Актуальне

Шість принципів стійких змін

Не секрет, що люди прагнуть змінити своє життя на початку року. Це час, коли люди повертаються до фітнесу, контролюють свої фінанси та серйозно ставляться до свого духовного життя.

Але дуже часто ці зміни − не на довго. Ви, напевно, навіть самі відчували це, знаючи, що тривалі зміни неможливі без повернення до керівництва нашого життя — Божого Слова.

Послання до Римлян 12:1-11 дає нам шість важливих принципів, які допоможуть внести тривалі зміни в наше життя.

Ми повинні віддати свої тіла Богу

Незалежно від того, які зміни ми хочемо внести у своє життя — розумові, фізичні, фінансові, духовні чи соціальні — це потребує енергії. Причина, чому ми не змінюємося, полягає в тому, що у нас немає енергії. Правда в тому, що іноді ми занадто втомлені, щоб змінитися. Тому зміни повинні починатися з нашого тіла.

Все, що ви робите для Бога в цьому житті, ви зробите у своєму тілі. Насправді Бог каже, щоб віддати йому своє тіло. У Римлян 12:1 сказано: «Тож благаю вас, брати: заради Божого милосердя, принесіть ваші тіла як живу, святу, приємну Богові жертву, як ваше служіння розуму» (Римлян 12: 1).

І як ми можемо жертвувати свої тіла Богу в поклонінні?

  • Очищаючи наш організм. Нам потрібно очистити наш організм від забруднювачів, які надходять через рот (їжа та напої), і токсинів, які надходять через очі та розум (негативні речі, які ми дивимося і слухаємо).
  • Турбуючись про наші тіла. Ми можемо піклуватися про своє тіло, отримуючи регулярні фізичні вправи та багато сну.

Ми повинні перефокусувати свій розум

Те, що привертає вашу увагу, привертає вас. Павло пише в Посланні до Римлян 12:2: «І не пристосовуйтеся до цього віку, але змінюйтеся оновленням [вашого] розуму, щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале». Не зосереджуйтеся на тому, що погано для вас; зосередьтеся на тому, що добре.

Схожі статті

Вибір не відповідати означає перестати копіювати всіх інших. Дуже часто ми дозволяємо іншим людям формувати наше життя. Павло каже, що нам потрібна модель, але це не світ навколо нас.

Тільки одна людина може ідеально змоделювати зміни, які ми хочемо внести у своє життя — Ісус. Двадцять разів у Біблії Ісус каже: «Іди за Мною». І шість разів Павло каже: «Йди за мною, як я йду за Христом».

Нам не потрібно бути кращою версією самих себе. Нам потрібна радикальна трансформація. Тільки Ісус може показати нам, як це зробити.

Ми повинні скромно оцінити наш нинішній стан

Ми не можемо знати, які зміни ми хочемо внести, доки не зрозуміємо, де ми зараз знаходимося. Якби ми запитували у друга, як доїхати до їхнього будинку, ми завжди починали з нашого поточного місцезнаходження.

Але оцінювати себе потрібно смиренно і чесно, тому що перша і найбільша перешкода на шляху до змін – це гордість. Ніщо не працює ідеально на цій планеті. Щоб змінитися, ми повинні визнати, що у нас є проблема.

Біблія каже: «Через дану мені благодать кажу кожному з вас не думати про себе більш, ніж належить думати, але думати скромно, у міру віри, як кожному Бог наділив» (Римлян 12:3).

Будьте реалістичними, коли думаєте про свій поточний стан. Тоді подивіться на зміни, які Бог хоче зробити у вашому житті через віру. Обмежена віра означає обмежене майбутнє.

Нам потрібна групова підтримка

Ми ніколи не внесемо всі зміни, які ми хочемо або повинні зробити, самотужки. Бог дав нам потребу один в одному. Фраза «один одного» зустрічається в Новому Завіті 58 разів. Він говорить любити один одного, служити один одному, молитися один за одного тощо.

Біблія описує, як наша природа пов’язана в Римлян 12:4-5: «Бо як в одному тілі маємо багато членів, а всі члени виконують не однакові дії, так само, хоч і багато нас, але ми є одним тілом у Христі, а окремо ми один для одного є членами».

У Божому Слові сказано, що кожен з нас «належить усім іншим». Ми потрібні один одному. Ми змінюємося швидше, краще і назавжди через спільноту.

Ми повинні наповнити своє життя любов’ю

Любов може змінити незмінне. Це найпотужніша сила у всьому Всесвіті, тому що Бог є любов. Любов зцілює, піднімає, зміцнює, заряджає енергією та надає сили. Любов сильніша за розчарування, депресію і навіть смерть.

У Римлян 12:9-10 сказано: «Любов — нелицемірна. Ненавидьте зло, шукайте добра, любіть один одного по-братерськи, пошаною один одного випереджайте». Щоб зробити тривалі зміни, вам потрібна така любов у вашому житті. Вам потрібні люди, «віддані» вам у любові.

Ми повинні плекати свій ентузіазм

Важливо зберігати ентузіазм протягом тривалого періоду. Ральф Уолдо Емерсон якось сказав: «Нічого великого не можна досягти без ентузіазму». Я виявив, що це правда. Вам потрібна пристрасть, щоб перетнути фінішну пряму.

Ви, напевно, помічали, якими ентузіастами стають люди, коли починають щось нове. 1 січня всі в захваті від нової дієти чи нового плану читання Біблії. Легко бути збудженим протягом перших тижнів.

Але потім ми відволікаємося. Ми втрачаємо збудження, і наше бажання змінитися зникає. Павло пише: «у наполегливості не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть» (Римлян 12:11).

Позитивне мислення не допоможе вам зберегти ентузіазм. Тільки Бог може дати вам ентузіазм на рівні нутрощів, який підтримує вас, коли економіка погіршується, коли у вашому шлюбі є проблеми або коли вам ставлять невтішний медичний діагноз.

Читайте також:

Якщо ви довіряєте Божому плану, ви можете відчувати  ентузіазм щодо внесення довготривалих змін, незалежно від того, з чим ви зіткнетеся цього року.

Цього року, коли ви обмірковуєте великі та малі зміни, які хочете зробити у своєму житті, не погоджуйтеся на швидкоплинні зміни.

Прагніть до довготривалих змін для себе та тих, кого ви очолюєте.

Автор: Рік Уоррен

Джерело: pastors.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button
Підтримайте нас!

Цього року понад 4 мільйони людей отримали доступ до ресурсів газети Слово про Слово. Для того, щоб рухатися далі нам потрібна ваша підтримка і фінансова допомога. Пожертвуйте зараз!

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!