Топ

Біблія відкриває шлях до перемін

Останній президент США Барак Обама, який прийшов до влади під гаслом «Америці потрібні переміни!», просто вцілив у десятку. Людство дійсно відчуває гостру потребу в перемінах. Люди втомилися від довготривалої економічної, моральної та політичної криз, від невизначеності, страху за майбутнє, постійної брехні, образ, принижень й відсутності змісту в житті. 

Можливо, ти також знаходишся серед них. Твоя душа шукає духовного спокою, стабільності і щастя.

Бог хоче, щоб людина була щасливою. Саме про це Він написав у Своєму посланні тобі: «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі (Іс. Нав. 1:8). Тобі буде щастити. Бог не розкидається обіцянками. Він не звинувачує обставини і оточуючих у своїх невдачах. Слово «невдача» для Бога не існує. Господь Бог створив світ таємниць і мудрість, вкладену в нього, ще досі не можуть розгадати найкращі уми людства.

Коли Бог створив Всесвіт і Землю, Він промовив: «Вельми добре все!» І на цій прекрасній землі Бог поселив людину. Земля була призначена для тебе. Бог не готував для людини кризи. Господь насправді хоче, щоб твоє життя змінилось на краще, щоб воно набуло нового змісту. Він говорить, що ти можеш бути успішним, щасливим за умови, що будеш «чинити все, що написано в Його Книзі, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі». Умова проста. Бог не говорить, що потрібен економічний підйом, перевибори чи євроінтеграція. 

Більшості людей важко з цим погодитись, дехто навіть  стверджує, що з допомогою однієї книжки неможливо змінити світ на краще. Та насправді, це можливо, що неодноразово доведено. Доведено також і протилежне: коли цю Книгу забирали в суспільства, воно починало деградувати. Ось вам приклад з недалекого минулого. В 60-х роках Біблію забрали із загальноосвітніх шкіл США. Ви знаєте що трапилося згодом? Різко збільшилась кількість дошлюбних стосунків, розлучень, тотально зросла кількість венеричних захворювань (близько 300%), а в 1963 р. кримінальне насилля сягнуло небувалої кількості (1000 %).

Літні американці ще й досі пам’ятають часи, коли квартири і авто не замикалися на ключ, але тоді в школах викладали Біблію. Ви ще вважаєте це дивним збігом обставин? Чи може все-таки закладений Богом принцип: «Ти будеш успішний, коли читатимеш Біблію!» Після 1963 року раптово знизилися результати випускних іспитів. Довелося спростувати всю систему освіти Сполучених Штатів. 

Схожі статті

«Гибель народу без Слова Божого, бо прагне душа Його Слова і всякого прекрасного сприйняття», – сказав свого часу Федір Достоєвський. А в Україні упродовж багатьох років Біблія була практично недоступною в навчальних закладах. Виникає запитання: чого ж доброго нам чекати від цілих поколінь, які виховуються без Божого Слова?

Знаєте, завдяки чому життя людей може відродитися і стати щасливим за допомогою лише однієї Книги?

Ви ніколи не задумувались над цим? Виявляється, що коли ми читаємо Біблію, ми чуємо як до нас промовляє Господь. В Біблії написано: «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,  щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова» (2 Тим. 3:16). 

Шановні читачі, Господь дійсно є  абсолютно досконалим. Він бажає удосконалити кожну людину, освятити її. 

Можливо, ти, читачу, безуспішно намагаєшся розпрощатися із шкідливими звичками? Якась смердюча цигарка має повноцінну владу над тобою; зелений змій неволить тебе; твій характер тобі не подобається, а життя давно зайшло в глухий кут… Тобі потрібна зустріч з Богом, Який є твоїм Творцем. Він сьогодні готовий подарувати тобі нове життя. І це відбувається під дією Його Слова. В результаті зустрічі з Богом, через читання Біблії людина змінюється. 

Одного разу Ісус Христос сказав до Своїх учнів: «Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті» (Ів. 15:3). Мова йде про те, що Боже Слово має надприродну силу. У посланні до Євреїв написано: «Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця. І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!» (Євр. 4:12-13).Ось, виявляється, яку силу має Боже Слово, воно живе…

Нещодавно журнал «Кореспондент» опублікував сенсаційну для нашого суспільства статтю. Йдеться про те, що відомий французький вчений Бернард д’Еспаньє, який відіграв значну  роль у розвитку квантової механіки, лауреат Темплтоновської премії визнав, що Бог існує. До цього його привело відкриття принципу влаштування речей у природі і, зокрема, життя людей, які вірять в Бога. Вчені, які досліджують це питання, погоджуються, що молитва знімає стрес. Щось відбувається в організмі людини після молитви. Прощення звільняє від депресії,  покращує психологічний стан, тоді як ненависть і образа – знищують його.

