Варто замислитись

Френсіс Чан розкритикував слоган «Моє тіло – моє діло». Бог каже: «Ніщо не належить тобі»

Пастор та автор світових бестселерів Френсіс Чан розкритикував популярний слоган «моє тіло – моє діло», проголосивши минулої п’ятниці на християнському фестивалі, що Бог каже, що ніщо не належить тобі.

54-річний колишній пастор каліфорнійської церкви Cornerstone Community Church минулої суботи виступав на сцені GEHA Field на стадіоні Арроухед у Канзас-Сіті, штат Міссурі для «THE SEND» – 12-годинної онлайн-події.

У своїй проповіді він посилався на книгу Йова зі Старого Заповіту, кажучи, що Йов був чоловіком «непорочним та праведним», тому що він «боявся Бога» та «відвертався від зла».

Чан сказав, що, можливо, так само як Бог захоплювався Йовом за його послух, так Він і сьогодні захоплюється християнами, які проти абортів та не бояться ділитися своєю позицією з іншими.

Чи може бути, що Бог каже: «Подивись на це покоління… подивись на цих людей, вони не збираються відступати від Божого Слова, вони вірять в судний день, вони готові проповідувати про це, вони бажають говорити про ненароджених, вони не збираються відступати», − заявив Чан.

Для кожного, хто думає, що ми можемо увійти у Божу присутність та сказати: «Боже, чому Ти проводиш мене цим шляхом? Чому я проходжу через це? Це моє тіло, це мій вибір», Бог каже: «Ні, постривай. Ніщо не належить тобі. Цей світ і все, що в ньому належить Господу. Все було створено Ним. Він не зобов’язаний мені щось пояснювати».

Чан посилався на Ісаю 66:2, де Бог каже: «Але я потурбуюсь про бідних і смиренних, які тремтять, зачувши Моє Слово і які Мене шанують».

«Чи тремтиш ти перед Божим Словом? Якщо ти хочеш, щоб Бог обрав тебе та побачив тебе, тобі потрібно тремтіти перед Його Словом. Ти тремтиш від слів, які записані у посланні Якова 4:6 “Бог проти пихатих”. Якщо є вірш від якого можна тремтіти, то це саме він», − сказав Чан.

Чан застеріг аудиторію від перетворення на тих, хто каже, що вони є християни, але не є близькими до Бога, до Бога Біблії. Він додав, що вони можуть співати, плакати, говорити про їх тихий час з Богом, але якщо вони пихаті, тоді вони далеко цього трону.

«Найближчі до Бога – це ті, хто є найбільш смиренними. Ви розумієте Бога, якому ми молимось? Коли люди були ближче до Бога, вони не були пихатими. Проте, коли я бачу гордість в моєму житті, відповідь цьому має бути не: “Добре, постараюсь бути смиренним”. Ні. Я буду намагатися наблизитись до Бога, бо коли я в Божій присутності, тоді там немає гордості», – сказав він.

Чан сказав, що в книзі Йова, сатана звертається до Бога, кажучи, що Йов слухняний, тому що Бог благословив його багатьма речами, тоді Бог дозволив сатані забрати у Йова його багатство та сім’ю.

Друзі Йова, які з’явились в кінці другої глави, почали сумніватися щодо його непорочності та послуху Богу, що Йов категорично заперечує у своїх відповідях.

«Можливо, найбільш образлива частина, це коли Бог у 38 розділі нарешті починає говорити. Бог нічого не казав усі 35 розділів, Він просто чекав, а тоді питає: “Гаразд. Ви закінчили?”, − сказав Чан. − Бог не дає пояснень. Він просто показує Йову, ким Він є насправді. Перше, що Він робить, це каже: “Тоді тебе спитаю Я, а ти Мені усе поясниш. Де був ти в час, коли землі основи Я творив. Ну ж бо, скажи”».

«Подивіться на те, що Йов каже згодом. Йов каже те, що усі ми маємо сказати сьогодні. В Книзі Йова, 42 розділі, Йов відповідає Господу: “Я знаю, все Тобі під силу, ніякий задум Твій не спростувати”».

На щорічному християнському фестивалі THE SEND були представлені проповідники, гурти прославлення, як приклад музики для богослужінь, щоб допомогти учасникам «відчути, що вони також можуть брати участь у поширенні Євангелія».

Зауваження Чана щодо фрази «моє тіло – моє діло», з’явилось минулого місяця, коли опублікували висновок проєкту, згідно з яким Верховний Суд може скасувати рішення 1973 року Roe v. Wade, яке встановлювало, що аборт є конституційним правом.

Найближчими тижнями Верховний Суд оприлюднить рішення по справі Dobbs v. Jackson, який зосереджений на тому, чи може штат Міссісіпі заборонити аборти після 15 тижня вагітності.

Якщо закон штату це підтримає, це буде суперечити стандарту, встановленому Roe, який забороняє такі обмеження до того, як ненароджена дитина досягне життєздатності, а це зазвичай відбувається на 20 тижні вагітності.

З того часу, як Politico опублікувало деякі думки щодо проєкту, відбулись численні протести та декілька актів вандалізму проти церков та центрів догляду за вагітними, які виступають проти абортів.

Джерело: christianpost.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дивіться також
Close
Back to top button