Новини культури

Родина була створена Богом на благо людини: 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї

Увесь світ відзначає 15 травня 2022 року Міжнародний день сім’ї. Це свято почали відзначати з 1993 року згідно з резолюцією Генасамблеї ООН. Сьогодні акцентують на взаєминах всередині сім’ї та на родинних зв’язках. Рекомендуємо прочитати статтю Клея Кларксона, директора некомерційного сімейного служіння Whole Heart Ministries. Він описує християнську сім’ю та якою вона повинна бути.

Джерела:

Справжня християнська сім’я – це сім’я, принципи якої поєднуються з Біблією. Це сім’я, де кожен член розуміє і виконує свою Богом задану роль. Сім’я – не розроблене людиною поняття. Вона була створена Богом на благо людини, і чоловікові було доручено нею керувати. Базова сім’я складається з одного чоловіка, однієї жінки та їхніх нащадків чи усиновлених дітей. Розширена сім’я може включати кровних родичів або родичів по шлюбу, таких як бабусі та дідусі, племінниці, племінники, двоюрідні брати та сестри, тітки та дядьки. Чоловік і дружина відповідають за збереження сім’ї, попри нинішню позицію нашої культури. Хоч розлучення стало прийнятним у нашому суспільстві, Біблія каже нам, що Бог ненавидить розлучення (Малахія 2:16).

Звичайно, перша вимога для членів християнської сім’ї полягає в тому, щоб усі мали справжні стосунки з Ісусом Христом як своїм Господом та Спасителем. До Ефесян 5:22-26 містить керівні принципи для чоловіків та жінок у християнській сім’ї. Чоловік зобов’язаний любити свою дружину, оскільки Христос любить церкву, а дружина має поважати свого чоловіка та охоче підкорятися його лідерству у сім’ї. Роль керівництва чоловіка повинна починатися з його власних духовних стосунків із Богом, а потім переходити до навчання його дружини та дітей біблійним істинам. Батькам доручено виховувати своїх дітей у «в навчанні і в настановах Господніх» (до Ефесян 6:4). Батько також має забезпечувати свою сім’ю. Якщо він цього не робить, він «вирікся віри, і він гірший від невірного» (1 до Тимофія 5:8). Отже, чоловік, який не докладає жодних зусиль для забезпечення сім’ї, не може називати себе християнином. Проте це не означає, що дружина не має допомагати чоловікові у підтримці сім’ї. У 31-му розділі Приповістей говориться про те, що благочестива дружина може це робити, але забезпечення сім’ї не є насамперед її відповідальністю; це відповідальність її чоловіка.

Жінка була дана чоловікові з метою бути його помічницею (Буття 2:18-20) та народжувати дітей. Чоловік і дружина у християнському шлюбі повинні залишатися вірними один одному все життя. Бог заявляє про рівність цінності чоловіка і жінки, оскільки вони були створені за образом і подобою Бога, і тому однаково цінні в Його очах. Однак, чоловіки та жінки не мають однакові ролі в житті. Жінки більш майстерні у вихованні та догляді за дітьми, тоді як чоловіки краще оснащені для забезпечення та захисту сім’ї. Таким чином вони рівні за статусом, але кожен з них грає свою роль у християнському шлюбі.

Християнський шлюб ґрунтується на біблійних принципах. Біблія протистоїть сучасній культурі. Розлучення, спільне життя поза шлюбом та одностатеві «шлюби» неприйнятні в очах Бога. Сексуальність, виражена відповідно до біблійних стандартів, прекрасний вираз любові та прихильності – все це призначено для шлюбу. Поза шлюбом – це гріх.

Діти мають два основних обов’язки в християнській сім’ї: слухатися батьків і шанувати їх (до Ефесян 6:1-3). Послух батьків є обов’язком дітей до того часу, поки вони не досягнуть повноліття, але вшанування батьків є їх обов’язком на все життя. Бог обіцяє свої благословення тим, хто шанує своїх батьків.

В ідеалі, всі члени християнської сім’ї повинні бути відданими Христу та Його служінню. Коли чоловік, дружина та діти виконують свої призначені Богом ролі, тоді в домі панує мир та гармонія. Якщо ми спробуємо мати християнську сім’ю без Христа на чолі її або спробуємо не дотримуватися біблійних принципів, які Господь з любов’ю надав нам, сім’я постраждає.

Клей Кларксон – директор служіння Whole Heart Ministries, некомерційного сімейного служіння, яке він та його дружина Саллі заснували у 1994 році для заохочення та оснащення християнських батьків.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Керівник медіасфери Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!