YouVersion Bible.

«Ви можете подивитися на це і побачити, що люди шукають, і справді визначити температуру того, що відбувається у світі та як люди почуваються, дивлячись на те, що люди шукають у Біблії», — пояснив Шеннон Беннет, спеціаліст з маркетингу музею.

Беннет вважає, що додаток допомагає християнам поширювати Євангеліє по всьому світу.

«Ми справді можемо дивитися на YouVersion як на продовження традиції Гуттенберга, коли Біблія потрапляє в руки кожного в усьому світі, — сказав він. − Можливо, ви не можете завантажити програму Біблії в Північній Кореї, але якщо ви принесете свій телефон, на якому вже є Біблія, то Біблія буде у країні, де вона заборонена».

Повернувшись в Оклахому, церква Грюневальда постійно стежить за тим, як нові технології можна використовувати для поширення Євангелії.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button