Новини суспільстваХристиянські новини

У Черкасах провели Свято Подяки на центральному стадіоні міста

У Черкасах провели святкування Дня Подяки на честь 30-річчя Незалежності України на центральному стадіоні міста. На свято, яке відбулося 4 вересня прийшло понад п’ять тисяч гостей.

Джерело: R500_Cherkasy

У програму дня подяки входив концерт естрадно-симфонічної музики, були організовані 40 локацій з розвагами для дітей і дорослих. Організатори події − Черкаський Обласна Рада Християнських Церков і Громадська Організація «Рух Реформації» у співпраці з Черкаською ОДА.

«Вважаю, що такі свята треба робити щорічними. Центральний стадіон якраз є підходящим місцем, де можна зібрати представників всіх конфесій. Я планую продовжувати співпрацю з Радою Церков і дуже хотів би, щоб це свято стало масштабнішим. Думаю, що нам не тільки на свято, але і щоранку, коли прокидаємося, варто дякувати Богові за життя, за наші успіхи і за все, що відбувається», − сказав голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

У підготовці до свята взяли участь майже всі християнські церкви міста. Під час концерту священнослужителі дякували Богу і здійснювали молитву за добробут, сім’ї та України.

«Свято Подяки − це те свято, яке вселяє радість, надію, яке допомагає нам краще розуміти, для чого ми живемо на цій землі, розуміти Того, хто впливає на наше життя і розуміти, як нам ставитися до інших людей. Воно закликає нас до подяки і доброти, це світле і чисте свято. Воно сприяє якісним відносинам з Богом», − зазначив голова ГО Рух Реформації, член Черкаської обласної Ради Християнських Церков Валерій Бєляєв.

«Подяка Богу в крові українського народу. Ще в дохристиянські часи наші предки дякували різним богам. Але християнство навчило, що є єдиний Бог, творець цього світу. Тому добре, що є різні церковні свята, на які ми приносимо плоди, щоб освятити й подякувати Богові. Це свято – чудова нагода, щоб зібратися разом, незалежно від конфесії чи політичної приналежності, щоб згуртуватися і примиритися», – зазначив Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Захід розпочався з концерту. Для гостей виступав академічний симфонічний оркестр Черкаської обласної філармонії. Співали учасники шоу «Голос країни» та «Х фактор». Також виступали заслужений працівник культури України Микола Євпак, Черкаський народний хор, капела бандуристів, хор «Канон» КУ «Об’єднання художніх колективів», хор Золотоніського МБК «Воскресіння», тріо «Парафраз». Кульмінаційним моментом концерту стало спільне виконання гімну «Боже Великий, Єдиний» всіма учасниками концерту в супроводі оркестру.

Вокалістка Олеся Рожкова розповіла, що в цей день дякувала Богові за його присутність в її житті: «Я хочу подякувати Ісусу за все, що відбулося і відбудеться в моєму житті. Він вчить мене, оберігає, дарує безліч можливостей і відкриває безліч дверей переді мною і дає мудрість зробити вибір. Я знаю, що без нього не було б нічого».

Після концерту на святі діяло містечко розваг з сорока різних локацій з активностями. Серед них − шоу мильних бульбашок, ляльковий театр, надувні гірки та безліч інших.

Читайте також:

Свято також відвідали діти з інвалідністю, для яких волонтери організували транспорт.

У дітей і дорослих була можливість взяти участь в майстер-класах, іграх і змаганнях. Гостям свята також дарували подарунки й пригощали солодощами.

Організатори зазначають, що свято було дуже душевним і теплим, тому навіть після закінчення люди не поспішали розходитися, а продовжували спілкуватися.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button