Актуальне

Народження Ісуса Христа – радість світові

Народження Ісуса Христа – найбільша причина радості в історії світу. Сьогодні люди у всьому світі шукають справжньої і тривалої радості. Так було і в першому столітті.
У ніч, коли Ісус народився, ангел з’явився пастухам на полі і оголосив: «Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь. І ось раптом з’явилася з Ангелом  сила велика небесного війська, що Бога хвалили й казали: Слава Богу на висоті  і на землі мир, у людях добра воля».

Втручання

Є один справжній і живий Бог, який приносить нам радість. Він дивовижно увірвався в цей світ у своєму Сині Ісусі. Він не покинув нас шукати Його, як людей, що блукають у темряві, але в Ісусі він втрутився, щоб дарувати нам радість.
Тоді були скептики, як і зараз – люди, які у ніщо не вірять і які прагнуть поширити свою бідність на інших. Якщо насправді немає Бога, то цей світ – дуже темне місце! Ніхто не чує і не допомагає; ніхто не виправляє кривди; ніхто не може втрутитися.
Але в Ісусі Бог заявив, що Він тут і що Він  активний у своєму світі. Бог цікавиться простими людьми. Пастухи були низькооплачуваними, неважливими людьми, працюючи вночі на полях. Вони не мали соціального статусу в Ізраїлі. І все ж Бог послав ангела, щоб розповісти їм добру новину. Вони мали значення для Бога.
Немає нікого настільки незначного, щоб вони не мали значення для Бога. Тож Бог дбає про вас. Він дав тобі життя і ти Йому  важливий. Його велика любов до вас виражена в Ісусі, щоб ви могли відчути Його  любов.
Бог знає, що нас потрібно спасти – усіх нас. Він дарує нам радість пізнання свого Сина,  як нашого Спасителя. Всім, хто має очі, очевидно, що Божий прекрасний світ переповнений гріхом.
Щодня новини нагадують нам про зло у світі. В особистому житті ми беремося  робити те, що правильно, і терпимо невдачі. Скільки б ми не намагалися ігнорувати це, є те глибоке внутрішнє передчуття, що одного дня нас покличуть пояснити, як ми жили.

Радість

Ісус прийшов заплатити ціну за наш гріх, померши на хресті. Коли ми довіряємо Йому, ми переживаємо радість прощення та нові стосунки з Богом, як нашим небесним Батьком.
Сьогодні у всьому світі люди переживають Божу любов в Ісусі Христі. Племена, які живуть у Папуа Новій Гвінеї, відреагували у великій кількості на добру звістку про Ісуса та звільнилися від усіх своїх забобонів і  страхів.
Молодь в Монголії дуже багато вірить в Ісуса. Вони переживають радість у країні, збіднілій за багато років комуністичного правління. Студенти Великобританії та Європи, зіткнувшись з розпадом своєї культури, звертаються до Ісуса Христа.
Кілька років тому я зустрів чоловіка-мусульманина, лікаря, який став християнином. У той час,  як він був студентом-медиком, йому дали товариші Біблію. Читаючи Біблію, його привернуло вчення Ісуса і він почав молитися і шукати Бога. Однієї ночі йому приснився яскравий сон про Судний день.
Сон був таким прекрасним, що він не міг його адекватно описати. Він бачив себе, що стоїть з групою людей, і дивляться в небо. Він побачив кулак і від нього лютий орел летів до них. Він знав, що доки він залишається з цими людьми, йому загрожує небезпека.
Він відійшов від них і приєднався до іншої групи людей. Коли вони теж дивилися в небо, він побачив відкриту руку і голуба, що летів з неї, що приземлився на його плечі. Він знав, що там є безпека, і що Ісус живий і любить його. Пізніше він говорив із християнами і, почувши євангельське послання, прийняв Ісуса Христа,  як свого Спасителя.

Захоплення

Бог виявляє свою любов і благодать тим, хто Його  шукає. Пастухи відповіли на послання ангелів, пішовши до Віфлеєму і побачивши народжену дитину.
Потім вони розповіли про це всім і повернулися до своїх отар, наповнені хвалою та поклонінням Богові. Їх робота в якості пастухів не змінилася, але тепер вони відчули справжню і чудову радість у своїх серцях. Вони повірили Божому посланню і довіряли Його Сину.

Послання ангелів до пастухів також є повідомленням до вас. У розпал цього напруженого різдвяного періоду не забудьте знайти час, щоб зосередитись на тому, хто є серцем усього цього.
Прийшов Спаситель і Він  приносить справжню радість усім, хто довіряє Йому . Радість, яку Він  дарує, не згасає, як святковий сезон, а триває і поглиблюється, поки ми не вступимо у вічну радість присутності Бога на небі.

Пітер Мілсом

[sc name=”futerblock” ]  

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button