Віруючі набагато легше переживають стреси, пов’язані з важкими хворобами, оскільки вважають їх випробуваннями згори. Люди, які регулярно перебувають у постах і молитвах, рідше  страждають від нервових та інших психічних розладів. Слід відзначити й той факт, що діти віруючих батьків, як правило, здоровіші від своїх однолітків, бо не практикують шкідливих звичок, а саме куріння, вживання алкоголю і наркотиків. Чи варто продовжувати перелік? 

Шановні читачі, людина, яка регулярно зустрічається з Богом в молитві, в читанні Його Слова, кардинально змінюється: характер, звички, словесний набір, навіть бажання. Але слід пам’ятати про ворога людських душ – диявола, який добре знає, що людина, яка багато часу проводить з Богом, стає схожою до Нього. Тому й не дивно, що він робить все, що тільки зможе, аби не допустити її до зустрічі з Господом.  Так відбувалося протягом усієї історії. Диявол напоумив людину, що Біблія – незрозуміла. Гаразд. Якщо ви не розумієте Біблію, приходьте до церкви і вам допоможуть справитися з цією проблемою. Але і на це знайдеться причина для відмови. У нас немає часу… Яка трагедія! Замість читання Біблії, він пропонує телевізор, замість молитви – пусті розмови, замість богослужіння – відпочинок.

За сучасними підрахунками, середньостатистична дитина проводить біля телевізора більше часу (близько 28 годин на тиждень), ніж на заняттях у школі. Криваві сцени стали нормою для підростаючого покоління. Годинами просиджуючи біля телевізора, дитина перестає відчувати чужий біль, а вбивство стає – звичним явищем. Часто-густо те, що відбувається на екрані, досить швидко втілюється глядачами в реальному житті. 

Біблія відкриває нам мету нашого існування. Люди не читають Біблії і тому не знають хто вони і звідки з’явилися. На наш сором, наших дітей у школі досі навчають, що життя на землі з’явилося в результаті величезного вибуху. Ви можете собі уявити як це відбулося? Сьогодні вибухи призводять лише до руйнації. Але наших дітей ще й досі навчають неправді І, зрештою, мавпа стала нашим прадідусем. Біблія ставить людину на найвищий рівень, Вона повідомляє нам, що наш прадідусь не шимпанзе, а людина на ім’я Адам, який був створений Богом (Бут. 1:26-27).

Друже мій, ти був створений на образ і подобу Божу, щоб господарювати на землі. Ти не є результатом сліпого випадку. Сьогодні Біблія закликає тебе налагодити своє життя, стосунки зі своїм Творцем. Все це можливо зробити через покаяння. Покаяння відбувається тоді, коли Дух Святий відкриває людині її гріховність. Покаяння також означає радикальну переміну життя: від темряви до світла. 

«Ви навернулись до Бога від ідолів, щоб служити живому й правдивому Богові» (1 Сол. 1:3), – констатує апостол Павло. В нашому житті чимало ідолів: брудна лайка, куриво, горілка, розпуста, пристрасті. Покаяння – це повний поворот серця до Бога. Неможливо навернутися до Бога, не відвернувшись від гріха. В процесі покаяння бере участь наш розум: ми визнаємо себе грішниками; почуття: людина відчуває біль і смуток від своїх вчинків. Минуле життя більше не видається їй радісним. Всі ці скандали, подратування, сварки, п’янки, весь цей бруд. У процесі покаяння бере участь і воля: відбувається вольова переміна мислення і поворот у напрямку до Бога. Покаяння напряму пов’язане з вірою.

Більше про зміни:

Наведу приклад непохитної віри і довіри. Під час пожежі на другому поверсі будинку залишився син. Батько був внизу. Сина з ним розділяли клуби диму. Батько закричав: «Сину, стрибай, я тебе спіймаю!» Син у відповідь гукнув: «Татку, але я тебе не бачу! Внизу дим» – «Синку, стрибай, я тебе бачу, – я тебе спіймаю!» 

Дорогий читачу, можливо ти не наважуєшся зробити цей крок. Ти не бачиш Бога. Але знай, що Він бачить і сьогодні бажає змінити твоє життя. Довірся Йому. Прощення – означає, що ти Богу більше нічого не винен, ти більше не боржник перед Ним. Бог готовий простити тобі все. Тобі необхідно прийти до Нього в щирій простій молитві: «Господи, прости мої гріхи». Не зволікай. Поспіши до Нього з покаянням вже сьогодні.

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button