Україна

Війська РФ продовжують обстрілювати підконтрольні Україні території

Війська РФ продовжують обстрілювати підконтрольні Україні території. Зокрема Станицю Луганську, яку обстріляли як вранці, так  і увечері 17 лютого. Внаслідок прямого влучення снаряда було пошкоджено будівлю дитячого садка та житлового будинку.

Джерело: censor.net

Станом на 19:00 17 лютого бойовики на Донбасі 47 разів порушили режим припинення вогню, 38 із них — із використанням забороненого Мінськими угодами озброєння.

У штабі ООС вказують, що українські військові відкривали вогонь у відповідь для припинення активності противника лише в разі загрози життю військовослужбовців.

Українські військові зазначають, що бойовики проводять пропаганду, щоби звинуватити в обстрілах цивільного населення Збройні сили України, приховуючи цим власні дії.

Бойовики продовжують обстрілювати Станицю Луганську — вони влучили у житловий будинок з важкої зброї, той загорівся. За інформацією радника міністра внутрішніх справ Геращенка, постраждалих немає.

З початку доби бойовики на Донбасі активізували обстріли. Їхні снаряди пошкодили дитячий садочок у Станиці Луганській, де в цей час перебували діти. Троє працівників закладу отримали контузії. Ще один снаряд влучив у двір Врубівського ліцею — там перебували 30 учнів та 14 людей із персоналу.

Унаслідок обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення, ще один — бойове травмування.

«Ми не бачимо ознак повномасштабного наступу з боку РФ, але бачимо масовані провокації, щоб Україна почала відповідати військовим шляхом», – про це заявив секретар РНБО Данилов в ефірі «Право на владу».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опівночі повідомив:

«За інформацією, що надходить з ОРДЛО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема у Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку з можливим загостренням.

Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних жителів. Наші дії мають виключно оборонний характер. Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях має держава-окупант Російська Федерація.

Будь-які збитки, які можуть бути завдані людям або об’єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 4-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button