Україна

1 лютого у Житомирській міській раді відбувся черговий молитовний сніданок

1 лютого у Житомирській міській раді відбувся черговий молитовний сніданок на тему «Як перемагати у війні». Проводив зустріч Олександр Дехтяренко, єпископ Центру Об’єднання Християнських Євангельських Церков України.

Джерело: facebook

Протидія військовій агресії надзвичайно важлива й актуальна тема не тільки в Україні. Так, Папа Римський Франциск закликав християн усього світу провести 26 січня цього року акцію в молитві за мир в Україні. Наша країна зараз у центрі геополітичних сил, про Україну говорять у всьому світі.

Присутні прочитали Об’явлення 12:7-13. Цей уривок описує першу війну, що відбулася в створеному світі. Вона закінчилась тим, що диявола було скинуто з небес. За словами Христа, сатана прийшов, щоб вкрасти, вбити та знищити. Втілення цих намірів ми бачимо, зокрема, у безперервних війнах.

Наступна біблійна історія, яка викладена у книзі Вихід 17:8-13, показує умови перемоги над ворогом. Народ воював, а в цей час Мойсей молився на горі, піднявши руки вгору. Коли він втомився, Хур і Аарон підтримували його руки. Ця молитва вирішила хід битви на благо народу Божого. І сьогоднішня ситуація може зміниться за молитвами церкви.

Присутні на молитовному сніданку військові капелани зауважили щодо необхідності обох складових – це молитва та мужнє протистояння зі зброєю в руках. Це гарантія перемоги нашої армії.

Військові капелани, які також були на молитовному сніданку відзначили необхідність обох складових – молитви та мужнього протистояння зі зброєю в руках. Це запорука перемоги нашої армії.

І з книги Даниїла 10: 12-13, 20 взяли такі уроки. У духовному світі відбувається протистояння. Багато що залежить від нашої безперервної молитви. Лише після трьох тижнів молитви Даниїл отримав відповідь, попри те, що був почутий Богом у перший день.

Йде духовна війна – як на особистому, так і на державному рівні. Отже, Бог почув нас із самого початку. Але коли людина закінчує молитися, боротьба з нашого боку також закінчується.

Інший принцип перемоги взятий із книги 2-а Хронік 20: 20-24. Іноді армії недостатньо, щоб протистояти нападу. У прочитаному тексті три величезні армії об’єдналися, щоб завоювати Єрусалим. Але Божий народ знав, що, згідно зі Святим Письмом, Бог пробуває на хвалах (Псалом 21:4). Тому, коли хвалять і дякують Богу, ангели починають допомагати, а демони тікають.

Христос каже, що дає християнам певну силу перемагати в духовному світі. Наша зброя — молитви, піст, хвала Богу та славослів’я. Це принципи постійної перемоги – як на особистому, так і на державному рівні.

Олександр Дехтяренко також нагадав про важливість молитви за можновладців. Наприклад, коли моляться за президента, ангели будуть сприяти його правильним рішенням і дії. І навпаки, наші прокльони дозволяють дияволам виконувати свою брудну роботу через президента.

Читайте також: 

Відбувся 24 Молитовний сніданок Європейського Союзу в Брюсселі 1 грудня

Тому будьмо мудрими, покладаючи надію на правильні й постійні молитви. Кожен з нас може бути воїном Божим, здобуваючи перемогу! Практикуючи почуте, присутні на молитовному сніданку наприкінці разом помолилися за наших воїнів та за Україну.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 3-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!