Варто замислитись

Чи можуть вчені замінити Бога нічим?

У посланні до Євреїв 11: 3 сказано: «Вірою ми розуміємо, що віки Словом Божим …». Вам здається трохи дивним, що ми повинні мати віру, щоб зрозуміти, що Бог створив Всесвіт? Ми живемо серед творіння, яке переповнене блискучою, вражаючою творчістю, складністю, і все це оповите неперевершеною красою. Однак ми все ще повинні застосовувати віру, щоб вірити, що словом Божим створений Всесвіт. Звідки ще він міг взятися?

Попри те, що Бога можна пізнати, розглядаючи Його творіння (Римлянам 1:20), багато хто вирішив відкинути віру в історію Буття про створення і замінити Бога дивовижною ідеєю про те, що ніщо аби-як створило все.

З цього теоретичного ніщо вся матерія нібито виникла з надщільної точки, яка називається сингулярність. Багато вчених ігнорують той факт, що ніщо ніколи не може бути чимось, і продовжують будувати історію, щоб описати, як ми переходимо від сингулярності до приголомшливо тонко налаштованого Всесвіту і Землі, населеній неймовірним життям.

Вчені не просто прагнуть до істини, щоб зрозуміти походження Всесвіту, але будують наукову модель, щоб вона відповідала вірі, яку вони вже мають, вірі, що все почалося з сингулярності-ніщо. Вони всіма силами намагаються вирішити цей ребус.

Одним з наслідків ігнорування історії про створення в Буття є те, що вчені повинні визначити природну причину для об’єктів, які були створені надприродно. Наприклад, повідомляється, що життя почалося зі складних органічних молекул, які потім стали реплікаторами РНК, а ті далі стали клітинами тощо. Біблія описує, що Бог вдихнув життя в повністю сформоване тіло з клітин, яке Він виготовив власноруч з пороху земного. Життя відбувається тільки від життя і не має іншого прийнятного пояснення.

Натуралістичне пояснення Всесвіту також змінює порядок створення, як це описано в Бутті. Наприклад, Бог створив Землю раніше Сонця, тоді як сучасна космологія стверджує, що Сонце виникло раніше Землі. Крім того, в Біблії Земля формується з води, але вчені стверджують, що після того, як кам’яниста земля охолола, вода з’явилася, коли на Землю почали падати покриті льодом комети.

Як правило, нинішня космологічна модель стверджує, що ніщо так чи інакше вибухнуло і створило весь простір, час і матерію. Потім ця речовина закрутилася і почала накопичуватися в маси, які утворили зірки і планети, які ми бачимо. Минуло достатньо часу, щоб перші молекули повільно перетворилися в океани, дерева, корів і людей.

На жаль, наукові факти – інформація і системи – які ми чітко бачимо навколо нас, діють не так, щоб створити цей прекрасний космос. Насправді вони працюють у зворотному напрямку, тобто руйнуються. Ви також не можете простежити розвиток з однієї точки початку у Всесвіті до всього, що існує сьогодні, використовуючи закони фізики. Щоб прийняти це переконання, ви повинні звернутися до потужної зовнішньої сили, щоб вона створила все, і ваші міркування повинні регулярно порушувати чинні закони, щоб сформувати те, що ми бачимо сьогодні.

Читайте також:

Оскільки ніщо не може породити все, і всесвіти не будують самі себе, Творець повинен був спеціально створити те, що видиме, з невидимого, як Він сказав. Ми повернулися до точки віри, або, що точніше, довіри. Поза біблійним Творцем Всесвіт позбавлений ​​першопричини. Він ясно сказав, що інших розумних варіантів немає.

Саме тому деякі вчені намагаються замінити Його нічим. Однак ми дійсно можемо зрозуміти походження цього Всесвіту, оскільки Бог також сказав:

«… І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем» (Єремія 29:13).

Джерело: Протестант

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button